3 geweldige Gmail-adrestrucs om meer uit je e-mail-ID te halen

Bijna 10 jaar geleden daagde Gmail mensen als Yahoo, Hotmail en AOL uit om vandaag de meest gebruikte e-maildienst voor consumenten te worden. Met een gebruikersbestand van meer dan 1 miljard is het geen geheim waarom de meesten van ons een Google-account hebben.

Gmail-adrestrucs

Denk je echter dat je het meeste uit je Gmail-account haalt? Kent u de functies van Gmail die veel kunnen toevoegen aan uw e-mailervaring? We hebben deze drie geheime Gmail-trucs die je misschien nog niet hebt geprobeerd. Lees verder.

1. Gebruik (+) om een ​​onbeperkt aantal broers en zussen van uw Gmail-adres te maken

Ja dat kan. Voeg gewoon een plusteken ("+") toe achter uw e-mailadres en daarna kunt u elke combinatie van woorden of cijfers invoegen om een ​​willekeurig aantal gepersonaliseerde e-mail-ID's te maken met dezelfde inbox.

Als uw huidige e-mail-ID bijvoorbeeld [email protected] is , kunt u de e-mail wijzigen naar [email protected] of [email protected] of een combinatie gebruiken om nog steeds een e-mail te ontvangen met hetzelfde ID, windowsclub @ gmail.com .

Door deze Gmail-truc te gebruiken, kun je meerdere aliassen van je primaire ID maken en ook dat zonder enige instelling of configuratie aan te passen.

Tips:

  1. U kunt meerdere aliassen gebruiken om u aan te melden bij webservices met hun naam achter het ("+") teken. Dus wanneer u een e-mail van hen ontvangt op uw primaire ID, weet u onmiddellijk welke service u de e-mail heeft gestuurd.
  2. U kunt een aliasnaam gebruiken om u aan te melden voor sociale kanalen en hun naam gebruiken tijdens het registreren. Zo [email protected] kan worden gewijzigd in [email protected], [email protected] , enzovoort.

2. Gebruik de (.) Punt om meerdere adressen van uw primaire adres te maken

Dit is weer een Gmail-truc over hoe je meerdere e-mailadressen kunt maken door een (.) Punt ergens in je Gmail-adres in te voegen. Gmail herkent punten niet als tekens in adressen en negeert ze gewoon, zelfs als u per ongeluk invoert.

Bijvoorbeeld [email protected] geschreven kan worden als [email protected] . De e-mails zouden nog steeds naar het primaire adres gaan. Onthoud dat de punten in uw e-mailadres voor niets tellen en daarom kunt u meerdere ID's aanmaken.

Tip: u kunt zich nog steeds aanmelden voor een online service, zelfs zonder uw e-mail-ID te onthullen. Gebruik gewoon een aliasnaam door (.) Punten ertussen in te voegen en als u een e-mailfilter voor die ID wilt maken om te weten welke e-mails voor die online service komen. Verwijder of bewaar dergelijke e-mails naar wens.

3. Maak het verzenden van e-mails op Gmail ongedaan

Dit is een echt handige Gmail-truc die je kan behoeden voor blosjes. Vaak sturen we haast een e-mail, alleen om ons meteen te realiseren dat we niet hadden mogen verzenden, of dat er een wijziging in de e-mailinhoud nodig was.

Maak je geen zorgen! Er is een manier waarop je dit kunt vermijden en in Gmail kun je een e-mail zelfs stoppen nadat je op de knop "Verzenden" hebt geklikt.

Klik op het "tandwiel" -pictogram in je inbox en ga naar " Instellingen ".

Gmail-trucs

Zoek in "Instellingen" het tabblad "Verzenden ongedaan maken" .

Gmail-adrestrucs

Klik op> "Verzenden ongedaan maken inschakelen" . U kunt de " Annuleringsperiode verzenden " instellen op maximaal 30 seconden. De annuleringsperiode voor verzenden is de tijd waarin u het verzenden van het bericht ongedaan kunt maken.

Gmail-trucs

Blader nu naar beneden op de pagina en klik op " Wijzigingen opslaan ". Je hebt de instellingen gewijzigd.

Wanneer u nu een e-mail verzendt, ziet u een optie "Ongedaan maken" (zoals hieronder weergegeven) waarmee u de e-mail kunt stoppen. Houd er rekening mee dat Ongedaan maken slechts enkele seconden actief is, precies de tijd die u hebt ingesteld in de annuleringsperiode in "Instellingen". Daarom moet u vrij snel op " Ongedaan maken " klikken.

Gmail-trucs

Zodra u het bericht succesvol hebt gestopt, moet u een pop-upbevestiging krijgen dat " Verzenden is ongedaan gemaakt ". Nu kunt u het originele bericht wijzigen of verwijderen zoals hieronder weergegeven.

Gmail-trucs

Ik weet zeker dat je de bovenstaande Gmail-trucs leuk zult vinden. Laat ons weten of u hiervan hebt geprofiteerd of dat u hier meer trucs kunt delen.

Hongerig naar meer? Bekijk deze verborgen Gmail-trucs eens.

Gmail-trucs