INACCESSIBLE BOOT DEVICE-fout in Windows 10

Als u een INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE- fout ontvangt nadat u een upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd of nadat u Reset in Windows 10 hebt gebruikt, suggereert dit bericht een manier om het probleem op te lossen.

De bugcontrole INACCESSIBLE BOOT DEVICE geeft meestal aan dat het Windows-besturingssysteem de toegang tot de systeempartitie heeft verloren tijdens het opstarten. Als dit gebeurt, schakelt het systeem zichzelf meestal uit nadat het een blauw scherm of een stopfout heeft weergegeven om zichzelf te beschermen tegen mogelijke gegevensbeschadiging of -verlies.

ONTOEGANKELIJK BOOT-APPARAAT

ONTOEGANKELIJK BOOT-APPARAAT

Er kunnen meerdere redenen zijn voor de Inaccessible_Boot_Device Stop-fout.

 • Ontbrekende, beschadigde of slecht werkende filterstuurprogramma's die betrekking hebben op de opslagstack
 • Bestandssysteem corruptie
 • Wijzigingen in de opslagcontrollermodus of instellingen in het BIOS
 • Een andere opslagcontroller gebruiken dan het standaardstuurprogramma van Windows
 • Verplaats de harde schijf naar een andere computer met een aparte controller
 • Een defect moederbord of opslagcontroller, of defecte hardware
 • Het mislukken van de TrustedInstaller-service om nieuw geïnstalleerde updates vast te leggen vanwege beschadigingen van de Component-Based Store
 • Beschadigde bestanden in de opstartpartitie

Hier zijn een paar suggesties die u kunt proberen om het probleem op te lossen. Kijk wat in uw geval van toepassing is:

1] Als u denkt dat een opstartapparaat mogelijk een storing heeft, moet u mogelijk de opstartopties bewerken.

2] Verwijder recentelijk toegevoegde hardware.

3] Controleer of de firmwareversie van de schijf niet compatibel is met Windows 10. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk bijwerken naar de nieuwste firmwareversie. Kijk of u het BIOS moet bijwerken.

4] Als u onlangs een stuurprogramma heeft toegevoegd, start u de computer opnieuw op, opent u het menu Geavanceerde opstartopties en selecteert u de optie Laatst bekende juiste configuratie . U kunt Windows 10 opstarten in Veilige modus en een systeemherstel of Rollback proberen.

5] Als u denkt dat de oorzaak een beschadiging van de harde schijf kan zijn, voer dan Chkdsk / f / r uit op de systeempartitie. Als u Windows niet kunt opstarten, gebruikt u de herstelconsole en voert u Chkdsk / r uit of voert u Chkdsk uit vanuit de reparatieconsole.

6] Als je zojuist een upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd en je ziet deze fout, download en gebruik dan Media Creation Tool, gebruik een andere computer en sla het op een USB-apparaat op. Gebruik het om een ​​schone installatie uit te voeren door op het installatiebestand te klikken of op te starten vanaf de USB. Als u om een ​​productsleutel wordt gevraagd, klikt u op Sla deze stap over . Windows 10 wordt automatisch geactiveerd wanneer u zich aanmeldt met uw Microsoft-account.

Geavanceerde probleemoplossing voor Stop-fout 7B of Inaccessible_Boot_Device

1] Controleer of de opstartschijf is aangesloten en toegankelijk is.

Start op in Advanced Recovery en open vervolgens de opdrachtprompt. Hier zullen we uitzoeken of de opstartschijf is aangesloten en beschikbaar is.

Microsoft raadt u aan om diskpart uit te voeren en vervolgens de opdracht list disk uit te voeren. Met deze opdracht wordt de lijst met fysieke schijven weergegeven die op de computer zijn aangesloten. Als ze zijn verbonden, zou u details moeten ontvangen zoals op de onderstaande afbeelding:

Diskpart List Disk Command

Notitie:

 • UEFI-interface heeft een asterisk ( ) in de kolom ** GPT *.
 • BIOS-interface heeft geen asterisk in de Dyn- kolom.

Als de opdracht list disk de OS-schijven correct weergeeft, voer dan de opdracht list vol uit in diskpart. Het zou een output moeten genereren die lijkt op de volgende afbeelding.

lijst vol diskpart-resultaten

De afbeelding hierboven geeft Volume 1 weer als de opstartschijf. Als er geen vergelijkbare lijst is, moet u mogelijk de opstartpartitie zelf repareren of verbinding maken met het servicecentrum van de OEM.

2] Controleer de integriteit van de opstartconfiguratiedatabase

Boot Configuration Database, een vervanging van het Boot.ini-bestand, bevat opstartconfiguratieparameters en bepaalt hoe het besturingssysteem wordt opgestart. Als er sprake is van corruptie of een verkeerde configuratie, zullen we dit moeten oplossen. Laten we eerst eens kijken of er een probleem is.

Start op in Advanced Recovery en open vervolgens de opdrachtprompt. Typ bcdedit en druk op Enter. Je zou de resultaten moeten zien zoals in de afbeelding hieronder. UEFI en BIOS hebben hun kleine verschillen.

Let in de resultaten op of de identifier is ingesteld op de standaard , en het apparaat en pad verwijzen naar de juiste partitie. Het kan er alleen voor zorgen dat het "winload" -bestand correct wordt geladen. Als dit niet is wat u ziet, zullen we BCD moeten repareren.

De BIOS-interface heeft geen pad, maar de drive. Maar de UEFI-interface toont een volledig pad in de parameter voor de apparaatpartitie.

a] Stel de standaard apparaatpartitie in

 • Maak de back-up van BCD met het commando bcdedit / export C: \ temp \ bcdbackup. Om in een later stadium te herstellen, kunt u vervangen / exporteren met / importeren.
 • Als het apparaat onder {default} onjuist is of ontbreekt, voer je de opdracht bcedit uit met de ingestelde optie bcdedit / set {default} device partition = C:

b] Maak de BCD volledig opnieuw

Als je een foutmelding krijgt die zegt: De opstartconfiguratiegegevensopslag kon niet worden geopend, Het systeem kon het opgegeven bestand niet vinden, voer dan bootrec / rebuildbcd uit op de opdrachtprompt.

c] Controleer de locatie van winload en bootmgr

Bootmgr (Windows Boot Manager) en Winload (Windows OS Loader) maken deel uit van de opstartfasen. PreBoot laadt Boot Manager, die op zijn beurt Winload laadt. Als de bestanden niet op de juiste plaats staan, loopt het opstartproces vast. Hier zijn de locaties van de bestanden-

 • bootmgr:% SystemDrive% \ bootmgr
 • winload:% SystemRoot% \ system32 \ winload.exe

Voordat u verder gaat, moet u een back-up maken van alle inhoud onder de SYSTEEM- partitie naar een andere locatie. Het is handig als er iets misgaat. Gebruik de opdrachtprompt om naar het systeemstation te navigeren en maak een map waarin u van alles een back-up kunt maken.

Navigeer naar deze mappen en maak bestanden zichtbaar met de opdracht Attrib -s -h -r . Als ze niet op hun plaats zijn, laten we het dan herbouwen.

Bcdboot: \ windows / s: / f ALL

Waar "OSDrive" is waar Windows beschikbaar is, en de systeemschijf is waar de bootmgr zich bevindt.

Start opnieuw op en kijk of dit heeft geholpen.

Als niets werkt, moet u mogelijk uw eerdere besturingssysteem opnieuw installeren, namelijk. Windows 8.1- of Windows 7-besturingssysteem, activeer het, upgrade naar Windows 10, activeer het en installeer Windows 10 schoon met ISO.

TIP : dit bericht zal je helpen als je 0x7B INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE Blue Screen ontvangt na Windows Updates.

ONTOEGANKELIJK BOOT-APPARAAT