Hoe de map Windows10Upgrade in Windows 10 te verwijderen

Als je een Windows10Upgrade-map hebt gezien in het Windows 10-systeemstation en je je afvraagt ​​of je deze kunt verwijderen, dan kan dat. Windows 10 Update Assistant maakt de map. In dit bericht zullen we delen hoe u de map Windows10Upgrade in Windows 10 kunt verwijderen en ook de Assistent-tool kunt verwijderen.

Windows 10 Update Assistant is de officiële tool voor Microsoft, die beschikbaar komt na een paar dagen na de release van de functie-update. Het kan functie-updates downloaden en installeren op uw apparaat. U kunt deze tool ook gebruiken als u niet kunt wachten tot de automatische download vanzelf plaatsvindt. Windows Update zorgt ervoor dat u de nieuwe functie-updates ontvangt wanneer deze worden uitgebracht. Als de update om wat voor reden dan ook niet beschikbaar is voor uw computer, kunt u de Windows 10 Update-assistent gebruiken.

Verwijder Windows10Upgrade-map

De map Windows10Upgrade bevindt zich op de C: \ of het primaire systeemstation en wordt door het hulpprogramma gebruikt om upgradebestanden te downloaden.

Het is mogelijk dat u deze tool ooit hebt gebruikt en deze bent vergeten. De map is gemaakt toen u Windows 10 installeerde met behulp van de Update Assistant. Dus als u het verwijdert, wordt de map ook verwijderd. Als u de Assistent niet verwijdert, wordt de map opnieuw gemaakt.

Hoe de map Windows10Upgrade in Windows 10 te verwijderen

Als het upgradeproces van Windows 10 soepel is verlopen, kunt u deze map veilig verwijderen. Er zijn meerdere manieren om de Windows 10 Update Assistant uit te schakelen:

  1. Verwijder Windows 10 Update Assistant
  2. Blijf Windows Update Assistant doden
  3. Stop Update Orchestrator-service
  4. Verwijder de uitvoeringsmachtiging van Windows 10 Update Assistant.

De eerste methode verwijdert automatisch de map Windows10Upgrade - en we raden u aan deze methode te gebruiken.

verwijder de map Windows10Upgrade

In het geval van de 2e of 3e, raden we u aan de map handmatig te verwijderen. De map bevat de installatiebestanden van Windows 10, dus het verwijderen ervan is veilig.

De laatste methode is waar u de uitvoeringsmachtiging van het programma kunt verwijderen, en het zal nooit kunnen worden uitgevoerd. Om dit te doen:

  • Start taakbeheer, zoek de Windows 10 Update-assistent, klik met de rechtermuisknop en zoek de bestandslocatie.
  • Klik met de rechtermuisknop op de assistent en selecteer Eigenschappen> Beveiliging
  • Verwijder de uitvoerrechten van elke gebruiker.

Als uw upgrade goed is verlopen, heeft u het bestand mogelijk niet langer nodig tot de volgende functie-update, u kunt het veilig verwijderen.

PS: deze map is anders dan de map Windows.old, die een back-up van de vorige versie van het bestand bevat en wordt gebruikt om terug te gaan naar de vorige versie van het besturingssysteem.

Verwijder Windows10Upgrade-map