Aero werkt niet in Windows? Spoel de Aero-cache door en schakel deze opnieuw in

Windows 7 schakelt alleen het Aero Glass-effect niet in. Bovendien moet u controleren of uw versie van Windows 7 de Aero-functie ondersteunt of niet. Als je merkt dat je Aero-functie niet is ingeschakeld of niet werkt in Windows 10/8/7, probeer dan deze stappen voor probleemoplossing.

Aero werkt niet in Windows

1] Zorg ervoor dat uw versie van Windows 10/8/7 Aero ondersteunt. Aero wordt ondersteund op Ultimate, Home Premium, Business-edities.

2] Zorg ervoor dat uw grafische kaart WDDM ondersteunt (Windows Display Driver Model)

3] Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer Personaliseren. Klik op Thema's en selecteer de standaard Windows-thema's. Zorg er vervolgens in Windows Kleur en vormgeving voor dat Transparantie inschakelen is aangevinkt.

Schakel transparantie in

4] Open het vak Uitvoeren, typ Services.msc en druk op Enter om Services Manager te openen. Zorg ervoor dat de 'Desktop Windows Manager'-service is ingesteld op Automatisch.

5] Ondanks dit alles, merkt u nog steeds dat Aero niet werkt, of dat uw Aero niet meer werkt. Kopieer en plak gewoon de volgende opdracht in het CMD-venster en druk op Enter.

rundll32.exe Dwmapi.dll, DwmEnableComposition

Hierdoor wordt Aero opnieuw ingeschakeld door het door te spoelen .

Zelfs als u merkt dat uw Flid3D niet werkt of uitgeschakeld is, kunt u deze stappen proberen.

Zie ook deze berichten over Windows Aero Peek Desktop Preview-tijden wijzigen en Aero-thema werkt niet in Windows.

TheWindowsClub-pictogram