Kernel Security Check Failure-fout in Windows 10

Als je een KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE stopfout of blauw scherm op Windows 10/8/7 ontvangt, bevat dit bericht enkele stappen voor probleemoplossing die je misschien wilt uitproberen. Deze fout wordt meestal veroorzaakt door incompatibiliteitsproblemen met geheugen of stuurprogramma of door beschadiging van systeemgegevens.

De KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE bugcontrole heeft een waarde van 0x00000139. Deze bugcontrole geeft aan dat de kernel de beschadiging van een kritieke gegevensstructuur heeft gedetecteerd.

Kernelbeveiligingscontrole mislukt

Kernelbeveiligingscontrole mislukt

Als u een KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE blauw scherm ontvangt, zijn hier een paar dingen die u misschien wilt proberen. Kijk welke van toepassing is op uw systeem en ga verder met die suggesties.

  1. Voer Windows Update uit
  2. Voer systeembestandscontrole uit
  3. Voer de Driver Verifier Manager uit
  4. Voer Memory Diagnostic Tool uit
  5. Scan uw harde schijf op fouten
  6. Los problemen op in Clean Boot State
  7. Schakel het legacy-opstartbeleid in.

Als je normaal kunt inloggen, goed; anders moet u opstarten in de veilige modus, het scherm met geavanceerde opstartopties openen of de installatiemedia gebruiken om op te starten om deze instructies uit te voeren.

1] Voer Windows Update uit

Installeer eerst de nieuwste beschikbare Windows-updates en scan uw computer met uw antivirussoftware.

2] Voer systeembestandscontrole uit

Mogelijk wilt u ook systeembestandscontrole uitvoeren om eventuele beschadigde systeembestanden te vervangen. Misschien wilt u er ook fysiek voor zorgen dat uw RAM, harde schijf en andere hardwarecomponenten en accessoires correct zijn aangesloten.

3] Start de Driver Verifier Manager

Voer de Driver Verifier Manager uit om te controleren op corrupte stuurprogramma's. Verwijder indien nodig de stuurprogramma's en installeer ze opnieuw of werk ze bij.

4] Voer Memory Diagnostic Tool uit

Windows 10 heeft een Memory Diagnostic Tool die u kunt gebruiken om te controleren op mogelijke geheugenproblemen, waaronder het testen van het Random Access Memory (RAM) op uw computer. Voer het uit en kijk of het problemen oplevert.

5] Scan uw harde schijf op fouten

Scan uw harde schijf op fouten. Om Check Disk uit te voeren op uw systeemschijf (C), typt u het volgende in CMD en drukt u op Enter:

chkdsk / f C:

Start indien nodig uw computer opnieuw op.

6] Los problemen op in Clean Boot State

Start op in de veilige modus of Clean Boot State en kijk of het probleem verdwijnt. Als het probleem niet optreedt, moet u het aanstootgevende programma of stuurprogramma handmatig identificeren en verwijderen.

7] Schakel het legacy-opstartbeleid in

Als u niet kunt inloggen op uw Windows-computer, start u op in Geavanceerde opstartopties en opent u een verhoogd opdrachtpromptvenster. Het proces wordt daar in detail uitgelegd.

Selecteer op dat scherm Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Opdrachtprompt. Met behulp van de CMD hebt u eenvoudig toegang tot de meer geavanceerde ingebouwde Windows-hulpprogramma's.

Als u rechtstreeks toegang wilt krijgen tot deze geavanceerde opstartopties wanneer u aan uw Windows 10 werkt, kunt u dit doen via de app Instellingen van Windows 10> Update en beveiliging> Herstel> Geavanceerd opstarten en klik op de knop Nu opnieuw opstarten.

Nu moet u het Legacy-opstartbeleid inschakelen. Typ de volgende opdracht en druk op Enter:

bcdedit / set {default} bootmenupolicy legacy

Nu kunt u inloggen op uw Windows-bureaublad of in de veilige modus om de hierboven genoemde suggesties voor probleemoplossing uit te voeren.

Het beste!

Zie dit bericht als u een Critical Process Died-fout ontvangt in Windows 10.

Kernelbeveiligingscontrole mislukt