Moderne installatie Host een hoog CPU- of geheugengebruik op Windows 10

Als uw computer traag is geworden en de Taakbeheer een hoog CPU- en geheugengebruik vertoont door SetupHost.exe , moet u dit artikel lezen. Hier zijn enkele suggesties om problemen met een hoog CPU- of geheugengebruik op te lossen door Modern Setup Host op een Windows 10-computer.

Wat is Modern Setup Host (SetupHost.exe)

Modern Setup Host is een uitvoerbaar bestand (.exe-bestand) dat u kunt vinden in de map $ Windows. ~ BT op uw systeemstation. Dit programma wordt op de achtergrond uitgevoerd met toestemming van de gebruiker wanneer een gebruiker zijn / haar pc upgradet naar Windows 10 of van de ene build naar de andere build van Windows 10.

Het zou het proces automatisch moeten stoppen na het voltooien van de upgrade / update. Als het echter wordt uitgevoerd en werkt als een programma dat middelen in beslag neemt, kunt u deze suggesties volgen om er vanaf te komen.

Moderne installatie Host een hoog CPU- of geheugengebruik

Volg deze suggesties voor probleemoplossing om de hoge CPU- of geheugengebruiksfout van Modern Setup Host te verhelpen:

 1. Sluit het proces met Taakbeheer
 2. Schakel Windows Update Service tijdelijk uit
 3. Wis de map SoftwareDistribution
 4. los problemen op in Clean Boot State
 5. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Voordat u begint, start u uw computer opnieuw op en ziet u dat een eenvoudige herstart soms veel problemen kan oplossen.

1] Sluit het Modern Setup Host-proces met Taakbeheer

Hoewel het programma Modern Setup Host is geïntegreerd met Windows Update, kunt u het vanuit Taakbeheer sluiten. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om van dit proces van het eten van hulpbronnen af ​​te komen. Aangezien Taakbeheer het programma Modern Setup Host al weergeeft op het tabblad Processen, hoeft u niet veel tijd te besteden aan het vinden ervan. Open Taakbeheer op uw computer, selecteer het programma en klik op de knop Taak beëindigen .

2] Schakel Windows Update Service tijdelijk uit

Moderne installatie Host een hoog CPU- of geheugengebruik

Zoals eerder vermeld, is dit programma verbonden met Windows Update en upgrade. Als u de update al heeft geïnstalleerd en u deze niet meer nodig heeft, kunt u de Windows Update tijdelijk uitschakelen en controleren of dit het probleem oplost.

Het is heel eenvoudig om Windows Update op een Windows 10-computer uit te schakelen, omdat u de Windows Service Manager kunt gebruiken om het voor elkaar te krijgen. U kunt ook een hulpprogramma van derden genaamd Windows Update Blocker gebruiken om Windows Update onmiddellijk uit te schakelen.

Vergeet niet om Windows Update na enkele dagen opnieuw in te schakelen, zodat u beveiligings- en prestatie-updates blijft ontvangen.

3] Wis de map SoftwareDistribution

De map SoftwareDistribution bevat alle aan Windows Update gerelateerde tijdelijke bestanden. Als de Modern Setup Host problemen veroorzaakt tijdens het uitvoeren, moet u deze map leegmaken. Om de inhoud te verwijderen, moet u enkele opdrachten uitvoeren in de opdrachtprompt. Volg deze tutorial om de inhoud van de SoftwareDistribution-map te verwijderen.

4] Los problemen op in Clean Boot State

Aangezien dit probleem zich voornamelijk voordoet in de bètaversie van Windows 10 (Windows Insider-programma), kan het ook een bug zijn. Het kan ook verschijnen vanwege een stuurprogramma of softwarecompatibiliteit. Voer Cleat Boot uit en kijk - misschien helpt het u de situatie beter te begrijpen.

5] Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Windows Update Troubleshooter kan typische Windows Update-gerelateerde problemen binnen enkele ogenblikken oplossen. Daarom wordt aanbevolen om het op uw Windows 10-computer uit te voeren. Alle probleemoplossers zijn te vinden in het venster Windows-instellingen. Open dus de pagina Probleemoplosser in Windows 10 en selecteer de optie Probleemoplosser voor Windows Update . Klik daarna op de knop De probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm.

TIP : Zie dit bericht als de Modern Setup Host niet meer werkt.

Berichten over processen die veel resources gebruiken:

 • WMI-provider Host Hoog CPU-gebruiksproblemen
 • Windows Modules Installer Worker verbruikt hoog CPU- en schijfgebruik
 • Desktop Window Manager dwm.exe verbruikt een hoge CPU
 • iTunes Hoog CPU-gebruik
 • OneDrive-probleem met hoog CPU-gebruik
 • Ntoskrnl.exe hoog CPU- en schijfgebruik
 • Desktop Window Manager dwm.exe verbruikt een hoge CPU
 • Windows Driver Foundation met hoge CPU
 • VSSVC.exe hoog schijfgebruik
 • lsass.exe beëindigd en hoog CPU- of schijfgebruik
 • Wuauserv hoog CPU-gebruik
 • Spooler SubSystem-app hoog CPU-gebruik
 • Windows Shell Experience Host gebruikt een hoge CPU
 • SearchIndexer.exe Hoog schijf- of CPU-gebruik
 • UTCSVC hoog CPU- en schijfgebruik
 • Hoog CPU-gebruik door IAStorDataSvc
 • Windows Image Acquisition Hoog CPU- en schijfgebruik
 • Firefox hoog CPU- of geheugengebruik
 • Chrome hoog CPU-, geheugen- of schijfgebruik.