Xbox One-controller blijft de verbinding verbreken

Ik heb een Xbox-controller op Xbox 360 gebruikt en vervolgens op Xbox One. De ervaring op beide plaatsen was uitstekend, en ik heb nauwelijks een fout ontvangen die resulteert in het verbreken van de verbinding met de console. Een paar keer werd de controller echter om de een of andere vreemde reden niet door de console gedetecteerd en moest ik een paar stappen voor probleemoplossing proberen om dit voor elkaar te krijgen. In dit bericht delen we wat je kunt doen als je Xbox One-controller de verbinding steeds verbreekt en niet blijft branden.

Xbox One-controller blijft de verbinding verbreken

Xbox One-controller blijft de verbinding verbreken

Schakel uw console uit en weer in

Deze truc is op veel plaatsen van toepassing. Als u een probleem niet kunt oplossen, schakelt u de console uit en weer in. Hier zijn de stappen:

  • Houd de Xbox-knop aan de voorkant van je Xbox One-console ingedrukt totdat je een geluid hoort en de console wordt uitgeschakeld.
  • Wacht nog eens 2-3 minuten en zet de console aan door op de Xbox-knop te drukken.

Schakel uw controller in en kijk of deze verbinding maakt met de console. Als het lampje op de Xbox-knop blijft branden, is deze verbonden met de console.

Vervang de batterijen of laad de batterij opnieuw op

Vaak kreeg ik een waarschuwing over een bijna lege batterij tijdens het spelen van een game, maar ik had het stilletjes genegeerd. Na nog een paar minuten verscheen er een bericht op Xbox dat de controller is losgekoppeld. De eerste keer dat het gebeurde, kostte het me een tijdje het probleem. Ik moest de USB-kabel aansluiten om mijn controller weer op te laden, en het werkte.

Hier zijn mijn twee tips voor deze situatie. Houd eerst het batterijniveau in de gaten dat rechtsboven in het scherm wordt weergegeven. Ten tweede, laat de batterij van uw controller niet volledig leeglopen. Laad hem in plaats daarvan op wanneer u hem niet gebruikt.

Probeer het te verbinden met een andere console op een andere locatie

Xbox gebruikt een eigen draadloze verbinding voor de controllers in plaats van deze via Bluetooth te gebruiken. Het kan zo zijn dat een apparaat in de buurt de storing veroorzaakt . Probeer het aan te sluiten op een andere console of pc, en indien mogelijk op een andere plaats om te zien of het werkt.

Als het werkt, ligt het probleem bij het netwerk bij u thuis en moet u het probleem oplossen door ze een voor een uit te schakelen en erachter te komen wat het probleem veroorzaakt.

Werk uw controllerfirmware bij

Xbox One doet het niet goed als het gaat om het melden van een update voor accessoires van Xbox. Als je een update voor je Xbox One hebt ontvangen en de controller werkt niet, het compatibiliteitsprobleem tussen de controller en de console. U moet de controller handmatig bijwerken.

Volg de onderstaande stappen om de controllerfirmware bij te werken:

  • Verbind je Xbox One-controller met Xbox One via een USB-kabel.
  • Druk op de Menu- knop op uw controller om de Gids te openen.
  • Gebruik de rechterbumper om naar het einde van het menu te gaan en open Instellingen.
  • Selecteer Apparaten en accessoires> de controller in kwestie> selecteer Update> Doorgaan.
  • Als er een update is, laat het systeem deze dan upgraden naar de nieuwste versie.
  • Controleer of de controller nu correct werkt.

Sluit uw controller opnieuw aan

Als het lampje van de Xbox-knop blijft knipperen, is dit een probleem met het koppelen. Om de draadloze Xbox One-controller opnieuw te verbinden, kun je ofwel een USB-kabel gebruiken om hem weer op je console aan te sluiten, of je kunt de koppelingsknoppen op de console en de controller samen gebruiken om opnieuw verbinding te maken.

Maak contact met Xbox Support Guys

Microsoft is geweldig als het gaat om ondersteuning. Als je via chat of telefoon contact met ze opneemt, kunnen ze misschien helpen. Als uw controller nog onder de garantie valt, krijgt u mogelijk ook een vervanging.

Als dit niet helpt, is het misschien tijd om een ​​nieuwe te kopen! Als je Xbox-knop tenminste knippert, heb je nog steeds een kans dat je controller een klein probleempje heeft. Als het echter helemaal niet wordt ingeschakeld, zelfs als u het met de USB-kabel aansluit, is er geen hoop.

Fix Xbox One-controller blijft loskoppelen