Windows Updates kunnen niet worden geïnstalleerd - Fout 0x80073701

Sommige gebruikers hebben een mislukte update gemeld met een foutmelding - Updates mislukt, er waren problemen bij het installeren van sommige updates, maar we zullen het later opnieuw proberen. De foutcode, samen met dit bericht, is 0x80073701 . In dit bericht zullen we kijken naar de mogelijke oplossingen voor Windows Updates die niet kunnen worden geïnstalleerd - Fout 0x80073701.

Windows Updates mislukt 0x80073701

Fout 0x80073701 is ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING; het betekent dat er enkele systeembestanden ontbreken, waardoor de update-installatie is mislukt.

Windows Updates kan 0x80073701 niet installeren

Hoewel de fout 0x80073701 geen ernstig probleem veroorzaakt, wordt deze gerapporteerd in het gedeelte Windows Update en gemarkeerd als Update mislukt . Probeer deze suggesties als u met dit probleem wordt geconfronteerd.

  • Voer DISM Tool uit
  • Voer SFC of systeembestandscontrole uit
  • Controleer logboeken en verwijder patches.

1] Voer DISM Tool uit

Microsoft heeft een update KB4497935 uitgebracht die dit probleem op Windows 10 oplost. Maar als u dit probleem nog steeds tegenkomt, raadt KB4528159 aan om de DISM-tool uit te voeren.

DISM of Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) is een opdrachtregelhulpprogramma dat u kunt gebruiken om een ​​Windows-image te onderhouden. Met deze tool kunt u corrupte systeembestanden herstellen . Open een verhoogde opdrachtprompt en voer de opdracht uit:

Dism / Online / Cleanup-image / Startcomponentcleanup

Start uw computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

2] Voer systeembestandscontrole uit

Voer SFC uit om eventuele beschadigingen in bestaande systeembestanden te controleren. Deze bestanden zijn essentieel voor het goed functioneren van Windows. SFC doet behoorlijk goed werk om ontbrekende of beschadigde bestanden te vervangen. U kunt ze uitvoeren vanuit Advanced Recovery wanneer u niet in Windows kunt opstarten om deze opdracht uit te voeren.

Open de opdrachtprompt en voer de volgende opdracht uit.

sfc / scannow

Start uw computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

3] Controleer logboeken en verwijder patches

CBS staat voor componentgebaseerd onderhoud. CBS.log is een bestand dat logboeken bevat over componenten wanneer deze worden geïnstalleerd of verwijderd tijdens updates. Als u mislukte updates in de CBS-logboeken ziet, is het het beste om de patches die ontbraken te verwijderen.

Wanneer u het CBS logs te openen, zoeken naar de woorden “ ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING , ” en controleer of er een KB-update met betrekking tot het. Maak de installatie ongedaan en installeer het opnieuw met Windows Update.

Als er geen fout is, raden we u aan de volgende opdracht uit te voeren:

Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth

De optie / ScanHealth controleert op beschadiging van het onderdeelarchief. Het registreert die corruptie in de C: \ Windows \ Logs \ CBS \ CBS.log, maar geen corruptie wordt met deze schakelaar verholpen. Het is handig om vast te leggen welke corruptie er is.

Fout 0x80073701 is niet nieuw. Het is altijd gerelateerd geweest aan het mislukken van een update en bestandscorruptie. De fout werd ook in 2011 gerapporteerd en had betrekking op CBS-logboeken die wezen op ontbrekende assemblages tijdens de installatie van het servicepack.

Windows Updates mislukt 0x80073701