Zoek de Windows-productsleutel met CMD of PowerShell

Wanneer u uw exemplaar van Windows invoert, registreert en activeert met behulp van een Retail-sleutel, wordt de informatie opgeslagen in het Windows-register. Gebruikers van OEM-computers hebben misschien gemerkt dat de fabrikanten sinds een paar jaar zijn gestopt met het plakken van hun COA- of Certificaat van Echtheid-sticker, die de Windows-productsleutel op de machine weergeeft. Nu is deze sleutel ingebed in het BIOS / UEFI.

Zoek de Windows-productsleutel

Opgemerkt moet worden dat een Retail-productlicentie gebonden is aan de persoon, terwijl de OEM-productsleutel aan de machine is gekoppeld, volgens de licentievoorwaarden van Microsoft Windows Desktop. In dit bericht zullen we zien hoe u de originele Windows-productcode kunt vinden met behulp van de opdrachtprompt of PowerShell, vanuit BIOS of register. Het werkt ook voor Retail- en OEM-licenties.

Herstel de Windows-productcode met de opdrachtprompt

oem-key-windows

Open vanuit het WinX-menu in Windows 10 / 8.1 een verhoogd opdrachtpromptvenster, typ de volgende opdracht en druk op Enter:

 wmic path softwarelicensingservice krijgt OA3xOriginalProductKey 

Uw Windows-productsleutel wordt weergegeven.

Download de Windows-licentiecode met PowerShell

Om uw Windows 10-productsleutel te vinden, opent u een PowerShell-venster met beheerdersrechten, typt u de volgende opdracht en drukt u op Enter:

 powershell "(Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService'). OA3xOriginalProductKey" 

zoek windows productsleutel

Uw Windows-licentiesleutel zal verschijnen! Dit werkt op Windows 10 / 8.1 / 7 / Vista.

In Windows 10 wordt de productsleutel waarschijnlijk gecodeerd, gekoppeld aan uw Microsoft-account en ook door Microsoft in de cloud opgeslagen.

U kunt de productsleutel van Windows 10 ook vinden met VB Script.

Als u op zoek bent naar een eenvoudigere manier, kunt u ook enkele gratis Software Key Finders gebruiken om te herstellen en op te slaan, niet alleen Windows, maar zelfs Office, Software, Games-series en licentiesleutels.

Dit bericht zal je helpen als je de Windows-productsleutel wilt verwijderen.

oem-key-windows