HD Audio-achtergrondproces (RAVBg64.exe) met hoge CPU

Achtergrond-apps mogen standaard niet veel bronnen verbruiken. Ze werken vaak onopgemerkt en vragen niet veel van uw CPU. Sommige processen verbruiken echter zoveel dat u ze niet kunt negeren. De RAVBg64.exe is een voorbeeld van een dergelijk achtergrondproces.

Veel Windows-gebruikers hebben gemerkt dat het RAVBg64.exe- proces hen in hun Taakbeheer aanstaart terwijl ze 20% tot 50% van hun Windows CPU-bronnen verbruiken. Dit wordt nooit verwelkomd en moet onmiddellijk worden aangepakt vanwege nadelige effecten zoals een trage pc.

Wat is RAVBg64.exe?

RAVBg64.exe is een proces dat behoort tot de Realtek-driver of de Realtek High Definition Audio-codecs . De Realtek-driver fungeert als tussenpersoon tussen uw audioapparaten (luidsprekers en geluidskaart) en uw besturingssysteem.

Dit maakt RAVBg64.exe een belangrijk onderdeel van uw systeem dat op de achtergrond moet worden uitgevoerd maar niet veel bronnen verbruikt. Het bevindt zich meestal hier:

C: \ Program Files \ Realtek \ Audio \ HDA \

Aangezien Realtek een belangrijke rol speelt op uw computer, mag deze niet worden beƫindigd.

HD Audio-achtergrondproces (RAVBg64.exe) met hoge CPU

Er zijn niet veel bekende redenen voor dit probleem; Uw systeembestand kan echter beschadigd raken tijdens het upgraden.

Hoewel RAVBg64.exe geen virus is, op voorwaarde dat het zich in het hierboven genoemde officiƫle pad bevindt. Als het zich ergens anders bevindt, kan het malware zijn. Er is gemeld dat geavanceerde hackers zijn naam hebben gebruikt om kwaadaardige processen te verbergen om antivirussen en beveiligingstools te omzeilen.

Dus als je typische tekenen van virusinfecties hebt opgemerkt, zoals achterblijvende, niet-reagerende software, foutmeldingen, enz. Terwijl je een hoog RAVBg64.exe-proces hebt, wil je misschien een antivirusscan uitvoeren.

Hoog CPU-gebruik door RAVBg64.exe

Er zijn talloze manieren om dit probleem met het hoge CPU-gebruik op te lossen. U kunt een van de onderstaande oplossingen proberen:

  1. Werk de Realtek-driver bij
  2. Schakel Realtek uit vanuit Taakbeheer
  3. Schakel Realtek uit vanuit Apparaatbeheer.
  4. Installeer het Realtek-audiostuurprogramma opnieuw.

Ga nu hieronder om elke oplossing in detail te bekijken.

1] Werk de Realtek Audio Driver bij

Hoog CPU-gebruik door RAVBg64.exe

Open Apparaatbeheer en vouw vervolgens het gedeelte Geluid, video en gamecontroller uit .

Zoek en klik met de rechtermuisknop op Realtek Audio Driver en selecteer vervolgens Stuurprogramma bijwerken . Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

2] Schakel Realtek uit vanuit Taakbeheer

Open Taakbeheer en klik vervolgens op het tabblad Opstarten . Zoek en Verwijder het vinkje bij de Realtek Audio Manager .

Klik op Toepassen en druk op Ok . Start ten slotte uw computer opnieuw op.

3] Schakel Realtek uit vanuit Apparaatbeheer

Open Apparaatbeheer , vouw Geluids-, video- en gamecontrollers uit , klik met de rechtermuisknop op Realtek Audio Driver en selecteer vervolgens Uitschakelen . Start uw pc opnieuw op.

4] Installeer de Realtek-audiodriver opnieuw

  • Open Apparaatbeheer , klik vervolgens op Geluids-, video- en gamecontrollers , klik met de rechtermuisknop op Realtek High Definition Audio> Verwijderen .
  • Accepteer de UAC en start uw pc opnieuw op.
  • Wanneer uw computer weer is ingeschakeld, opent u Apparaatbeheer opnieuw , klikt u op het tabblad Actie op de werkbalk en zoekt u naar hardwarewijzigingen totdat het systeem de ontbrekende hardware detecteert.
  • Klik op Stuurprogramma installeren en laat Windows het stuurprogramma zoeken en installeren.

Als je hier een fout tegenkomt, ga dan naar de website van je fabrikant en download en installeer de stuurprogramma's handmatig.

Het beste.

Hoog CPU-gebruik door RAVBg64.exe