Fix KRITIEK PROCES OVERLIJD, 0x000000EF-fout in Windows 10

Als een kritiek Windows-systeemproces niet correct werkt, zal uw besturingssysteem crashen en een Critical Process Died Stop Error 0x000000EF of Blue Screen op uw Windows 10/8/7 computer weergeven. Dit gebeurt omdat het proces dat nodig was om het Windows-besturingssysteem uit te voeren om de een of andere reden abrupt werd beëindigd.

Er is op geen enkele Microsoft-site veel documentatie hierover. Een bericht stelt echter eenvoudig:

De CRITICAL_PROCESS_DIED-bugcontrole heeft een waarde van 0x000000EF. Dit geeft aan dat een kritiek systeemproces is gestorven.

KRITISCH PROCES STIERF

KRITISCH PROCES STIERF

Als u nu een CRITICAL_PROCESS_DIED-foutbericht ontvangt, zijn hier enkele van de dingen die u kunt proberen te zien:

 1. Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit
 2. Voer Driver Verifier Manager uit
 3. Voer systeembestandscontrole uit
 4. Voer DISM uit
 5. Update uw stuurprogramma's
 6. Voer Clean-boot-probleemoplossing uit
 7. Gebruik Systeemherstel
 8. Schakel slaapstand en sluimerstand uit
 9. Update BIOS of firmware
 10. Voer Opstartherstel uit
 11. Controleer het systeemlogboek in Logboeken
 12. Voer Windows 10 Blue Screen Troubleshooter uit.

Als uw Windows niet opstart naar het bureaublad, moet u de geavanceerde opstartopties invoeren of opstarten in de veilige modus en vervolgens de vereiste hulpprogramma's openen.

1] Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit

Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit en kijk of dat helpt.

2] Start Driver Verifier Manager

Voer de Driver Verifier Manager uit en kijk of dit helpt bij het oplossen, identificeren en oplossen van problemen met het apparaatstuurprogramma.

3] Voer systeembestandscontrole uit

Voer sfc / scannow of System File Checker uit om te controleren op beschadigde systeembestanden en deze eventueel te vervangen. Als u niet kunt opstarten vanaf het bureaublad, kunt u systeembestandscontrole uitvoeren in de veilige modus of offline.

4] Voer DISM uit

U kunt ook DISM uitvoeren om een ​​corrupte systeemkopie te herstellen.

5] Update uw stuurprogramma's

Open Apparatenbeheer en kijk of er apparaten zijn gemarkeerd met het uitroepteken. Werk uw stuurprogramma's bij en kijk of dat het probleem oplost. Heeft u onlangs een nieuw apparaat of hardware geïnstalleerd? Schakel het uit, verwijder het of verwijder het en kijk of het helpt.

6] Voer probleemoplossing voor Clean-boot uit

Voer een schone start uit. Wanneer u de computer schoon opstart, start de computer met een vooraf geselecteerde minimale set stuurprogramma's en opstartprogramma's. Het oplossen van problemen met clean-boot is ontworpen om een ​​prestatieprobleem te isoleren.

7] Gebruik Systeemherstel

Als het probleem onlangs is begonnen, gebruikt u Systeemherstel om uw computer weer op een goed punt te herstellen en te kijken of het probleem hierdoor verdwijnt. Als het is begonnen nadat u uw besturingssysteem hebt bijgewerkt, wilt u misschien dat die specifieke update niet meer wordt geïnstalleerd en wilt u het probleem aan Microsoft melden.

8] Schakel de slaapstand en sluimerstand uit

Schakel Slaapstand en Slaapstand uit in uw energie-instelling en kijk of dit helpt. U krijgt deze instellingen in Configuratiescherm> Alle Configuratiescherm-items> Energiebeheer> Planinstellingen bewerken. Gebruik dit proces om de hibernationstand uit te schakelen als u deze eerder had ingeschakeld.

9] BIOS of firmware updaten

Zie in een update van uw systeem BIOS of firmware is beschikbaar.

10] Voer Opstartherstel uit

Als u niet kunt opstarten in Windows, wilt u misschien Startup Repair uitvoeren via de geavanceerde opstartopties.

Zodra u toegang heeft tot het bureaublad, kunt u doorgaan met het oplossen van het probleem.

Als u Windows of de geavanceerde opstartopties niet kunt opstarten, moet u mogelijk een Windows-installatie- of herstelschijf gebruiken om uw probleemoplossing uit te voeren.

11] Controleer het systeemlogboek in Logboeken

Controleer het systeemlogboek in Logboeken en kijk of foutmeldingen u in de richting wijzen om het probleem op te lossen.

12] Voer de probleemoplosser voor het blauwe scherm van Windows 10 uit

Voer de online Windows 10 Blue Screen Troubleshooter van Microsoft uit is een wizard die bedoeld is om beginnende gebruikers te helpen hun stopfouten op te lossen. Het zal u helpen deze Blue Screen-fout op te lossen en biedt onderweg handige links.

Als niets helpt, bekijk dan dit bericht waarin u enkele algemene manieren ziet om problemen met blauwe schermen in Windows 10 op te lossen.

Het beste!

Zie dit bericht als u een Kernel Security Check Failure-fout ontvangt in Windows 10.

KRITISCH PROCES STIERF