Het programma kan niet starten omdat VCRUNTIME140.DLL ontbreekt

Bij het openen van een app op uw Windows-computer, als u een fout tegenkomt - Het programma kan niet starten omdat VCRUNTIME140.DLL ontbreekt op uw computer . Hier zijn een paar dingen die u moet volgen om dit probleem op te lossen en op te lossen. Dit gebeurt wanneer het programma dat u probeert uit te voeren, vereist dat het bestand VCRUNTIME140.DLL aanwezig is op uw computersysteem. VCRUNTIME140.DLL is een Microsoft C Runtime Library-applicatie-extensie met een OS-grootte van ongeveer 86 KB, bevindt zich in de System32-map en wordt geïnstalleerd door Microsoft Visual Studio. Als een DLL-bestand zoekraakt of beschadigd raakt, kunt u dergelijke foutmeldingen op uw scherm zien.

VCRUNTIME140.DLL ontbreekt

VCRUNTIME140.DLL ontbreekt

DLL staat voor Dynamic Link Libraries en zijn externe onderdelen van applicaties die op Windows of andere besturingssystemen draaien. De meeste applicaties zijn op zichzelf niet compleet en slaan code op in verschillende bestanden. Als de code nodig is, wordt het gerelateerde bestand in het geheugen geladen en gebruikt. Als het besturingssysteem of de software het betreffende DLL-bestand niet kan vinden, of als het DLL-bestand beschadigd is, kunt u een bericht ontvangen dat een DLL-bestand ontbreekt .

Als het DLL-bestand op uw computer aanwezig is, maar u nog steeds dit foutbericht ontvangt, moet u het DLL-bestand mogelijk opnieuw registreren. Voer ook de systeembestandscontrole uit om mogelijk beschadigde systeembestanden te vervangen.

Als het DLL-bestand ontbreekt, is het niet de daadwerkelijke oplossing om het ontbrekende dll-bestand van internet te downloaden en op een bepaalde plaats te plakken. U kunt die methode proberen, maar het is mogelijk dat u er geen positief resultaat van krijgt.

Het kan helpen om het programma dat deze fout veroorzaakt opnieuw te installeren, dus probeer het. Misschien bevat het installatiepakket dit bestand.

De andere optie om dit probleem op te lossen, is door Microsoft Visual C ++ Redistributable for Visual Studio op uw computer te installeren.

Sluit al uw geopende applicaties met behulp van het programmavenster of de Taakbeheer. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u het gaan downloaden van Microsoft. Installeer de Runtime-component en start uw computer opnieuw op en kijk.

Misschien wilt u ook een antivirusscan uitvoeren. VCRUNTIME140.DLL als deze zich in de System32-map bevindt, is het legitieme OS-bestand. Als het zich ergens anders bevindt, kan het malware zijn.

Het had moeten helpen, en de foutmelding zou niet moeten verschijnen.

Zorg ervoor dat uw Windows is bijgewerkt. Voer Windows Update uit en bevestig.

Vergelijkbare fouten:

  • MSVCR110.dll ontbreekt
  • d3compiler_43.dll ontbreekt
  • MSVCP140.dll ontbreekt.
Het programma kan niet starten omdat VCRUNTIME140.DLL ontbreekt op uw computer