Controleren of Windows 10 pc ingebouwde Bluetooth heeft

Bluetooth is een protocol voor draadloze technologie om een ​​pc te verbinden met externe randapparatuur en apparaten. Het kan best handig zijn, en veel pc's worden geleverd met ingebouwde Bluetooth-ondersteuning. Het is eigenlijk een protocol waarmee u zonder kabels een desktop of laptop kunt verbinden met Bluetooth-apparaten. Soms zijn gebruikers zich er misschien niet eens van bewust dat hun apparaat Bluetooth heeft.

Controleer of de Windows 10-pc ingebouwde Bluetooth heeft

In dit artikel laten we u zien hoe u kunt controleren of uw pc ingebouwde Bluetooth-ondersteuning heeft. U kunt dit op drie manieren doen:

 1. Controleer de Device Manager
 2. Controleer het configuratiescherm
 3. Controleer de Instellingen-app

1] Controleer Apparaatbeheer

Controleer of de Windows 10-pc ingebouwde Bluetooth heeft

De eenvoudigste manier om te controleren of er Bluetooth-ondersteuning is, is via Apparaatbeheer. Om te controleren of uw pc Bluetooth heeft, doet u het volgende:

 • Druk op de Windows-toets + X of klik met de rechtermuisknop op Start om het Win + X-menu te openen.
 • Selecteer Apparaatbeheer in dat menu om het venster te openen.
 • Zoek in het venster naar de categorie Bluetooth-radio's . Dat zou ergens dichter bij de bovenkant van het venster moeten worden vermeld.
 • Als u Bluetooth-radio's niet kunt vinden, klikt u op Netwerkadapters in het venster Apparaatbeheer. Mogelijk worden daar Bluetooth-radio's vermeld.

2] Controleer het Configuratiescherm

Controleer of de Windows 10-pc ingebouwde Bluetooth heeft

Een andere methode die u kunt gebruiken om te controleren of uw Windows 10-apparaat Bluetooth heeft, is door te zoeken naar een Bluetooth-applet in het Configuratiescherm. U kunt dit doen door deze stappen te volgen:

 • Druk op Windows-toets + R, typ in het dialoogvenster Uitvoeren ncpa.cpl en druk op Enter om netwerkverbindingen te openen
 • Of ga naar Configuratiescherm > Netwerkcentrum > Adapterinstellingen wijzigen.

Daar zou een Bluetooth-netwerkverbinding moeten zijn. Als u het daar niet kunt vinden, heeft uw laptop of desktop geen Bluetooth.

3] Controleer de app Instellingen

Een andere manier om de Bluetooth-instellingen te controleren, is door de app Instellingen in Windows 10 te openen. U kunt dit doen door deze stappen te volgen:

 • Klik op Start menu-knop en selecteer Instellingen of druk op Windows-toets + I .
 • Klik op Apparaten om het venster te openen.

Als u Bluetooth heeft, moet u de Bluetooth-knop kunnen omschakelen en ook Bluetooth-apparaten kunnen toevoegen.

Gebruikers die geen Bluetooth hebben, kunnen het nog steeds aan hun desktop of laptop toevoegen met een Bluetooth USB-dongle / adapter. Die steek je gewoon in een USB-slot op je desktop of laptop.

PS : als je een Windows 7-laptop of -desktop hebt geüpgraded naar Windows 10, ondersteunt deze mogelijk geen Bluetooth en met de bovenstaande methoden kun je ook controleren of dat het geval is.