Hoe wifi-stuurprogramma's voor Windows 10 te installeren

Als de vereiste stuurprogramma's niet zijn geïnstalleerd, mislukt de hardware die u op uw pc probeert aan te sluiten. Fabrikanten ontwikkelen stuurprogramma's zodat het besturingssysteem dat op uw computer wordt uitgevoerd, harmonieus kan werken met uw apparaten en toepassingen. Internet WiFi-verbindingen kunnen mislukken als er geen geschikte stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. In dit bericht zullen we zien hoe u het WiFi-stuurprogramma in Windows 10 installeert.

Installeer WiFi-stuurprogramma's voor Windows 10

Een stuurprogramma is in wezen een stukje software dat is ontworpen voor een specifiek besturingssysteem, zoals Windows 10, Linux en andere. Het besturingssysteem gebruikt het om te communiceren met andere hardwareapparaten zoals een muis of een printer. De meeste hardwarefabrikanten hebben hun eigen productondersteuningspagina waar u de benodigde stuurprogramma's kunt vinden om te downloaden.

U zult zien dat er al een set stuurprogramma's op het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd en dat u niets hoeft te doen behalve het apparaat aansluiten. Als het stuurprogramma lokaal niet beschikbaar is, haalt het het van zijn webserver en installeert het automatisch voor u zodra u het apparaat aansluit.

Maar er kan een tijd komen dat u problemen ondervindt bij het gebruik van uw WiFi en op dergelijke momenten moet u uw WiFi-stuurprogramma's mogelijk opnieuw installeren.

Om het WiFi-stuurprogramma te downloaden, gaat u naar de website van uw apparaatfabrikant en zoekt u het juiste stuurprogramma dat u wilt installeren. Ik gebruik een HP-laptop, dus wanneer ik hun website installeer en ze mijn laptop laat scannen, worden de stuurprogramma's of updates weergegeven die beschikbaar zijn voor mijn apparaat.

Draadloze stuurprogramma's

Vervolgens moet u de juiste Wi-Fi-driver downloaden, indien beschikbaar. U moet de exacte naam en versie van de driver weten om deze te kunnen downloaden. U kunt deze informatie verkrijgen via Apparaatbeheer, zoals hieronder wordt uitgelegd. Zorg ervoor dat u het juiste stuurprogramma voor de draadloze adapter heeft gedownload.

Als u klaar bent, start u de installatie van het nieuwe stuurprogramma dat u eerder hebt gedownload en voert u het bestand uit. Volg de instructies op het scherm om de driver te installeren.

Open Apparaatbeheer om te controleren of de juiste versie van het stuurprogramma is geïnstalleerd . Om het te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteert u Apparaatbeheer.

Zoek in Apparaatbeheer naar netwerkadapters. Wanneer gevonden, breidt u de categorie uit om alle netwerkadapters zichtbaar te maken, inclusief de draadloze adapter.

Hier kan de Wi-Fi-adapter worden opgemerkt door in de vermelding naar de term "draadloos" te zoeken.

Om het versienummer van het stuurprogramma te controleren, klikt u met de rechtermuisknop op het draadloze stuurprogramma in Apparaatbeheer, kiest u ' Netwerkadapters ' en klikt u vervolgens op Eigenschappen.

installeer wifi-stuurprogramma opnieuw

Selecteer het tabblad ' Bestuurder ' en bekijk de details. Als alles er goed uitziet, betekent dit dat u de juiste versie van de driver heeft geïnstalleerd.

Start ten slotte uw Windows-pc opnieuw op.

Het installeren van de juiste versie van een stuurprogramma voor uw apparaat is essentieel, omdat deze de nieuwste fixes voor uw apparaat bevat.

Lees volgende : waar u stuurprogramma's voor Windows 10 kunt downloaden.

installeer wifi-stuurprogramma opnieuw