Het programma kan niet starten omdat MSVCP140.dll ontbreekt in Windows 10

Als u een foutmelding krijgt Het programma kan niet starten omdat MSVCP140.dll ontbreekt op uw computer wanneer u een programma zoals WAMP Server, Skype of een game probeert te openen, dan kan dit artikel u wellicht helpen. Dit gebeurt wanneer het programma dat u probeert uit te voeren, vereist dat het bestand MSVCP140.dll op uw computersysteem aanwezig is. MSVCP140.dll is een Microsoft C Runtime Library-bestand met een grootte van ongeveer 626 KB, bevindt zich in de map System32 en wordt geïnstalleerd door Microsoft Visual Studio. Als een DLL-bestand zoekraakt of beschadigd raakt, kunt u dergelijke foutmeldingen op uw scherm zien. Deze suggesties zijn van toepassing als MSVCP100.dll, MSVCP110.dll, MSVCP120.dll, MSVCP130.dll ook ontbreken.

MSVCP140.dll ontbreekt

Het programma kan niet starten omdat MSVCP140.dll ontbreekt op uw computer

DLL staat voor Dynamic Link Libraries en zijn externe onderdelen van applicaties die op Windows of andere besturingssystemen draaien. De meeste applicaties zijn op zichzelf niet compleet en slaan code op in verschillende bestanden. Als de code nodig is, wordt het gerelateerde bestand in het geheugen geladen en gebruikt. Als het besturingssysteem of de software het betreffende DLL-bestand niet kan vinden, of als het DLL-bestand beschadigd is, kunt u een bericht ontvangen dat een DLL-bestand ontbreekt .

We hebben al gezien wat u moet doen als een programma niet kan starten omdat d3compiler_43.dll ontbreekt of als een programma niet kan starten omdat MSVCR110.dll ontbreekt. Laten we nu eens kijken wat u in dit geval kunt doen.

Het ontbrekende dll-bestand downloaden van internet en op een bepaalde plaats plakken is niet de eigenlijke oplossing. U kunt die methode proberen, maar het is mogelijk dat u er geen positief resultaat van krijgt.

Het kan helpen om het programma dat deze fout veroorzaakt opnieuw te installeren, dus probeer het. Misschien bevat het installatiepakket dit bestand.

De andere optie om dit probleem op te lossen, is door Microsoft Visual C ++ Redistributable for Visual Studio opnieuw op uw computer te installeren.

Sluit al uw geopende applicaties met behulp van het programmavenster of de Taakbeheer. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u het gaan downloaden van Microsoft. Installeer de Runtime-component en start uw computer opnieuw op en kijk.

Het had moeten helpen, en de foutmelding zou niet moeten verschijnen.

Als dit niet het geval is, haalt u het bestand op van een andere computer. Zorg ervoor dat het dezelfde bestandsnaam en versie heeft en plaats het op uw computer op de locatie C: \ Windows \ System32 .

TIP : Als het DLL-bestand op uw computer aanwezig is, maar u nog steeds dit foutbericht ontvangt, moet u het DLL-bestand mogelijk opnieuw registreren.

Verwante leest:

  1. VCRUNTIME140.DLL ontbreekt
  2. api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll ontbreekt
  3. MSVCR110.dll ontbreekt.
Het programma kan niet starten omdat MSVCP140.dll ontbreekt op uw computer