Contextmenu-editors: items in het contextmenu toevoegen, verwijderen in Windows 10

De Right Click Menu of de Context Menu is het menu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op het bureaublad of een bestand of map in Windows. Dit menu biedt u extra functionaliteit door u acties aan te bieden die u met het item kunt ondernemen. De meeste programma's stoppen hun opdrachten graag in dit menu. Hoewel ze nuttig kunnen zijn, is het probleem dat zelfs wanneer u de programma's verwijdert, ze het betreffende contextmenu-item niet verwijderen, waardoor het menu traag en rommelig overkomt. Contextmenu-editors kunnen u helpen bij het beheren van uw contextmenu-items met de rechtermuisknop in Windows 10/8/7. Bewerk contextmenu-items

Contextmenu bewerken in Windows 10

Als u deze rommel wilt verminderen of items uit dit menu wilt verwijderen die niet langer bruikbaar zijn, kunt u dat doen. De meeste programma's bieden de verkenner-integratie in hun instellingen, en als u rondkijkt, kunt u deze mogelijk vinden en de integratie van het contextmenu van de Verkenner uitschakelen. Als dit niet het geval is, moet u het register bewerken of freeware van derden gebruiken.

Met behulp van Register-editor

register-context-menu

Voer regedit uit om de Register-editor te openen en navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOT \ * \ shellex \ ContextMenuHandlers

Hier hoeft u alleen de sleutels te verwijderen die u niet wilt. Er zijn ook andere registerlocaties waar deze gegevens kunnen worden opgeslagen.

Contextmenu-editors voor Windows 10

U kunt ook freeware contextmenu-editors van derden gebruiken om contextmenu-items te verwijderen of om ze toe te voegen of te bewerken. Doorloop de lijst en kijk welke uw versie van Windows OS ondersteunt.

  1. Ultimate Windows Customizer, Right-Click Extender, Ultimate Windows Tweaker en contextmenu-editor
  2. ContextEdit
  3. ShellExtView of ShellMenuView
  4. Eenvoudig contextmenu
  5. MenuMid
  6. Hulpmiddelen voor het menu Bestand.

1) Ultimate Windows Customizer, Right-Click Extender, Ultimate Windows Tweaker en contextmenu-editor

rechtermuisklik-extender 1

Sommige van onze volgende freeware, zoals Ultimate Windows Tweaker, zullen je helpen het contextmenu met de rechtermuisknop te bewerken.

Ultimate Windows Customizer, Right-Click Extender, Ultimate Windows Tweaker en Context Menu Editor zijn freeware releases van TheWindowsClub, en misschien wil je ze eens bekijken. Ze zijn ontwikkeld voor Windows 7, maar werken mogelijk ook op Windows 10.

2) ContextEdit

Contextmenu-editors

Met ContextEdit kunt u eenvoudig de items beheren die verschijnen in uw contextmenu van Windows Verkenner.

Het contextmenu bevat vaak submenu's die zelden worden gebruikt. Deze opdrachten komen van een van de twee plaatsen: shell-opdrachten die zijn opgeslagen in het systeemregister en handlers voor contextmenu's. Krijg het hier

3) ShellExtView of ShellMenuView

shellmenuview

U kunt ook ShellExtView of ShellMenuView proberen. Het zijn kleine hulpprogramma's die de lijst met statische menu-items weergeven die in het contextmenu verschijnen wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand / map in Windows Verkenner klikt en waarmee u gemakkelijk ongewenste menu-items kunt uitschakelen of bewerken.

4) Eenvoudig contextmenu

Eenvoudige contextmenu-editor

Met Easy Context Menu freeware kunt u een programma of pictogram toevoegen aan het rechtsklikmenu.

5) MenuMaid

menumaid-explorer

Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om uw Windows Explorer en Internet Explorer contextmenu met de rechtermuisknop op te schonen, probeer dan MenuMaid.

Download gewoon de draagbare freeware-app MenuMaid en schakel de items uit die u niet wilt laten verschijnen. Hiermee kunt u ook items uitschakelen of verwijderen uit het contextmenu van Internet Explorer. Als u ze wilt herstellen, controleert u ze opnieuw.

6) Hulpmiddelen voor het menu Bestand

bestand-menu-tools

Met File Menu Tools (link verwijderd) kun je de contextmenu-items van de Windows Verkenner toevoegen, verwijderen en aanpassen - maar het wordt NU gebundeld met veel crapware, volgens de opmerkingen hieronder.

Het laat de volgende aspecten configureren:

  • Voeg enkele ingebouwde hulpprogramma's toe om bewerkingen uit te voeren op bestanden en mappen.
  • Voeg aangepaste commando's toe waarmee u externe applicaties kunt uitvoeren, kopiĆ«ren / verplaatsen naar een specifieke map of specifieke bestandstypen verwijderen.
  • Configureer het "Verzenden naar ..." submenu ".
  • Schakel de opdrachten in / uit die door andere toepassingen aan het contextmenu zijn toegevoegd en nog veel meer!

TIP : Lees dit bericht als je items uit het "Nieuw" contextmenu wilt verwijderen.

Laat ons weten hoe u erin slaagt om het contextmenu van uw Verkenner met de rechtermuisknop schoon en netjes te houden!