Windows 10 Search werkt niet

Heel wat Windows 10- gebruikers kampen met problemen, en sommige van de ingebouwde functies werken ook niet zoals verwacht, voor velen. Het Startmenu en de zoekfuncties op de taakbalk in het Windows 10-besturingssysteem waren een van de handigste functies waarmee we elk bestand konden doorzoeken zonder het bureaublad te verlaten. Er is echter een kans dat uw zoekfunctie kapot gaat of niet werkt zoals bedoeld in Windows 10.

Windows 10 Search werkt niet

Windows 10 Search werkt niet

We zullen u door enkele manieren leiden waarop u het probleem Startmenu, Cortana en zoeken kunt oplossen. Neem eerst dit hele bericht door en kijk welke een of meer van deze suggesties van toepassing kunnen zijn op uw Windows 10-versie, aangezien Cortana is gescheiden van zoeken in recente Windows 10-versies.

1] Voer de probleemoplosser voor het startmenu van Windows 10 uit

Microsoft heeft Windows 10 Start Menu Troubleshooter uitgebracht, die belooft het probleem op te lossen. Probeer het eerst.

2] Start het zoekproces opnieuw

Druk op Ctrl + Alt + Del en selecteer Taakbeheer. Selecteer in het venster Taakbeheer het tabblad Details.

Klik in de kolom Naam met de rechtermuisknop op SearchUI.exe en selecteer Taak beëindigen. Wanneer u wordt gevraagd om SearchUI.exe te beëindigen, selecteert u Proces beëindigen .

Het proces wordt na enkele seconden automatisch opnieuw gestart.

3] Log uit en log in

Log uit en log in of start uw pc opnieuw op om te zien of het probleem verdwijnt.

4] Voer de probleemoplosser voor Windows Search uit

Open Configuratiescherm> Alle items in het Configuratiescherm en klik op Problemen met Windows Search zoeken en oplossen om de probleemoplosser voor Windows Search te openen. Voer het uit en volg de wizard.

5] Reset Windows Search

Reset Windows Search en kijk of het u helpt.

6] Controleer de registerinstellingen

Als Cortana niet werkt nadat u uw pc hebt geüpgraded naar Windows 10 Jubileumupdate , opent u uw Register-editor en zorgt u ervoor dat de waarde van BingSearchEnabled en CortanaEnabled is ingesteld op 1 :

HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Search

Als dit voor iedereen goed werkt.

7] Controleer de basis

Zorg ervoor dat u Cortana correct heeft ingesteld in Windows 10. Als u na het upgraden naar Windows 10 merkt dat Cortana niet beschikbaar is in uw regio, dan kan dit bericht met de titel Cortana niet beschikbaar op Windows 10 u helpen Cortana op uw Windows 10-pc te krijgen.

8] Automatische reparaties

Als uw pc om automatische reparatie vraagt, gaat u ermee verder en laat u Windows dit uitvoeren.

9] Stop het Cortana-proces en start het opnieuw

Als u merkt dat Cortana niet goed werkt, kunt u het beste het Cortana-proces beëindigen en het proces opnieuw starten via Taakbeheer. Als het een kleine runtime-fout was, zou Cortana gewoon opnieuw opstarten om het probleem op te lossen.

10] Schakel antivirussoftware uit

Van sommige beveiligingssoftware is bekend dat ze dit probleem veroorzaken, bijvoorbeeld Avast. Schakel het uit en kijk of het probleem hierdoor verdwijnt. Als uw beveiligingssoftware de boosdoener is, zorg er dan voor dat u de nieuwste versie gebruikt, anders wilt u deze misschien wijzigen.

11] Maak een nieuwe gebruikersaccount aan

Het probleem kan te maken hebben met uw Microsoft-inloggegevens. Probeer een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord te maken en kijk of u de Cortana kunt repareren. We moeten niet vergeten dat Cortana niet automatisch wordt ingeschakeld en moet worden ingeschakeld door de Cortana-knop op de taakbalk te selecteren.

12] Registreer de Cortana-app opnieuw

Open een verhoogde Powershell-prompt, typ de volgende opdracht en druk op Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

U kunt ook Taakbeheer> menu Bestand> Nieuwe taak uitvoeren openen. Typ powershell en schakel het selectievakje Deze taak met beheerdersrechten maken in en klik op OK om een ​​PowerShell-prompt te openen

Als u denkt, kunt u ook de andere 2 van de 3 oplossingen voor ondersteuning, oplossingen en universele oplossingen voor Windows 10 proberen.

13] Herbouw de Windows Search Indexer

Het opnieuw opbouwen van de zoekindexering kan helpen bij het repareren van de ingebouwde zoekfunctie in Windows 10. Om de zoekindex van Windows opnieuw op te bouwen, gaat u naar Configuratiescherm> Indexeringsopties. Klik op Geavanceerd en ervoor zorgen dat je op het Indexinstellingen tabblad in het venster Geavanceerde opties.

Het opnieuw opbouwen zal enige tijd duren, en als het eenmaal is voltooid, kunt u beginnen met zoeken naar de bestanden die u nodig heeft, en de zoekactie zou correct moeten werken. Als u meer informatie nodig heeft, vindt u deze in dit bericht met de titel Windows Search Indexer-tips. Zie dit bericht als u Windows Search moet oplossen en repareren of als Search Indexer niet werkt.

14] Verwijder programma's die invloed kunnen hebben op de taakbalk

Als je Dropbox gebruikt , verwijder het dan en kijk of het probleem hierdoor verdwijnt.

PS: Lees de opmerkingen hieronder. PeacefulArgument zegt dat het probleem verdween nadat hij de Windows Firewall-service opnieuw had ingeschakeld.

Als je de bovenstaande suggesties hebt opgevolgd, zouden je Cortana en de Windows-taakbalkzoekopdracht hopelijk zijn opgelost.

Posts met aanvullende suggesties:

  1. Startmenu wordt niet geopend of werkt niet
  2. Windows 10 Start Search geeft geen resultaten weer; toont blanco wit
  3. Windows 10 Instellingen zoeken werkt niet
  4. Cortana of Windows 10 zoeken geen bureaubladtoepassingen vinden
  5. We krijgen een zoekklaar fout.

TIP : dit bericht helpt je als je WinX-menu niet werkt in Windows 10.

Windows 10 Search werkt niet