Kan objecten in de container niet inventariseren

Over het algemeen helpen machtigingen ons in Windows om inhoud privé of openbaar te houden. Het is dus erg gemakkelijk voor ons dat we dergelijke machtigingen aan onze bestanden en mappen toewijzen, zodat anderen al dan niet een beroep kunnen doen, afhankelijk van de vereiste. De rechten voor mappen / bestanden kunnen worden gewijzigd door met de rechtermuisknop op mappen / bestanden te klikken en Eigenschappen te selecteren . Vanaf hier door over te schakelen naar het tabblad Beveiliging , kunnen we de rechten configureren.

Kan objecten in de container niet inventariseren

Soms is het echter mogelijk dat als gevolg van een botsing van rechten of onjuiste instellingen, de machtigingen niet kunnen worden gewijzigd en krijg daarbij een foutmelding. In dergelijke scenario's komt de volgende fout het meest voor:

Kan objecten in de container niet inventariseren, toegang is geweigerd

De kans is groter dat u met deze fout wordt geconfronteerd als u niet de eigenaar bent van de inhoud, wiens machtigingen u wijzigt. In dergelijke gevallen zijn dus de exacte stappen die u moet nemen om de fout te voorkomen:

1. Klik eerst met de rechtermuisknop op de map / het bestand waarvan u de machtigingen moet wijzigen. Selecteer Eigenschappen .

Failed-To-Enumerate-Objects-1

2. Schakel vervolgens in de eigenschappenvensters over naar Beveiliging en klik daar op Geavanceerde optie.

Failed-To-Enumerate-Objects-6

3. Verderop, in het onderstaande scherm, moet u op cijfers klikken om de volgorde te volgen. Dat wil zeggen, klik eerst op Link wijzigen voor eigenaar in het venster Geavanceerde beveiligingsinstellingen .

Klik vervolgens op de geavanceerde optie in het venster Gebruiker of groep selecteren en klik vervolgens op Nu zoeken in een ander geopend venster.

Hier moet u uw gebruikersaccount selecteren onder de aldus vermelde zoekresultaten .

Klik vervolgens op OK> OK> Toepassen> OK.

Failed-To-Enumerate-Objects-4

4. Met de vorige stap keert u terug naar het venster van stap 2 , klik daar op Geavanceerde optie.

Nu in de Geavanceerde beveiligingsinstellingen , moet u het selectievakje Vervang eigenaar van subcontainers en objecten en Vervang alle kind objectmachtigingen vermeldingen met overneembare toestemming inzendingen uit dit object .

Klik op Toepassen gevolgd door OK .

Kan objecten in de container niet inventariseren

Ten slotte kunt u de machtigingen wijzigen in het venster dat wordt weergegeven in stap 2. U zou nu geen fout tegenkomen.

Nadat u dit hebt gedaan, moet u opnieuw het venster Eigenschappen openen> tabblad Beveiliging> Geavanceerd> Toestemmingen> Toevoegen> Principe selecteren> Voer uw gebruikersnaam in> OK.

Houd er rekening mee dat wanneer u machtigingen wijzigt, dit uw pc een 'beetje minder veilig' maakt.

Als u de toestemming niet kunt wijzigen, moet u de UAC-instellingen wijzigen . Maak het nooit op de hoogte . Nadat u de ingestelde taak met succes hebt uitgevoerd, kunt u de UAC-instellingen terugzetten naar de standaardinstellingen.

Laat ons weten of dit voor u heeft gewerkt.

Original text