Hoe ChkDsk in Windows 10 te stoppen of te annuleren

In dit bericht zullen we zien hoe we ChkDsk in Windows 108 kunnen annuleren bij het opstarten of opnieuw opstarten, nadat het is gepland in Windows. Schijffoutcontrole in Windows 10/8 verschilt een beetje van de eerdere versies van Windows. In Windows 10 heeft Microsoft het chkdsk-hulpprogramma opnieuw ontworpen - de tool voor het detecteren en repareren van schijfbeschadiging.

Microsoft introduceerde een bestandssysteem met de naam ReFS, waarvoor geen offline chkdsk nodig is om beschadigingen te herstellen - omdat het een ander model volgt voor veerkracht en daarom het traditionele chkdsk-hulpprogramma niet hoeft te draaien. De schijf wordt periodiek gecontroleerd op fouten in het bestandssysteem, beschadigde sectoren, verloren clusters, enz., Tijdens automatisch onderhoud en u hoeft deze nu niet langer opnieuw uit te voeren.

Maar het kan voorkomen dat u de opdrachtregelversie van ChkDsk wilt uitvoeren. In dit geval kunt u CMD openen, de volgende opdracht invoeren om beschadigde sectoren te identificeren, informatie te herstellen en gedetecteerde fouten te herstellen, en een ChkDsk plannen om tijdens het opstarten uit te voeren:

 chkdsk / f / rc: 

Annuleer ChkDsk in Windows 10

Tijdens het opstarten van Windows krijgt u een paar seconden de tijd, waarin u op een willekeurige toets kunt drukken om de geplande schijfcontrole af te breken. Als dit niet helpt, annuleer dan CHKDSK door op Ctrl + C te drukken en kijk of dat voor u werkt.

Als u het moet annuleren terwijl het actief is, wilt u dit alleen doen door de computer uit te schakelen . Maar dan, opnieuw bij de volgende herstart, wordt het geplande hulpprogramma chkdsk uitgevoerd.

Als u chkdsk in Windows 10/8 wilt annuleren nadat u het hebt gepland, kunt u dit als volgt doen.

1] Met behulp van Register-editor

Voer regedit uit om de Register-editor te openen en navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager

Wijzig het BootExecute-item van:

autocheck autochk * / r \ DosDevice \ C:

Naar:

autocheck autochk *

annuleer chkdsk in windows

Sluit de Register-editor en start uw Windows-pc opnieuw op. ChkDsk zal niet worden uitgevoerd.

2] Met behulp van de opdrachtprompt

Om een ​​geplande controleschijf te annuleren, opent u een verhoogd CMD-venster, typt u het volgende en drukt u op Enter:

chkntfs / xc:

Hier is c de stationsletter. Dit zou de geplande chkdsk-run moeten annuleren.

3] Taskkill gebruiken

Verkrijg eerst de PID voor de Chkdsk-taak. Open Taakbeheer en kijk naar CHKDSK, klik met de rechtermuisknop> Details. U vindt het hier.

Voer nu in een verhoogde opdrachtprompt het volgende uit:

taskkill / F PID XYZ

Hier is XYZ de proces-ID voor de actieve CHKDSK.

U moet weten dat het geen goed idee is om een ​​handmatig gepland chkdsk-proces dat is uitgevoerd met parameters zoals / f en / r, gedwongen te stoppen.

Bekijk ook deze berichten:

  1. ChkDsk of Check Disk wordt bij elke opstart in Windows uitgevoerd
  2. ChkDsk of Check Disk wordt niet uitgevoerd bij het opstarten in Windows.
annuleer chkdsk in windows