Maak de registratie ongedaan, registreer en registreer DLL- of OCX-bestanden opnieuw in Windows 10

Het hulpprogramma Regsvr32 is een opdrachtregelhulpprogramma dat kan worden gebruikt voor het registreren en verwijderen van OLE-besturingselementen zoals DLL- en ActiveX (OCX) -besturingselementen in het Windows-besturingssysteem. Als u merkt dat sommige van uw Windows 10/8/7-functies niet correct werken, moet u mogelijk uw dll-bestanden registreren.

Deze tutorial zal je vertellen hoe je een DLL-bestand kunt registreren of de registratie ervan ongedaan kunt maken met behulp van de ingebouwde Regsvr.exe of enkele freeware Register DLL Tools.

regsvr32-register-dll

Registreer dll-bestand

Om een ​​dll- of ocx-bestand te registreren, opent u een opdrachtprompt als beheerder, typt u het volgende en drukt u op Enter:

 regsvr32 "pad en bestandsnaam van dll of ocx" 

Registreer alle dll-bestanden opnieuw

Om ALLE dll-bestanden te registreren, opent u een opdrachtprompt als beheerder, typt u het volgende en drukt u op Enter:

voor% 1 in (* .dll) voer je regsvr32 / s% 1 uit

Maak de registratie van het dll-bestand ongedaan

Om de registratie van een dll- of ocx-bestand ongedaan te maken, opent u een opdrachtprompt als beheerder, typt u het volgende en drukt u op Enter:

 regsvr32 / u "pad en bestandsnaam van dll of ocx" 

Hiermee wordt het dll-bestand wel of niet geregistreerd.

Registreer DLL Freeware

Als u wilt, kunt u ook freeware van derden gebruiken om dit gemakkelijk te doen. Er zijn er een paar, zoals Rootreg, Register / Unregister OCX / DLL Utility, RegDllView, etc, waarmee je hetzelfde gemakkelijk kunt doen. Emsa Register DLL Tool is helaas niet meer gratis.

Wat zijn DLL-wezen? Er achter komen!

Dit bericht helpt je ontbrekende DLL-bestanden op je Windows-pc te herstellen .

Wilt u meer weten over andere bestanden, processen of bestandstypen of bestandsindelingen in Windows? Check deze links:

GLB-bestanden | Windows.edb-bestanden | Nvxdsync.exe | S vchost.exe | RuntimeBroker.exe | TrustedInstaller.exe | Desktop.ini-bestand | ShellExperienceHost.exe.

regsvr32-register-dll