Windows Store Cache is mogelijk beschadigd in Windows 10

De Windows Store is de marktplaats van Microsoft voor het downloaden van apps. Vaak kunnen gebruikers echter het ene of het andere probleem tegenkomen bij het openen en gebruiken van de Store of de Apps. Dit bericht heeft betrekking op het oplossen van een dergelijk probleem dat veel gebruikers heel vaak zijn tegengekomen: dat van een beschadigde Windows Store Cache . Als u problemen ondervindt bij het uitvoeren van Windows Store-apps, kan de probleemoplosser voor Windows Store Apps de problemen meestal oplossen. De probleemoplosser scant uw systeem om de problemen te detecteren die mogelijk verhinderen dat het correct werkt op uw Windows 10 . De probleemoplosser probeert het probleem vervolgens automatisch op te lossen zonder dat u iets hoeft te doen. Maar wat als de probleemoplosser zelf een bericht geeft -Windows Store Cache is mogelijk beschadigd !?

Als u een Windows Store Cache krijgt die mogelijk beschadigd is na het uitvoeren van Windows Store Apps Troubleshooter, moet u mogelijk zowel de Windows Store als de cachemap in de App Directory opnieuw instellen.

Windows Store Cache is mogelijk beschadigd

Windows Store Cache kan beschadigd zijn

In het geval van een beschadigde Windows Store Cache, is de probleemoplosser handig om het probleem te identificeren. Afgezien daarvan heeft het niet echt veel zin om het probleem op te lossen. Dus hier kan de probleemoplosser alleen het probleem diagnosticeren, niet behandelen.

Als u ook een dergelijk probleem heeft of ondervindt met uw Windows Store, kunt u proberen een van deze twee oplossingen te volgen om het probleem handmatig op te lossen.

Reset Windows Store

1] Om de cache van Windows Store te wissen, opent u de map Sytem32 en zoekt u naar WSReset.exe. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Als administrator uitvoeren.

Reset Windows Store

De toepassing reset vervolgens de Windows Store zonder uw instellingen of geïnstalleerde apps te wijzigen. Windows opent automatisch de Windows Store nadat de reset is voltooid. U zou nu de Windows Store correct moeten kunnen openen en gebruiken.

Reset de cachemap in App Directory

1] Open File Explorer, kopieer en plak het volgende pad in de adresbalk van de verkenner en druk op Enter:

C: \ Users \\ AppData \ Local \ Packages \ Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe \ LocalState

Nogmaals, in het geval dat uw Windows op een ander station is geïnstalleerd, vervangt u 'C' hierboven door het systeemhoofdstation, gevolgd door de naam van uw eigen gebruikersaccount. Vervang ook de tekst < gebruikersnaam > door de gebruikersnaam die aan uw account is gekoppeld.

wsreset.exe

2] Controleer nu in de map LocalState of de cachemap aanwezig is of niet. Als het er is, hernoem het dan naar ' cache.old '. Maak daarna een nieuwe lege map en noem deze ' cache '.

Windows Store Cache is mogelijk beschadigd 3

3] Als u klaar bent met de bovenstaande stap, sluit u de bestandsverkenner en start u uw systeem opnieuw op. Voer na het opnieuw opstarten de probleemoplosser voor Windows Store Apps opnieuw uit. Deze keer zal het niet alleen het probleem detecteren, maar het ook automatisch oplossen.

Start uw systeem nogmaals op en probeer de Windows Store te openen. Deze methode zou zelfs moeten werken als u een lokaal account heeft.

Zie dit bericht als u een serviceregistratie mist of een corrupt foutbericht ontvangt.

Windows Store Cache kan beschadigd zijn