Hoe PNG naar JPG te converteren zonder kwaliteitsverlies

Als u een afbeelding naar uw website of social media-account moet uploaden, kunt u de indeling PNG of JPEG / JPG gebruiken. Hoewel u beide formaten voor elk type afbeelding kunt gebruiken, zijn er specifieke redenen waarom u wellicht een ander formaat wilt gebruiken voor de verschillende soorten afbeeldingen.

Als u bijvoorbeeld een afbeelding wilt delen die alleen tekst bevat, is het goed om met PNG-indeling te gaan. Als je een portret wilt delen, is het voorkeursformaat JPG. Als u nu een PNG-afbeelding naar JPG-indeling converteert, verliest u mogelijk de kwaliteit. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een PNG-afbeelding naar JPG-indeling converteert zonder de kwaliteit van de afbeelding te verliezen.

Converteer PNG naar JPG zonder kwaliteitsverlies

1] Photoshop gebruiken

Photoshop is waarschijnlijk de handigste tool om PNG naar JPG te converteren zonder de beeldkwaliteit te verliezen, maar het is niet gratis. Dus als u deze fotobewerkingssoftware op uw pc heeft geïnstalleerd, kunt u deze zeker gebruiken.

Open de afbeelding die u wilt converteren met Photoshop. Druk daarna samen op de Ctrl + Shift + Alt + S- knoppen. U kunt ook naar Bestand > Opslaan voor web gaan . Nu kunt u het bestandsformaat kiezen. Selecteer in dat geval JPEG in het vervolgkeuzemenu.

Converteer PNG naar JPG zonder kwaliteitsverlies

Klik ten slotte op de knop Opslaan en kies een pad om het voor elkaar te krijgen.

U kunt ook Adobe Illustrator gebruiken om hetzelfde te doen. Als je die tool hebt in plaats van Photoshop, volg dan dezelfde stappen als Photoshop. Alle stappen zijn precies hetzelfde als Photoshop.

2] Verf gebruiken

Paint is een ingebouwde Windows-tool die u kunt gebruiken om een ​​PNG-afbeelding naar JPEG te converteren zonder kwaliteitsverlies. , open de PNG-afbeelding met Paint.

Open de PNG-afbeelding met Paint en ga naar Bestand> Opslaan als> JPEG-afbeelding .

Converteer PNG naar JPG zonder kwaliteitsverlies met Paint

Kies vervolgens een locatie, voeg een naam toe en zorg ervoor dat de bestandsindeling is ingesteld op JPEG . Druk nu op de knop Opslaan om de conversie te voltooien.

3] PNG2JPG gebruiken

Converteer PNG naar JPG zonder kwaliteitsverlies met PNG2JPG

PNG2JPG is een gratis online tool waarmee gebruikers een PNG-afbeelding naar JPG kunnen converteren zonder verlies van beeldkwaliteit. Het is heel gemakkelijk om de tool te gebruiken en u kunt meerdere afbeeldingen tegelijk opslaan.

Om met deze tool aan de slag te gaan, gaat u naar de website, klikt u op de knop BESTANDEN UPLOADEN , selecteert u alle bestanden, laat u deze automatisch converteren en klikt u op de knop ALLES DOWNLOADEN om ze op uw computer op te slaan.

4] XnConvert gebruiken

Converteer PNG naar JPG

XnConvert is een freeware voor het verwerken van batches voor Windows, waarmee u afbeeldingen naar verschillende formaten kunt converteren, het wordt geleverd met interessante functies zoals batchverwerking en scripting. Het is ook goed voor het converteren van PNG naar JPG.

Ik hoop dat deze kleine tutorials nuttig zullen zijn om PNG-afbeelding naar JPG te converteren zonder kwaliteit te verliezen.

Verwante leest:

  • Converteer video online naar GIF
  • Converteer PDF naar PPT
  • Converteer JPG naar PDF online
  • Converteer film naar geanimeerde GIF
  • Converteer WebP naar PNG.
Converteer PNG naar JPG zonder kwaliteitsverlies met Paint