Wat is het maximale aantal kolommen en rijen in Excel-werkblad?

De theoretische limiet van rijen en kolommen in de Microsoft Office-applicatie, Excel, is goed gedefinieerd. Als u deze markering overschrijdt, wordt u gevraagd om een pop-upbericht ' Bestand niet volledig geladen '. Het draagt ​​de volgende beschrijving:

  • Het bestand bevat meer dan 1.048.576 rijen of 16.384 kolommen. Om dit probleem op te lossen, opent u het bronbestand in een teksteditor zoals Microsoft Office Word. Sla het bronbestand op als verschillende kleinere bestanden die voldoen aan deze rij- en kolomlimiet, en open vervolgens de kleinere bestanden in Microsoft Office Excel. Als de brongegevens niet in een teksteditor kunnen worden geopend, probeer dan de gegevens in Microsoft Office Access te importeren en vervolgens subsets van de gegevens van Access naar Excel te exporteren.
  • Het gebied waarin u de door tabs afgebakende gegevens probeert te plakken, is te klein. Om dit probleem op te lossen, selecteert u een gebied in het werkblad dat groot genoeg is voor elk item met scheidingstekens.

Dus, wat is het maximale aantal rijen en kolommen dat wordt ondersteund in een Excel-werkblad? Laten we het uitzoeken!

Maximaal aantal rijen en kolommen in Excel

Excel ondersteunt standaard drie werkbladen in een werkmapbestand en elk werkblad kan maximaal 1.048.576 rijen en 16.384 kolommen met gegevens ondersteunen. Werkmappen kunnen echter meer dan drie werkbladen bevatten als de computer voldoende geheugen ondersteunt voor de aanvullende gegevens.

Een handvol Office-gebruikers lijkt te geloven dat 64-bits Excel meer rijen of kolommen kan ondersteunen dan de 32-bits versie. Is het waar? Hoewel het theoretisch of op afstand mogelijk lijkt, is het zeker niet waar, aangezien het aantal rijen / kolommen wordt beperkt door de versie van het product en niet door een aantal 'BITS' dat het ondersteunt.

Bovendien zou het hebben van grotere werkbladformaten exclusief voor 64-bits Excel enkele soorten onbekende compatibiliteitsproblemen veroorzaken. Microsoft wil zijn werkblad ten zeerste toegankelijk houden voor alle exemplaren van Excel en versie, ongeacht of het 32-bits of 64-bits is. Alleen wanneer gegevens in een werkblad worden ingevoegd, spelen andere factoren, zoals hoeveel geheugen de computer heeft, een rol bij het definiëren van de rijen, kolommen en cellimieten.

Dat gezegd hebbende, is er een manier waarop u het aantal rijen en kolommen in Excel-werkblad kunt vinden en de vraag zelf kunt beantwoorden. Hier is hoe!

  • Om het maximale aantal rijen te bepalen, plaatst u de cursor in een lege kolom en drukt u op Ctrl + Pijl-omlaag . De actie brengt u naar de laatste rij.
  • Om het maximale aantal kolommen te vinden, plaatst u de cursor op dezelfde manier in een lege rij en drukt u op Ctrl + pijl-rechts . Dit brengt u naar de laatste kolom.

Voor andere aanvullende informatie kunt u deze Office-ondersteuningspagina bezoeken.