We kunnen uw camera niet vinden, foutcode 0xA00F4244 (0xC00DABE0)

Als je een Windows 10-laptop of -desktop met een speciale webcam gebruikt en je hebt een foutmelding zoals We kunnen je camera niet vinden , volg dan dit bericht en kijk of een van de suggesties je helpt. In de meeste gevallen is de oorzaak van dit probleem uw webcam of de stuurprogramma's. Soms kan er echter ook een ander probleem zijn.

Het volledige foutbericht luidt als volgt:

We kunnen je camera niet vinden. Controleer of het correct is aangesloten en geïnstalleerd, dat het niet wordt geblokkeerd door antivirussoftware en of uw camerastuurprogramma's up-to-date zijn. Als je het nodig hebt, is hier de foutcode: 0xA00F4244 (0xC00DABE0) .

De foutcode kan 0xA00F4244 of 0x200F4244 zijn.

We kunnen uw camera niet vinden, foutcode 0xA00F4244

Deze foutmelding verschijnt als u geen webcam heeft en u probeert de Windows 10 Camera-app te openen. Als u echter een camera op uw computer heeft geïnstalleerd, moet u deze zelfstudie mogelijk volgen om deze op te lossen.

We kunnen je camera niet vinden - 0xA00F4244 (0xC00DABE0)

Er is niet zo'n oplossing met één klik voor dit probleem en u zult moeten zien welke van deze oplossingen voor u werken.

1] Controleer of uw webcam correct is geïnstalleerd

Dit is waarschijnlijk het eerste dat u moet controleren. Zorg ervoor dat de USB-poort van uw webcam correct werkt. Probeer de USB-poort van uw computer te veranderen en kijk of dat helpt.

2] Werk het webcamstuurprogramma bij

Als u uw webcam voor de eerste keer instelt, moet u een stuurprogramma installeren om deze correct te laten werken. U zou het overeenkomstige stuurprogramma voor uw webcam moeten vinden. Als u uw webcamstuurprogramma al hebt geïnstalleerd maar dit probleem nog steeds ontvangt, is het misschien tijd om uw stuurprogramma bij te werken. U kunt ofwel een gratis Driver Updater-software gebruiken, of u kunt de Device Driver als volgt handmatig bijwerken:

Windows 10-gebruikers moeten op Win + X drukken en op Apparaatbeheer in de lijst klikken. Zoek vervolgens het camera-apparaat. Het zou een beeldapparaat moeten zijn. Klik met de rechtermuisknop op dat stuurprogramma en klik op de optie Stuurprogramma bijwerken . Selecteer vervolgens de optie Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's . Het zou daarna niet veel tijd moeten kosten om het hele proces te voltooien.

3] Verwijder het webcamstuurprogramma en installeer het opnieuw

Als u problemen ondervindt tijdens het bijwerken van het stuurprogramma, moet u mogelijk het webcamstuurprogramma verwijderen. Open hiervoor Apparaatbeheer> klik met de rechtermuisknop op het apparaat> selecteer Eigenschappen > schakel over naar het tabblad Stuurprogramma > klik op de knop Apparaat verwijderen .

Start uw computer opnieuw op en open Apparaatbeheer opnieuw en klik op Actie> Zoeken naar hardwarewijzigingen .

4] Rollback webcam-stuurprogramma

Als uw webcam niet meer werkt nadat u een nieuwe update hebt geïnstalleerd, moet u de update verwijderen en teruggaan naar de oudere versie. U moet Apparaatbeheer openen > klik met de rechtermuisknop op het apparaat> selecteer Eigenschappen > schakel over naar het tabblad Stuurprogramma > klik op de knop Stuurprogramma terugdraaien> selecteer Ja in het volgende venster. Daarna moet u uw pc opnieuw opstarten om te controleren of deze werkt of niet.

5] Verouderde webcam-driver detecteren

Als uw webcam is ontworpen vóór Windows 7, werkt deze mogelijk niet met Windows 10. Volg deze volgende stappen om dit te achterhalen:

Open Apparaatbeheer> selecteer het apparaat en de eigenschappen in het contextmenu met de rechtermuisknop> schakel over naar het tabblad Stuurprogramma > selecteer Details stuurprogramma . U vindt enkele stuurprogrammabestanden op uw scherm. Controleer nu of je een stream.sys- bestand hebt of niet. Als u zo'n bestand in de lijst ziet, werkt uw webcam mogelijk niet met Windows 10. In dat geval moet u een nieuwe aanschaffen.

6] Controleer uw antivirusprogramma

Soms kan de antivirussoftware ervoor zorgen dat uw webcam niet met uw pc wordt uitgevoerd. In dat geval moet u mogelijk uw antivirusprogramma uitschakelen om te controleren of het de antivirus is die het probleem veroorzaakt of niet.

Ik hoop dat iets hier je helpt het probleem op te lossen.

Gerelateerd lezen : we kunnen nu niet bij de filmrol komen.

We kunnen uw camerafout niet vinden in Windows 10 (0xA00F4244)