Privénavigatie uitschakelen in Chrome, Firefox, Internet Explorer

We hebben gezien hoe u Private Browsing start en hoe u hiermee op internet kunt surfen zonder een spoor achter te laten. Zoals eerder vermeld, wordt privénavigatie aangeduid als InPrivate-navigatie in Internet Explorer, incognitomodus in Chrome en privé browsen in Firefox . Hoewel het niet nodig is om privé browsen uit te schakelen en dit ook niet wordt aanbevolen, willen sommige mensen misschien privé browsen in hun browser uitschakelen. Een reden kan zijn dat u in de gaten wilt houden wat anderen op uw computer aan het browsen zijn.

Schakel privé browsen uit

In dit bericht zullen we zien hoe u privé browsen in Firefox, InPrivate-navigatie in Internet Explorer, incognitomodus in de Chrome-browser op een Windows-computer kunt uitschakelen.

TIP: Microsoft Edge- gebruiker? Dit bericht laat je zien hoe je de InPrivate-browsemodus in Edge uitschakelt.

Schakel InPrivate-navigatie uit in Internet Explorer

Als uw versie van Windows de Groepsbeleid-editor heeft , typt u gpedit in het vak Uitvoeren en drukt u op Enter om het te openen. Navigeer naar de volgende instelling:

Computerconfiguratie> Beheersjablonen> Windows-componenten> Internet Explorer> Privacy.

privé browsen uitschakelen

Dubbelklik in het RHS-paneel op InPrivate-navigatie uitschakelen en selecteer Ingeschakeld. Klik op Toepassen / OK.

Met deze beleidsinstelling kunt u de functie InPrivate-navigatie uitschakelen. InPrivate-navigatie voorkomt dat Internet Explorer gegevens opslaat over de browsesessie van een gebruiker. Dit omvat cookies, tijdelijke internetbestanden, geschiedenis en andere gegevens. Als u deze beleidsinstelling inschakelt, wordt InPrivate-navigatie uitgeschakeld. Als u deze beleidsinstelling uitschakelt, is InPrivate-navigatie beschikbaar voor gebruik. Als u deze beleidsinstelling niet configureert, kan InPrivate-navigatie worden in- of uitgeschakeld via het register.

U kunt ook regedit typen in het vak Uitvoeren en op Enter drukken om de Register-editor te openen . Navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Privacy

Maak een nieuwe DWORD-waarde en noem deze EnableInPrivateBrowsing . Zet het op 0 .

inprivate-registry

Om InPrivate-navigatie weer in te schakelen, wijzigt u de waarde in 1 of verwijdert u de sleutel EnableInPrivateBrowsing.

Schakel privé browsen in Firefox uit

Disable Private Browsing Plus is een gratis add-on voor Firefox waarmee u Private Browsing in Firefox eenvoudig en snel kunt uitschakelen. Het verwijdert de optie Nieuw privévenster uit het menu. Het zal ook de sneltoets Ctrl + Shift + P uitschakelen en de browsegeschiedenis verwijderen.

privé-firefox

Om deze plug-in uit te schakelen, moet u Firefox in de veilige modus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden en op het Firefox-pictogram te klikken, en vervolgens doorgaan met het uitschakelen en verwijderen. Om dit te doen, klikt u op Menu> Add-ons om de Add-onsbeheerder te openen. Aan de linkerkant ziet u de sectie Add-ons en extensies. Hier kun je plug-ins uitschakelen.

U kunt ook het Windows-register gebruiken . Open REGEDIT en ga naar de volgende locatie-

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Mozilla \ Firefox

Klik met de rechtermuisknop op de Firefox-toets> Nieuw> DWORD-waarde (32-bits). Geef de waarde DisablePrivateBrowsing een naam en stel de waarde in op 1 . Als u de Firefox- sleutel niet ziet , moet u deze maken.

Schakel de incognitomodus uit in Chrome

Incognito Gone is een kleine gratis tool die beschikbaar is op Github.com waarmee je privé browsen of de incognitomodus in de Google Chrome-browser kunt uitschakelen.

private-browsing-chrome

Met deze tool kun je privé browsen uitschakelen in zowel Chrome als Edge, Internet Explorer en Firefox.

U kunt ook het Windows-register gebruiken . Open REGEDIT en ga naar de volgende locatie-

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Google \ Chrome

Klik met de rechtermuisknop op de Chrome-toets> Nieuw> DWORD-waarde (32-bits). Noem de waarde IncognitoModeAvailability en stel de waarde in op 1 . Als u de Chrome- sleutel niet ziet , moet u deze maken.

Zoals ik al eerder zei, is het misschien een goed idee om de dingen te laten zoals ze zijn, tenzij je specifieke redenen hebt om privé browsen uit te schakelen.