Wat is WDAGUtilityAccount in Windows 10? Moet ik het verwijderen?

Als u de opdrachtprompt opent en de opdracht net user op uw Windows 10-systeem uitvoert , ziet u mogelijk een vermelding WDAGUtilityAccount . Wat is dit? Is het malware? Welke rol speelt het precies en is het veilig om het te verwijderen? Laten we in de post van vandaag antwoorden op deze vragen vinden.

WDAGUtilityAccount

WDAGUtilityAccount in Windows 10

WDAGUtilityAccount is een gebruikersaccount dat wordt beheerd en gebruikt door het systeem voor scenario's met Windows Defender Application Guard.

WDAGUtilityAccount maakt deel uit van de Windows Defender Application Guard. Het blijft uitgeschakeld totdat Application Guard is ingeschakeld op uw systeem. Er zijn meerdere systeemaccounts die in Windows zijn ingebouwd en WDAGUtilityAccount is er een van.

Indien ingeschakeld, ziet u mogelijk een waarschuwing in uw logboekoplossing voor een nieuw lokaal account gemaakt voor gebruikersnaam: WDAGUtilityAccount (gebeurtenis-ID 4720 of 4722). Het kan je soms in de weg zitten - als je bijvoorbeeld een bestand probeert te verwijderen, wordt je gevraagd om Toegang is geweigerd, is de toestemming van de beheerder vereist . Wanneer je ervoor kiest om het te negeren en op 'Doorgaan' te drukken, krijg je een ander bericht dat je de toestemming van een ander account nodig hebt - WDAGUtilityAccount. Maar dit is voor uw veiligheid.

U kunt als volgt controleren of WDAGUtilityAccount actief is op uw systeem:

  1. Open het WinX-menu
  2. Selecteer Computerbeheer
  3. Vouw Systeemwerkset uit
  4. Vouw Lokale gebruikers en groepen uit
  5. Dubbelklik op de map Gebruikers, en daar zie je het!

Dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te openen. Hier kunt u zien of het actief is of niet.

Kunt u WDAGUtility-account verwijderen of hernoemen?

Omdat het WDAGUtility-account een speciaal 'door het systeem beheerd account' is in Windows 10, raden we u af om het te hernoemen of te verwijderen met het Administrator-account.

Ik hoop dat dit helpt.