Fix BAD_POOL_CALLER-fout in Windows 10

Windows is misschien een heel gemakkelijk te gebruiken en stabiel besturingssysteem, maar soms kan het fouten opleveren. Dit zijn stopfouten of blauwe schermen. Een van de meest voorkomende stopfouten is - BAD_POOL_CALLER met een waarde van 0x000000C2. In dit artikel zullen we wat informatie over deze fout, oorzaak en enkele suggesties delen om de BAD POOL CALLER-fout in Windows 10/8/7 op te lossen.

SLECHTE ZWEMBADBELLER

BAD_POOL_CALLER

Voordat u met de oplossing begint, moet u de reden van dit probleem weten.

Dit specifieke probleem doet zich voor wanneer een programma een processorthread probeert te gebruiken die niet bestaat of momenteel niet beschikbaar is. Meestal is dit op een slecht IRQL-niveau of wordt dezelfde geheugentoewijzing dubbel vrijgemaakt. Als dezelfde thread van de processor door een ander programma wordt gebruikt, kan dit de fout veroorzaken. Met andere woorden, als een ongeldig poolverzoek is gedaan door een thread in de processor, kunt u de BAD_POOL_CALLER stopfout op uw scherm weergeven.

Wanneer dit gebeurt, onderneemt Windows snel actie op dergelijke foutcodes. Uw Windows-computer start zichzelf opnieuw op en voert een chkdsk- test uit om te voorkomen dat de gegevens worden beschadigd. Soms lost het het probleem op, maar het is mogelijk niet in alle gevallen nuttig.

Als u Windows niet normaal kunt opstarten, moet u proberen op te starten in Veilige modus en kijken of u toegang hebt tot deze hulpprogramma's. Als u de F8-toets al eerder had ingeschakeld, is het eenvoudiger als u tijdens het opstarten op F8 drukt om de Veilige modus te openen. U kunt ook opstarten naar het scherm Geavanceerde opstartopties en vervolgens het nodige doen. Als u geen van beide kunt doen, moet u mogelijk Windows 10 opstarten met uw Windows-installatiemedia of herstelschijf en uw computer herstellen selecteren om Problemen oplossen> Geavanceerde opstartopties te openen.

Als het probleem niet wordt opgelost, kunt u de volgende suggesties proberen.

1] Activeer Driver Verifier

Driver Verifier is een ingebouwd hulpprogramma van Windows dat controleert op niet-ondertekende stuurprogramma's, het gedrag van stuurprogramma's, fouten in de uitvoering van stuurprogrammacode, stuurprogramma's die zijn gebouwd voor oudere versies van Windows, enz. u kunt een eenvoudige opdracht uitvoeren om te achterhalen wat er mis is met uw stuurprogramma's.

Om aan de slag te gaan, opent u Driver Verifier door te zoeken naar verifier.exe . Op Windows 10 kunt u de hulp van Cortana inroepen. Zoek anders ernaar in het menu Start. Schakel de geheugenpoolopties in om meer informatie over deze fouten te verkrijgen en om het defecte stuurprogramma te lokaliseren. Hierna kunt u het instellen op basis van uw probleem en de opdracht uitvoeren nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

2] Update apparaatstuurprogramma's

Stuurprogramma's zijn een veelvoorkomende oorzaak van Blue Screens, en daarom is het altijd een goed idee om uw apparaatstuurprogramma's te controleren en bij te werken naar de nieuwste beschikbare versies van de fabrikanten.

3] Voer Windows Memory Diagnostics uit

In de bovenstaande suggesties hebben niet voor u gewerkt, u moet het fysieke geheugen isoleren. Daarvoor kunt u Windows Memory Diagnostics gebruiken, een andere ingebouwde tool van het Windows-besturingssysteem. U kunt het hulpprogramma Windows Memory Diagnostics uitvoeren om te proberen het fysieke geheugen als oorzaak te isoleren.

Dus open het en selecteer Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen . Het zal uw computer onmiddellijk opnieuw opstarten en beginnen met het controleren van het fysieke geheugen op eventuele problemen. Nadat de test is voltooid, moet u de Logboeken openen en de resultaten van MemoryDiagnostics-Results bekijken onder het systeemlogboek.

Voor meer informatie over deze Stop-fout kunt u Microsoft bezoeken.

Dit bericht laat je zien hoe je de BAD POOL HEADER-fout oplost.

BAD_POOL_CALLER