Een JAR-bestand openen of uitvoeren op Windows 10

JAR-bestanden zijn als EXE-bestanden, behalve dat ze een Java-framework nodig hebben om te kunnen worden uitgevoerd. Stel je ze voor als EXE-bestanden op Windows waarop je kunt dubbelklikken om het programma te starten. Wanneer u een EXE-bestand uitvoert, gebruikt het Windows OS-ondersteuning. Evenzo, wanneer u JAR-bestanden uitvoert, hebt u de hulp van Java Framework nodig om te openen. Als we open JAR-bestand zeggen, openen we het bestand niet als een archiefbestand, maar voeren we het uit. In dit bericht zal ik delen hoe je een JAR-bestand opent of uitvoert op Windows 10.

voer een JAR-bestand uit in Windows 10

Hoewel Archiver-tools zoals 7-Zip inhoud uit JAR-bestanden kunnen extraheren, maar dat heeft geen zin - we moeten de bestanden uitvoeren zoals we de EXE-bestanden uitvoeren.

Hoe een JAR-bestand uit te voeren in Windows 10

Omdat Java-bestanden niet zelfstandig op Windows kunnen worden uitgevoerd, moet u het Java Framework of wat in de volksmond Java wordt genoemd, installeren . Dat gezegd hebbende, kunnen Java-bestanden afhankelijk zijn van een bepaalde versie van Java. Daar moet u ook voor zorgen.

 1. Download en installeer Java.
 2. Stel het systeempad in
 3. Voer het JAVA-bestand uit
 4. Stel Java-bestandskoppeling in.

1] Download en installeer Java Framework

Om een ​​JAR-bestand op Windows uit te voeren, moet u Java op uw systeem installeren. Ga naar de Java-downloadpagina en installeer deze. De standaardinstelling zal alleen de nieuwste versie installeren. Als uw JAR-bestand echter een andere versie van Java nodig heeft, kunt u dit hier downloaden.

Soms kan een bestaande oudere versie van Java een probleem veroorzaken. Dus als u met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd, moet u eerst de oudere versie verwijderen. Gebruik de officiële Java Remover-tool om er vanaf te komen. Installeer vervolgens de laatste versie.

2] Systeempad instellen voor Java

Open Jar-bestanden uitvoeren Windows

Vervolgens moet u het pad JAVA_HOME instellen. Het zorgt ervoor dat elk JAVA-bestand dat u uitvoert, de nodige bibliotheken voor het programma kan vinden. U kunt ook de opdrachtregel gebruiken om het Java-pad te herhalen om erachter te komen of het correct is.

3] Voer een Java- of JAR-bestand uit

Als u nu dubbelklikt op het JAR-bestand, wordt het automatisch uitgevoerd zoals EXE-bestanden worden uitgevoerd. Als er een probleem is met de versie, moet het bestand u hiervan op de hoogte stellen.

Als je een JAR-bestand hebt dat niet zelfstandig draait, kun je java JDK gebruiken om het uit te voeren. Open de opdrachtprompt en typ java -jar name_of_jar_file.jar. Het zal het JAR-bestand automatisch uitvoeren.

4] Stel de Java- of JAR-bestandsassociatie in

De laatste stap is het tot stand brengen van een bestandskoppeling met Java-runtime. Het zorgt ervoor dat u niet elke keer dat u start, wordt gevraagd een programma te selecteren dat het kan uitvoeren.

 1. Shift + klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Openen met optie.
 2. Selecteer 'Kies een andere app'.
 3. Als Java (TM) Platform SE binary niet in uw lijst staat, scrollt u en klikt u op More Apps.
 4. En kies vervolgens Selecteer app op de computer.
 5. U zou 'Java (TM) Platform SE binary' in dit contextmenu moeten zien staan, maar selecteer het niet.
 6. Zoek het bestand dat het JAVA- of JAR-bestand kan uitvoeren dat beschikbaar is in het pad dat we hierboven hebben voorgesteld.
 7. Zorg ervoor dat u het vakje aanvinkt dat zegt: "Gebruik dit programma altijd."

Als u klaar bent, worden alle toekomstige JAR-bestanden automatisch geopend met de Java-runtime-bibliotheek. U zou voor al deze bestanden het Java-pictogram moeten zien.

We hopen dat deze tips gemakkelijk te begrijpen waren en hielpen bij het openen of uitvoeren van een Java-bestand op Windows 10.

voer een JAR-bestand uit in Windows 10