Teruggaan naar een eerdere build of vorige versie van Windows 10

Windows 10 biedt u een gemakkelijke optie om terug te keren naar of terug te gaan naar een eerdere build of vorige versie, als de momenteel geïnstalleerde build of versie niet voor u werkt. Als u na het upgraden van uw Windows 10 naar een recente build merkt dat er iets kapot is of dat het niet goed werkt, kunt u teruggaan naar uw vorige build.

Nadat u uw Windows 10 naar een nieuwe build hebt geüpgraded, verdwijnt de optie om terug te draaien met en wordt deze vervangen door een optie om terug te gaan naar een eerdere build. Je kunt dan niet teruggaan van bijvoorbeeld Windows 10 Build 1511 naar Windows 8.1 of Windows 7. Een rollback naar alleen de 'onmiddellijk vorige' installatie of Build is toegestaan.

ga terug naar de vorige versie van Windows 10

Ga terug naar eerdere build of vorige versie van Windows 10

Om terug te gaan naar een eerdere versie van Windows 10, opent u Startmenu> Instellingen> Update en beveiliging> Herstel.

Hier ziet u Ga terug naar een eerdere build- sectie, met een knop Aan de slag . Klik erop.

Het proces om uw Windows 10 terug te zetten, begint.

U ziet het scherm Dingen voorbereiden, dit duurt niet lang .

Zodra het proces is voltooid, wordt uw computer opnieuw opgestart en wordt u teruggebracht naar uw oude build.

Als een periode van 30 dagen is verstreken nadat u de nieuwe build hebt geïnstalleerd of als u de map Windows.old hebt verwijderd, kunt u mogelijk niet meer teruggaan. Mogelijk ziet u in plaats daarvan een Sorry, maar u kunt niet teruggaan. De bestanden die we nodig hebben om u naar een eerdere versie van Windows te brengen, zijn uit dit pc- bericht verwijderd.

Als u Windows niet kunt opstarten, kunt u ook teruggaan naar de vorige build via de geavanceerde opstartopties van Windows 10 . Opstarten met geavanceerde opstartopties> Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Bekijk meer herstelopties> Ga terug naar vorige build / vorige versie.

Ik hoop dat dit helpt!

ga terug naar de vorige versie van Windows 10