Windows SmartScreen is momenteel niet bereikbaar

Bij de meeste cyberaanvallen wordt geïnfecteerde software op het systeem gedownload. De malware is vermomd als een echte applicatie en daarom worden veel internetgebruikers misleid om ze te downloaden. Microsoft is zich hiervan bewust. Microsoft introduceerde een functie genaamd Windows SmartScreen om dergelijke aanvallen te voorkomen.

Het Windows SmartScreen-filter biedt bescherming aan gebruikers van Microsoft Edge en Internet Explorer tegen internetaanvallen door kwaadaardige websites, phishingaanvallen, sociaal ontwikkelde malware, drive-by-download-aanvallen en webgebaseerde aanvallen die misbruik maken van softwarekwetsbaarheden te blokkeren, en geeft waarschuwingen weer voor oplichtingssites voor malvertising en technische ondersteuning.

Windows SmartScreen is momenteel niet bereikbaar

Windows SmartScreen kan elke app of link blokkeren die het verdacht vindt. Maar op het moment dat u een bericht ontvangt, is Windows SmartScreen momenteel niet bereikbaar. Als u deze berichten ziet, kunt u het volgende doen.

Windows SmartScreen is momenteel niet bereikbaar

Als u de website of de app vertrouwt, klikt u op de knop Toch uitvoeren om door te gaan. Klik bij twijfel op Niet uitvoeren . Volg deze suggesties als u dit wilt oplossen.

1] Controleer de internetverbinding

Het belangrijkste - zorg ervoor dat uw internet- of wifi-verbinding goed werkt, want SmartScreen vereist dat uw computer verbinding heeft met internet om te werken. Als het niet is aangesloten, wordt dit bericht weergegeven.

Een zeldzame gebeurtenis kan zijn dat Microsoft-servers zelf uitvallen waardoor u dit bericht ziet. In dit geval moet u het na enige tijd proberen.

2] Controleer de SmartScreen-instellingen

Open in Windows 10 v1703 Windows Defender-beveiligingscentrum> App- en browserbeheer. Controleer hier of de SmartScreen-instellingen zijn ingesteld op hun standaardwaarden:

  • Controleer apps en bestanden - waarschuwen
  • SmartScreen voor Microsoft Edge - waarschuwen
  • SmartScreen voor Windows Store-apps - waarschuwen.

Windows SmartScreen is momenteel niet bereikbaar

Als u eerdere versies van Windows gebruikt, kunt u de SmartScreen-filterinstellingen configureren door het volgende in het vak Uitvoeren te typen en op Enter te drukken:

C: \ Windows \ System32 \ SmartScreenSettings.exe

3] Zorg ervoor dat Windows Smart S creen is ingeschakeld

Dit bericht over het uitschakelen of inschakelen van SmartScreen-filter laat u zien hoe u SmartScreen-filter in Internet Explorer inschakelt. Als uw SmartScreen-filter is uitgeschakeld, laat het bericht u ook zien hoe u SmartScreen-filter inschakelt met behulp van Groepsbeleid of Register.

Als u Microsoft Edge gebruikt, klikt u op de geavanceerde instellingen openen en zorgt u ervoor dat Windows Defender SmartScreen is ingeschakeld.

4] Scan Windows op virussen

Het kan zijn dat het Smart Screen-filter is uitgeschakeld door malware. Scan daarom uw computer met Windows Defender of uw geïnstalleerde antivirussoftware.

Hoewel deze stappen in de meeste gevallen nuttig zouden moeten zijn, raad ik u aan te wachten en het de volgende dag opnieuw te proberen voor het geval ze het probleem niet oplossen.

Misschien wil je deze SmartScreen-berichten ook lezen:

  1. SmartScreen-filter kan deze website niet controleren
  2. Hoe het SmartScreen-filter te omzeilen
  3. Voorkom het omzeilen van SmartScreen-filterwaarschuwingen.

Original text