Serviceregistratie ontbreekt of de fout is beschadigd

Windows Updates zijn essentieel voor elk systeem dat het Windows OS gebruikt. Als het systeem niet op tijd wordt bijgewerkt, kan het worden geconfronteerd met ernstige beveiligingsproblemen, prestatieproblemen, enz. Idealiter hebben de meeste computers de updates ingesteld op de automatische modus. Soms is het echter mogelijk dat het systeem de updates niet kan ophalen en installeren.

Serviceregistratie ontbreekt of is beschadigd

Op zulke momenten wordt aanbevolen om de Windows Update Troubleshooter of Windows Store Apps Troubleshooter uit te voeren, aangezien bekend is dat deze de meeste problemen oplossen. Deze ingebouwde tool lost verschillende problemen op, waaronder de serviceregistratie ontbreekt of is beschadigd . Deze fout verhindert dat Windows OS of zijn universele apps verder worden bijgewerkt.

Maar soms kunnen de probleemoplossers deze fout niet oplossen. In dergelijke gevallen moet u het mogelijk handmatig repareren. Voor het oplossen van deze fout is mogelijk behoorlijk wat technische kennis vereist, omdat de oplossing probleemoplossing op registerniveau vereist.

Serviceregistratie ontbreekt of is beschadigd

Het is goed om te weten hoe u deze fout handmatig kunt oplossen en oplossen. Laten we eens kijken hoe we het moeten doen.

1] Maak voordat u verder gaat een back-up van het register, omdat het oplossen van problemen op registerniveau problemen met uw besturingssysteem kan veroorzaken. We zullen de Register-editor gebruiken om een ​​paar waarden uit het register te verwijderen. Om precies te zijn, zouden we de waarde ThresholdOptedIn moeten verwijderen .

Dus voer 'regedit' uit om de Register-editor te openen en zoek in het linkerdeelvenster naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ WindowsSelfHost \ Toepasselijkheid

Klik op de ' ThresholdOptedIn' -waarde in het rechterdeelvenster, als u deze ziet, verwijdert u deze.

2] Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de Start-knop en open de opdrachtprompt in de beheerdersmodus. Kopieer en plak de volgende commando's achter elkaar en druk op 'Enter'.

net stop cryptSvc
net stop wuauserv
net stop msiserver
net stop bits
ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 catroot2.old
ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
net start cryptSvc
net start wuauserv
net start msiserver
net start bits

Commando's

Wat u hier doet, is het afsluiten van aan Windows Update gerelateerde services, het opnieuw instellen van de Catroot2-map, het hernoemen van de map SoftwareDistribution en het opnieuw starten van de Windows-services.

Sluit de opdrachtprompt en start het systeem opnieuw op. Controleer of het probleem is opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

3] Schakel uw antivirusprogramma uit en controleer of het probleem hiermee is opgelost. Als het probleem is opgelost, moet de antivirussoftware op het systeem mogelijk worden gewijzigd. Als dit niet het geval is, schakel dan het antivirusprogramma opnieuw in.

4] Voer systeembestandscontrole uit en herstel Windows System Image en kijk of dit de mogelijk beschadigde systeembestanden van Windows Update vervangt.

Start het systeem opnieuw op en probeer Windows opnieuw bij te werken om te controleren of het probleem is opgelost.

5] Controleer of bepaalde Windows Update-gerelateerde services actief zijn of niet.Open het vak 'Uitvoeren' en voer services.msc in . Druk op Enter'.

Windows Update

Zoek in Services Manager de ' Windows Update Service . Omdat de services in alfabetische volgorde staan, wordt het gemakkelijk. Zorg ervoor dat de service is gestart en dat het opstarttype is ingesteld op ' Automatisch '.

De cryptografische service moet worden gestart en ingesteld op Automatisch , en de Intelligente achtergrondoverdrachtservice moet worden gestart en ingesteld op Automatisch (vertraagde start) .

TIP : Zie dit bericht als Windows Services niet start.

6] Als u problemen ondervindt bij het bijwerken van Windows Store-apps , stelt u Windows Store Cache opnieuw in en kijkt u of dat voor u werkt.

Hoop dat iets helpt.

Serviceregistratie ontbreekt of is beschadigd