De maplocatie van Print Screen Screenshots wijzigen in Windows 10

Windows 10/8/7 slaat standaard schermafbeeldingen op in de map Afbeeldingen. Maar als je wilt, kun je de standaard opslagmaplocatie voor vastgelegde Print Screen-afbeeldingsbestanden naar een andere locatie wijzigen door deze tutorial te volgen. Er zijn verschillende manieren waarop u een desktop-screenshot op Windows kunt maken, inclusief het gebruik van de ingebouwde Snipping Tool, PrtScr-toetsenbordknop of andere freeware voor het vastleggen van schermen van derden.

Wijzig de maplocatie van Print Screen Screenshots

Wijzig de maplocatie van het Print Screen

Om de map te wijzigen waarin het Windows-besturingssysteem de schermafbeeldingen opslaat, moet u het volgende doen. Navigeer naar de volgende locatie, waar u een map Screenshots ziet :

C: \ Users \\ Afbeeldingen

Als je de map Screenshots niet ziet, moet je op Win + PrtScr drukken om eerst een screenshot te maken. Deze schermafbeelding wordt vervolgens opgeslagen in de map Schermafbeeldingen , die door Windows wordt gemaakt om uw schermafbeeldingen op te slaan.

Klik met de rechtermuisknop op de map Screenshots en selecteer Eigenschappen.

Op het tabblad Locatie ziet u het doel of het mappad waar standaard schermafbeeldingen worden opgeslagen. U kunt wijzigen waar bestanden en mappen worden opgeslagen op een andere locatie op uw computer - inclusief het bureaublad, een ander station, een andere computer in uw netwerk.

Om dit te doen, klikt u op de knop Verplaatsen en navigeert u naar de maplocatie waar u de schermafbeeldingen wilt opslaan, via het vak Selecteer een bestemming dat wordt geopend. Selecteer de map en klik op Toepassen.

Zodra u dit heeft gedaan, worden uw gemaakte schermafbeeldingen op deze nieuwe locatie opgeslagen.

Om het standaard mappad te herstellen, hoeft u alleen maar op de knop Standaard herstellen te klikken en op Toepassen te klikken.

Dit bericht kan je interesseren als Windows vastgelegde schermafbeeldingen niet opslaat in de map Afbeeldingen.

Als u de standaardmaplocaties voor sommige andere Windows-mappen wilt wijzigen, kunnen enkele van deze berichten u misschien helpen:

  1. Wijzig de standaardlocatie van de installatiedirectory van Program Files
  2. Wijzig de downloadlocatie in Chrome, Firefox, Opera
  3. Wijzig de locatie van de zoekindex
  4. Wijzig het standaardpad van persoonlijke bestanden van gebruikersprofielen
  5. Wijzig de standaard installatielocatie van Windows Store-apps.
Wijzig de maplocatie van het Print Screen