Schakel Adobe Flash, Shockwave in Chrome, Firefox, Edge, IE uit, verwijder deze

Flash en Shockwave van Adobe zijn twee belangrijke elementen van bijna alle standaardwebbrowsers waarmee gebruikers bewegende inhoud kunnen bekijken, zoals online games, video's, presentaties, advertenties en meer. Deze twee stukjes code zijn een belangrijk onderdeel van bijna alle browsers om rijke mediabestanden weer te geven, webapplicaties te bieden, enz. Tegenwoordig proberen webbrowserontwikkelingsbedrijven het gebruik van die spelers te onderdrukken, omdat meer websites overstappen van Flash naar HTML (bijvoorbeeld YouTube).

Gebruikers van Adobe Flash Player krijgen toegang tot rijke webinhoud, ontwerpen, animaties en gebruikersinterfaces van toepassingen.

Gebruikers van Adobe Shockwave Player hebben toegang tot webinhoud zoals schitterende 3D-games en entertainment, interactieve productdemonstraties en online leerapplicaties. Het bundelt een component van Adobe Flash en geeft webcontent weer die is gemaakt met Adobe Director.

Moet ik Adobe Shockwave of Flash Player verwijderen?

Maar er zijn beveiligingsproblemen als u deze twee producten op uw computer hebt geïnstalleerd. Om de week hoor je van een ' kritieke kwetsbaarheid gevonden in Adobe' -nieuws, dat uiteindelijk wordt gepatcht. Het is je misschien opgevallen dat beveiligingsupdates voor Flash vaker worden uitgebracht, terwijl ze voor Shockwave minder vaak voorkomen. Als gevolg hiervan wordt het ten zeerste aanbevolen om deze niet op uw computer te installeren - en als u besluit dat u deze wel moet hebben, zorg er dan voor dat deze altijd is bijgewerkt naar de nieuwste versie en dat u bekend bent met de instellingen.

Adobe zal gebruikers ook vragen om Flash Player na 31 december 2020 van hun computer te verwijderen.

Als u besluit om ze om veiligheidsredenen te verwijderen of als u problemen ondervindt, laat dit bericht u zien hoe u Flash Player of Shockwave Player uitschakelt of verwijdert in Chrome-, Internet Explorer-, Firefox- of Edge-browsers.

Voordien wilt u misschien controleren of u Flash & Shockwave op uw pc hebt staan.

Heb ik Adobe Flash Player geïnstalleerd?

Als u een Adobe Flash-vermelding ziet in de applet Programma's en onderdelen van uw Configuratiescherm, of als u Adobe Flash als add-on of extensie in de add-onbeheerder van uw browser ziet geïnstalleerd, dan heeft u Flash op uw computer geïnstalleerd.

Als je het zeker wilt weten, bezoek dan deze link om te zien of Flash aanwezig is op je pc.

Heb ik Adobe Shockwave Player geïnstalleerd?

Als u een Shockwave Player-item ziet in de applet Programma's en onderdelen van uw configuratiescherm, of als u Shockwave Player als een add-on of extensie in de add-onbeheerder van uw browser ziet, dan is Shockwave Player op uw computer geïnstalleerd.

Als je het zeker wilt weten, bezoek dan deze Adobe-link om te zien of Shockwave Player aanwezig is op je pc.

Schakel Adobe Flash Player uit in de Google Chrome-browser

verwijder flash chrome

Hoewel Google Chrome Flash is gaan blokkeren, is het mogelijk dat Flash nog steeds in uw browser is geïnstalleerd. Volg deze stappen om Flash in Google Chrome uit te schakelen of te verwijderen.

Open Google Chrome om Adobe Flash Player uit te schakelen. Voer dit in uw URL-balk in en druk op Enter:

chrome: // settings / content / flash

Hier kunt u uitschakelen of bepalen wanneer Adobe Flash-inhoud wordt geladen.

Schakel Shockwave Flash uit in de Mozilla Firefox-browser

verwijderen uitschakelen adobe shockwave flash

Om Shockwave Flash Player uit te schakelen, opent u de Firefox-browser, klikt u op drie horizontale lijnen zichtbaar in de rechterbovenhoek en selecteert u Add-ons .

Ga naar de plug-ins. Zoek Shockwave Flash en selecteer Nooit activeren in het vervolgkeuzemenu.

Schakel Adobe Flash Player uit in de Microsoft Edge-browser

Schakel Adobe Flash Player uit

Om Flash Player uit te schakelen, open Microsoft Edge (Chromium), typ de volgende URL in de adresbalk en druk op Enter:

edge: // settings / content / flash

Hier kunt u uitschakelen of bepalen wanneer Adobe Flash-inhoud wordt geladen.

Schakel Shockwave Flash uit in Internet Explorer

verwijder shockwave van Internet Explorer

Open Internet Explorer om Shockwave Flash Player uit te schakelen. Klik op de tandwielknop Instellingen in de rechterbovenhoek. Selecteer nu Add-ons beheren .

Selecteer Werkbalken en uitbreidingen aan de linkerkant.

Aan de rechterkant zou je Shockwave Flash Object moeten vinden . Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uitschakelen .

Verwijder Flash Player van Windows 10 pc

Als u Flash Player volledig van uw computer wilt verwijderen, kunt u de hulp inroepen van Adobe Flash Player Uninstaller ontwikkeld door Adobe zelf. Dit is een gratis draagbaar programma dat Flash en Shockwave verwijdert uit alle browsers die het gebruiken. Het kan worden gedownload vanaf de Adobe-website. Sluit na het downloaden van het programma alle browsers en dubbelklik vervolgens op het installatiebestand om het uit te voeren.

verwijder flash van de computer

Klik op de knop VERWIJDEREN om Flash van uw computer en van uw browsers te verwijderen.

Dit bericht laat je zien hoe je Adobe Flash Player volledig kunt verwijderen en verwijderen uit Windows 10.

Verwijder Shockwave Player van uw pc

adobe-flash-shockwave-uninstaller

Download en gebruik de stand-alone Shockwave Player Uninstaller van de Adobe-website en voer het uit. Het zal alle exemplaren van Shockwave van uw computer verwijderen.

Nadat de taak is voltooid, start u uw computer opnieuw op en controleert u of Flash of Shockwave is verwijderd of niet, via de links die aan het begin van dit bericht worden genoemd.

Vink dit bericht aan als u Adobe Flash Player in uw webbrowser wilt inschakelen.

schakel flash uit in Microsoft Edge