Ralink Linux Client verschijnt in het Windows-netwerk

Veel Windows-gebruikers hebben gemeld dat een item met de naam RalinkLinuxClient wordt vermeld onder Computers als onderdeel van het netwerk bij het openen van Deze pc. Bij het observeren van hetzelfde, is de eerste perceptie dat het systeem mogelijk gehackt is. We kunnen die mogelijkheid niet ontkennen en zouden ervoor zorgen dat het systeem om welke reden dan ook niet in gevaar komt. In het gebruikelijke scenario kan het echter een ander apparaat zijn dat op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Wat is RalinkLinuxClient

Ralink Linux Client is in feite een interne chipset die door veel apparaten wordt gebruikt, zoals routers, enz. Ralink is het fabricagebedrijf van de chipset en heeft het grootste aandeel in de markt. Omdat het een interne chip is, zouden we nooit weten welk product het gebruikt, omdat het merk van het product anders zou zijn. Bijv. Een Samsung-televisie gebruikt mogelijk een Ralink-chipset.

In veel gevallen bleek dat de Ralink-client niets anders was dan een smart-tv die op hetzelfde netwerk was aangesloten en in andere gevallen een buitencamera. Dit kan worden gecontroleerd door deze externe apparaten tijdelijk uit te schakelen en te kijken of de RalinkLinuxClient nog steeds aanwezig is.

Ralink Linux Client verschijnt in het Windows-netwerk

Terwijl andere apparaten die op uw router zijn aangesloten, niet verschijnen in het netwerkgedeelte van uw systeem onder u sluit ze specifiek aan, gebruikt de interne chipset van RalinkLinuxClient hetzelfde IP-adresbereik als uw router, vooral als uw router het standaard IP-adresbereik gebruikt. De RalinkLinuxClient passeert de filtering om in uw netwerklijst te worden weergegeven.

Benadering van RalinkLinuxClient die wordt weergegeven in de netwerklijst

Zoals eerder besproken, is de belangrijkste reden waarom we de RalinkLinuxClient in de lijst met netwerken vinden, dat een apparaat dat die chipset gebruikt, is verbonden met dezelfde router als de client. We kunnen de mogelijkheid van een kwaadaardige dreiging echter niet negeren, dus we kunnen proberen apparaten die op de router zijn aangesloten een voor een uit te schakelen en te controleren of dit een van hen was. Een eenvoudigere manier om erachter te komen, is door het MAC-adres van de RalinkLinuxClient op het systeem te controleren en dit te vergelijken met de MAC-adressen van de apparaten die op de router zijn aangesloten. We moeten echter weten hoe we de GUI van de router hiervoor moeten gebruiken en gebruikers kunnen hiervoor contact opnemen met de klantenservice van hun router.

Als het werkt, prima, of anders kunnen we doorgaan met de volgende oplossingen:

1] Hernoem uw WiFi-netwerk en wijzig het wachtwoord

Als we niet weten welk apparaat dat op het netwerk van de router is aangesloten de Ralink Linux Client-chipset heeft, is het mogelijk dat iemand probeert binnen te dringen in uw systeem met de naam RalinkLinuxClient om argwaan te voorkomen.

In een dergelijke situatie kunnen we aannemen dat de cyberindringer het wachtwoord van uw router kent en zo in uw netwerk kan binnendringen. We zouden dus eerst de SSID en het wachtwoord van de router moeten wijzigen. Wanneer we de SSID wijzigen, worden alle apparaten die op de router zijn aangesloten, losgekoppeld en moeten ze opnieuw worden aangesloten. In het geval dat iemand probeert uw systeem binnen te komen via de router, moet hij / zij opnieuw verbinding maken via hetzelfde pad met het nieuwe routerwachtwoord.

Ralink Linux Client verschijnt in het Windows-netwerk

Mogelijk moet u contact opnemen met de fabrikant van uw router voor hulp, aangezien de parameters dat nodig hebben. Omdat ik echter met veel routers heb gewerkt, zou ik de algemene methode kunnen voorstellen om de SSID en het wachtwoord van de router te wijzigen.

1] Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen en typ CMD. Druk op Enter en het zou het opdrachtpromptvenster openen.

2] Typ het commando ipconfig en druk op Enter. Het zou een reeks informatie weergeven. Noteer de waarde van de standaardgateway. Voor mijn router is dit 192.168.0.1.

3] Open uw browser en typ de standaardgateway in de adresbalk en druk op Enter. Het zou de grafische gebruikersinterface van de router openen.

4] Het zou om de inloggegevens vragen die meestal op de achterkant van de router staan.

5] Nadat u zich hebt aangemeld bij de GUI, navigeert u naar het tabblad Draadloos en wijzigt u de SSID en het wachtwoord. Druk op Toepassen om de instellingen op te slaan en het zou uw systeem loskoppelen van het draadloze netwerk. Als uw computer via een LAN-kabel met de router was verbonden, zou deze ondanks de wijziging verbonden blijven, anders start u het systeem opnieuw op en maakt u opnieuw verbinding met de nieuwe SSID met het nieuwe wachtwoord.

2] Schakel de Windows Connect Now-services uit

Nadat u de SSID en het wachtwoord van de router heeft gewijzigd, heeft u elke externe inbraak in uw systeem geƫlimineerd. Als de RalinkLinuxClient opnieuw verschijnt nadat u uw thuisapparaten weer op de router hebt aangesloten, is het waarschijnlijk een van uw eigen apparaten. Hoewel het onschadelijk is, kunt u de volgende stappen proberen als u de RalinkLinuxClient echt wilt verwijderen zodat deze niet meer op uw systeem verschijnt:

Windows Connect Now-service

1] Open de bestandsverkenner en klik met de rechtermuisknop op Deze pc in de lijst en selecteer vervolgens Beheren. Als u niet bent aangemeld als beheerder, moet u op Ja klikken in het promptvenster.

2] Selecteer het tabblad Services en toepassingen in de lijst aan de linkerkant en dubbelklik vervolgens op Services .

3] De lijst met services op het scherm staat in alfabetische volgorde. Blader door de lijst om de Windows Connect Now- service te vinden en dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te openen.

4] Wijzig het opstarttype in "Uitgeschakeld" en vervolgens op Toepassen en vervolgens op OK.

5] Start uw systeem opnieuw op en de RalinkLinuxClient zou niet verschijnen bij het openen van Deze pc.

Ik hoop dat dit helpt!