Bonjour volledig verwijderen uit Windows 10

iTunes gebruikt Bonjour voor verschillende taken die het uitvoert. Het gebruikt het programma bijvoorbeeld voor het lokaliseren van 'Shared Music Libraries', apparaten om muziek naar te streamen, enzovoort. Safari, Apple's eigen webbrowser, gebruikt hetzelfde programma om apparaten te vinden die webpagina's op uw netwerk adverteren. Aan de andere kant biedt Internet Explorer via de Bonjour-werkbalkplug-in een gemakkelijke detectiemodus voor door Bonjour geadverteerde webpagina's. Bovendien maakt de Bonjour Printer Setup Wizard gebruik van de Bonjour-applicatie om de door Bonjour geadverteerde netwerkprinters te ontdekken en te configureren.

remove-bonjour-from-windows

Als u iTunes installeert, zult u merken dat Bonjour Windows Service, een Zero Configuration Networking-proces en mDNSResponder.exe worden geïnstalleerd. Vaak wordt iTunes samen met andere software gebundeld en zonder medeweten van de gebruiker op de computer van de gebruiker geïnstalleerd. Als u Bonjour of een van zijn functies niet gebruikt, zou het verwijderen van Bonjour geen enkel probleem moeten veroorzaken; in sommige gevallen is dit echter bekend. Hier zijn de stappen die u kunt volgen om Bonjour grondiger te verwijderen.

Bonjour verwijderen uit Windows 10/8/7

Ten eerste: als u Apple-software op uw computer hebt geïnstalleerd, zoals iTunes, is de kans groot dat er al een Bonjour-map is onder het gedeelte 'Programmabestanden'. In de meeste gevallen start de service automatisch en voert een proces uit met de naam mDNSResponder.exe, dat niet kan worden beëindigd door Windows Taakbeheer.

In de meeste gevallen kunt u het programma verwijderen via het Configuratiescherm, maar in sommige gevallen kan dit mislukken! Vandaar een veilige methode die hier wordt beschreven om de Bonjour-service en bestanden te verwijderen en te verwijderen - mDNSResponder.exe en mdnsNSP.dll .

Druk op Win + R-toetsenbordtoetsen in combinatie om het dialoogvenster 'Uitvoeren' te openen. Typ vervolgens de volgende opdracht en druk op OK. U kunt ook een verhoogde CMD openen en het doen.

"% PROGRAMFILES% \ Bonjour \ mDNSResponder.exe" -verwijderen

Om de registratie van het dll-bestand ongedaan te maken, opent u een opdrachtpromptvenster, typt u als beheerder het volgende en drukt u op Enter.

regsvr32 / u "% PROGRAMFILES% \ Bonjour \ mdnsNSP.dll"

Start uw computer opnieuw op, ga naar C: \ Program Files \ en verwijder de map Bonjour.

iTunes en sommige andere programma's hebben Bonjour nodig om te kunnen functioneren. Als u deze programma's gebruikt, verwijder dan NIET Bonjour! Zorg ervoor dat u beheerdersrechten heeft voordat u deze opdrachten uitvoert.

Als u problemen ondervindt of meer ondersteuning nodig heeft, kunt u Apple.com bezoeken.