Thema, vergrendelscherm en achtergrond wijzigen in Windows 10

Het beste van het Windows-besturingssysteem waarmee u het volledig kunt aanpassen en aanpassen. Microsoft biedt altijd een behoorlijk scala aan personalisatiemogelijkheden in zijn besturingssysteem. In dit bericht zullen we leren hoe u het thema, het vergrendelscherm en de bureaubladachtergrond of achtergrond in Windows 10 kunt wijzigen.

Thema wijzigen in Windows 10

Persoonlijke instellingen in Windows 10

Om Windows 10 aan te passen, gaat u naar uw bureaublad, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u op Personaliseren . Met Persoonlijke instellingen kunt u de achtergrondkleuren en accenten, de afbeelding van het vergrendelscherm, de achtergrond en de thema's op uw pc wijzigen.

Hier kunt u de achtergrond-, kleur-, geluiden- en muiscursor selecteren en het thema opslaan als uw eigen thema.

Scroll naar beneden en je ziet de optie om van thema te veranderen.

Hier kunt u een van de bestaande thema's selecteren, uw aangepaste thema gebruiken of een nieuw thema downloaden uit de Microsoft Store en deze gebruiken. U kunt niet alleen het gewenste thema voor uw pc selecteren, maar u kunt ook wat meer thema's online krijgen. Als u op Meer thema's ophalen in Microsoft Store klikt , gaat u naar de officiële website van Microsoft, die een uitgebreide verzameling interactieve en creatieve thema's in verschillende categorieën heeft. Blader door de categorieën en download het gewenste thema. De downloadtijd is natuurlijk afhankelijk van de themagrootte en uw internetverbinding. Nadat het op uw pc is gedownload, opent u het en volgt u de instructies om het te installeren en toe te passen.

Scroll verder naar beneden en onder Gerelateerde instellingen ziet u links waarmee u:

  • Wijzig bureaubladpictogrammen
  • Gebruik thema's met hoog contrast
  • Synchroniseer uw instellingen.

verander thema, vergrendelscherm, achtergrond in Windows 10

U kunt de standaardthema's en vier thema's met hoog contrast zien die speciaal zijn ontworpen voor gebruik 's nachts en mensen met uitdagingen. Selecteer het gewenste thema en klik op Thema opslaan. U kunt ook nieuwe Windows-thema's maken als u dat wilt.

Achtergrond wijzigen in Windows 10

Persoonlijke instellingen in Windows 10

Ga naar Personalisatie en klik op Achtergrond om de achtergrond van uw Windows 10-pc te wijzigen. Selecteer uw favoriete foto uit de galerij. U kunt ook een pasvorm kiezen voor de foto. Microsoft biedt een uitgebreide verzameling Windows 10-achtergronden op zijn website en als je wilt, kun je er een paar downloaden en op je pc instellen.

Als u een afbeelding of foto als bureaubladachtergrond wilt instellen, klikt u er met de rechtermuisknop op, zoals u altijd hebt gedaan, en klikt u op Instellen als bureaubladachtergrond . Om Windows 10 uw achtergrond automatisch te laten wijzigen, selecteert u Diavoorstelling in het vervolgkeuzemenu van Achtergrond en stelt u de gewenste map met uw afbeeldingen in.

Lezen: waar zijn achtergronden en vergrendelschermafbeeldingen opgeslagen in Windows 10.

Hoe u het vergrendelscherm in Windows 10 kunt wijzigen

Persoonlijke instellingen in Windows 10

U kunt hier ook de afbeelding van het vergrendelscherm wijzigen. Klik op het tabblad Vergrendelscherm en kies uw afbeelding. U kunt een van de ingebouwde instellen, of u kunt bladeren en uw eigen afbeelding selecteren als vergrendelingsscherm. U kunt hier uw foto's ook instellen als afbeeldingen op het vergrendelscherm.

Terwijl u hier bent, kunt u ook het startmenu van Windows 10 aanpassen.

Veel plezier met het aanpassen van Windows 10!

thema-vensters wijzigen 10