WiFi is uitgeschakeld en kan niet worden ingeschakeld in Windows 10

Vaak wordt het tijdens het verbinden met een draadloos apparaat niet weergegeven in Windows 10/8/7 als een lijst met beschikbare apparaten. In feite geeft de status van Netwerk- en deelcentrum in het systeemvak aan dat het is uitgeschakeld. Tijdens het oplossen van problemen zegt de weergegeven fout dat draadloze functionaliteit is uitgeschakeld . In dergelijke gevallen kan het niet worden ingeschakeld door niet-beheerdersaccounts. Volg de onderstaande methoden om dergelijke problemen op te lossen.

WiFi is uitgeschakeld en kan niet worden ingeschakeld in Windows 10

Als wifi niet is ingeschakeld of niet werkt, probeer dan op uw Windows 10 deze suggesties:

  1. Probleemoplosser voor Windows-netwerkdiagnose
  2. Controleer fysieke schakelaar
  3. Verander adapterinstellingen
  4. Installeer de nieuwste WiFi-driver
  5. Schakel draadloze adapter in
  6. Gebruik Netwerkreset.

Laten we dit in detail bekijken.

1] Probleemoplosser voor Windows Network Diagnostics

Als wifi niet wordt ingeschakeld in Windows 10, voert u eerst de Windows Network Diagnostics Troubleshooter uit en kijkt u of deze het probleem kan detecteren en oplossen. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in het systeemvak en klik vervolgens op Problemen oplossen. Of u kunt Instellingen> Netwerk en internet> Status openen en op de link Netwerkprobleemoplosser klikken.

Probleemoplosser voor Windows-netwerkdiagnose

Hiermee wordt de probleemoplosser voor netwerken of het hulpprogramma Windows Network Diagnostics geopend .

Probeer een van deze methoden als het niet helpt.

2] Controleer fysieke schakelaar

De meeste laptops hebben een kleine schakelaar aan de zijkant (of voorkant) van de laptop die de draadloze verbinding AAN / UIT zet. Zorg ervoor dat je hem hebt ingeschakeld.

3] Adapterinstellingen wijzigen

Doe het volgende:

  1. Klik op Start , typ netwerk- en deelcentrum in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter.
  2. Klik op Adapterinstellingen wijzigen .
  3. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding en selecteer Inschakelen.

4] Installeer de nieuwste WiFi-driver

Door het installeren van het nieuwste stuurprogramma voor de draadloze netwerkadapter, verkregen van de fabrikant, zijn de meeste verbindingsproblemen binnen Windows 10/8/7 opgelost. Download en installeer de Windows-compatibele stuurprogramma's van de ondersteuningssite van de fabrikant van uw laptop en controleer of het probleem wordt verholpen.

5] Schakel draadloze adapter in

Om de draadloze adapter in te schakelen, gaat u naar het beheerdersaccount door het in te schakelen en voert u de probleemoplosser voor het netwerk uit om te kijken of het het probleem kan oplossen.

Om Admin-account in Windows 10/8/7 in te schakelen, opent u een verhoogd opdrachtpromptvenster, typt u het volgende en drukt u op Enter:

 netuser admin actief: ja 

Meld u nu af en u kunt bij het opstarten een nieuw beheerdersaccount zien. Voer hier de probleemoplosser voor netwerken uit. Nadat het beheerdersrechten heeft gekregen, kan het het probleem in de meeste gevallen automatisch oplossen.

5] Gebruik Netwerkreset

Als niets voor u werkt, kunt u de functie Netwerkreset gebruiken.

Zie dit bericht als de probleemoplosser geeft Het externe apparaat of de bron accepteert het verbindingsfoutbericht niet.

Het kan ook interessant zijn voor u om netwerk- en internetverbindingproblemen in Windows op te lossen!