Oplossing: Windows Driver Foundation met hoge CPU

Windows Driver Foundation is de vroegere naam voor Windows Driver Framework . Het is een reeks bibliotheken en tools van Microsoft die de complexiteit helpen verminderen bij het schrijven van Windows-stuurprogramma's. Het duwt stuurprogramma's naar de gebruikersmodus. Deze service is nodig voor de algehele stabiliteit van het systeem.

Soms kunnen gebruikers problemen ondervinden met het systeem, waarbij de Windows Driver Foundation een groot deel van het CPU-gebruik in beslag neemt. Hoewel het de functionaliteiten van de CPU voor de meeste gebruikers niet bepaald beperkt, raakt de batterij zeker leeg en kan het systeem soms vastlopen, vooral als het gebruik tot 100% schiet. Het proberen om het proces in Taakbeheer te beëindigen, helpt niet omdat het een systeemproces is.

Windows Driver Foundation met een hoge CPU of geheugen

Om erachter te komen of de belasting van het CPU-gebruik wordt veroorzaakt door Windows Driver Foundation of wudfsvc.dll, opent u Taakbeheer door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en Taakbeheer te selecteren.

Controleer hier of het proces een hoog CPU-gebruik in beslag neemt. Is het Windows Driver Foundation? Het kan aanwezig zijn met de alternatieve naam User-mode Driver Framework (UMDF) of wudfhost.exe.

Als het inderdaad veel bronnen verbruikt, probeer dan enkele van deze suggesties voor probleemoplossing.

1] Voer Windows Update uit

Zorg ervoor dat uw Windows-besturingssysteem up-to-date is met de nieuwste patches en fixes.

2] Voer probleemoplossers uit

Als u Windows 7 gebruikt, voert u de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit. Om de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit te voeren . Open Uitvoeren, typ het volgende en druk op Enter:

msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic

Helpt het?

Voer vervolgens de probleemoplosser voor systeemprestaties uit . Open hiervoor een verhoogde opdrachtprompt, typ het volgende en druk op Enter om de probleemoplosser voor prestaties uit te voeren.

msdt.exe / id PerformanceDiagnostic

Deze probleemoplosser helpt de gebruiker instellingen aan te passen om de snelheid en prestaties van het besturingssysteem te verbeteren.

Lezen : Hoe 100% schijf, hoge CPU, hoog geheugengebruik in Windows 10 te repareren.

3] Los problemen op in Clean Boot State

Een schone start helpt u bij het oplossen van het probleem. Log in op het systeem als beheerder. Druk op Windows + R om het venster Uitvoeren te openen. Voer het commando 'msconfig' in en druk op Enter.

Klik op het tabblad Algemeen en klik vervolgens op Selectief opstarten . Schakel het selectievakje Opstartitems laden uit en zorg ervoor dat Systeemservices laden en Originele opstartconfiguratie gebruiken zijn aangevinkt.

Selecteer nu onder het tabblad Services de optie ' Verberg alle Microsoft-services ' en klik vervolgens op Alles uitschakelen.Windows Driver Foundation met een hoge CPU of geheugen

Klik op Toepassen en start het systeem opnieuw op.

De reden voor het uitvoeren van een schone start is om te isoleren welke software het probleem veroorzaakte. Als een schone start het probleem met het hoge CPU-gebruik oplost, probeer dan de exacte software te achterhalen die interfereerde. U moet dit handmatig doen door elk proces of elk opstarten in / uit te schakelen.

4] Probeer randapparatuur uit het systeem te verwijderen

Verwijder randapparatuur een voor een uit het systeem en controleer of het probleem hiermee is opgelost. Als dit het geval is, moet dat specifieke randapparaat mogelijk worden vervangen of moet het stuurprogramma worden bijgewerkt.

5] Werk de WiFi-stuurprogramma's bij en installeer ze opnieuw

Veel gebruikers hebben gemeld dat het opnieuw installeren van de WiFi-stuurprogramma's hen heeft geholpen het probleem op te lossen. Het proces om apparaatstuurprogramma's bij te werken is als volgt:

Druk op Win + X en klik op Apparaatbeheer om het te openen. Zoek in de lijst, in alfabetische volgorde, 'Netwerkadapters' en klik op de naar voren wijzende pijl ervoor.

Zoek de draadloze stuurprogramma's in de lijst, klik er een voor een met de rechtermuisknop op en werk ze bij.Windows Driver Foundation met hoge CPU

Start het systeem opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met het opnieuw installeren van de stuurprogramma's.

Open Apparaatbeheer nogmaals en klik met de rechtermuisknop op de draadloze stuurprogramma's. Klik vervolgens op 'Eigenschappen'. Open het tabblad Stuurprogramma's en klik op Verwijderen om de stuurprogramma's te verwijderen. Houd het systeem verbonden met wifi en start het systeem opnieuw op. Het zou de stuurprogramma's automatisch moeten detecteren.

6] Suggesties voor de pro's

De Prestatiemeter is een goede ingebouwde tool waarmee u kunt controleren en bestuderen hoe applicaties die u gebruikt de prestaties van uw computer beïnvloeden, zowel in realtime als door logboekgegevens te verzamelen voor latere analyse. Het is erg handig bij het identificeren en oplossen van problemen met het gebruik van hoge bronnen door processen en bij het genereren van een systeemstatusrapport van uw Windows. Maar soms voelt u de behoefte om een ​​freeware-tool van derden te gebruiken voor het besturen van dergelijke processen die mogelijk een hoge CPU gebruiken. Process Tamer is een freeware-tool waarmee u een hoog of 100% CPU-gebruik in Windows kunt beheren.

Het beste!

Berichten over processen die veel resources gebruiken:

  • WMI-provider Host Hoog CPU-gebruiksproblemen
  • Windows Modules Installer Worker Hoog CPU- en schijfgebruik
  • Desktop Window Manager dwm.exe verbruikt een hoge CPU
  • Ntoskrnl.exe hoog CPU- en schijfgebruik
  • OneDrive-probleem met hoog CPU-gebruik
  • Windows Shell Experience Host gebruikt een hoge CPU
  • Wuauserv hoog CPU-gebruik.