HID-compatibel TouchScreen-stuurprogramma ontbreekt in Apparaatbeheer

Als u om de een of andere reden uw Windows PC-touchscreen had uitgeschakeld omdat het niet werkte met de geïnstalleerde versie van Windows 10, en u later ontdekt dat het niet kan worden ingeschakeld, is dat zeker teleurstellend. Windows 8.1 was niet zo goed als Windows 10 als het ging om de aanraakervaring. Windows 10 heeft een solide integratie voor aanraking en voor accessoires zoals een digitale pen. Hoewel de gebruikelijke manier om uit te schakelen en in te schakelen is via Human Interface Device of HID onder Device Manager, is dit de oplossing als het HID-compatibele touchscreen niet langer beschikbaar is in Device Manager.

Als je naar de onderstaande schermafbeelding kijkt, zie je heel veel HID-lijsten. Wat op meerdere apparaten lijkt, zijn kopieën van originele apparaten en worden Ghost-apparaten genoemd. Dit zijn eerder geïnstalleerde apparaten die niet meer zijn ingeschakeld, maar de stuurprogramma's zijn nog steeds aanwezig op de computer.

HID-compatibel touchscreen-stuurprogramma ontbreekt

HID-compatibel touchscreen-stuurprogramma ontbreekt

Volg de onderstaande stappen om het touchscreen in te schakelen en installeer het touchscreen-stuurprogramma opnieuw als het niet meer werkt.

1] Voer de probleemoplosser voor hardware uit

Windows 10 wordt geleverd met een speciale sectie Probleemoplosser die de meeste veelvoorkomende problemen kan oplossen. Wanneer u de probleemoplosser voor hardware uitvoert, wordt de werkelijk aangesloten hardware gecontroleerd en de rest verwijderd. Net voordat we beginnen, als dit een extern aanraakapparaat is, moet u het aansluiten.

  • Ga naar Instellingen> Update en beveiliging> Problemen oplossen.
  • Klik op Hardware en apparaten en voer de probleemoplosser uit.
  • Dit opent een nieuw venster, en volg gewoon de stappen van nu af aan.
  • Hiermee worden alle Ghost-apparaten verwijderd.
  • Klik nu met de rechtermuisknop op de HID-apparaatlijst die links is, en schakel deze in.

Hoe HID-compatibel touchscreen-stuurprogramma opnieuw te installeren

2] Installeer het HID-compatibele touchscreen-stuurprogramma opnieuw

Het is mogelijk dat de stuurprogramma's nooit voor het apparaat zijn geïnstalleerd omdat u het had uitgeschakeld, en nu kan het niet worden ingeschakeld tenzij u de juiste stuurprogramma's installeert.

Het bijwerken van de stuurprogramma's via Windows Update is de beste keuze. De meeste OEM's leveren de update nu via het leveringskanaal van Windows Update en ze worden getest op compatibiliteit. Ga dus naar Instellingen> Update en beveiliging en voer het updateprogramma uit om te zien of er een update is. Het is mogelijk dat Windows dit aanbiedt als een optionele update, maar installeer het, vooral als het voor uw HID is.

Als de driver niet beschikbaar is, kunt u deze altijd downloaden van de OEM-website . Als je het eenmaal hebt, zou je het rechtstreeks moeten kunnen uitvoeren om het opnieuw op je apparaat te installeren.

3] Verwijder ongewenste stuurprogramma's uit Windows 10

De laatste tip is om ongewenste stuurprogramma's te verwijderen die zijn gemist door de probleemoplosser voor hardware, anders verschijnen ze steeds weer. Dit wordt een beetje gedetailleerd, dus wees voorzichtig. En ja, je hebt hiervoor beheerdersrechten nodig.

  • Open een opdrachtprompt met beheerdersrechten.
  • Typ set devmgr_show_nonpresent_devices = 1 en druk op Enter. Er zal hiervoor geen uitvoer zijn omdat u alleen een instelling inschakelt om de verborgen apparaten in Apparaatbeheer te laten verschijnen.
  • Typ vervolgens devmgmt.msc en druk op enter om de Windows Device Manager-console te starten.
  • In de Device Manager-console, uit het View menu de optie Verborgen apparaten weergeven .

Toon verborgen apparaten in Apparaatbeheer

Dit toont u de lijst met apparaten, stuurprogramma's en services die niet correct zijn geïnstalleerd of verwijderd. U kunt uw aanstootgevende apparaat vinden, met de rechtermuisknop klikken en ervoor kiezen om de installatie ongedaan te maken om het volledig van het systeem te verwijderen. Houd er rekening mee dat als de apparaten grijs van kleur zijn, ze niet moeten worden verwijderd. Verwijder alleen die waarvan u denkt dat ze problemen veroorzaken. Zorg er ook voor dat u er een verwijdert en controleer en kom dan terug als het niet werkt.

Laat ons weten of dit je heeft geholpen.

HID-compatibel touchscreen is niet langer beschikbaar in Apparaatbeheer