We kunnen Windows niet activeren op dit apparaat omdat we geen verbinding kunnen maken met de server van uw organisatie

Windows-activeringsfouten zijn een van de meest voorkomende fouten waarmee gebruikers te maken krijgen na de upgrade of zelfs overschakelen naar een nieuwe Windows 10-pc. Dit is natuurlijk een probleem van de Windows Activation-server die de licentie die aan het digitale account is gekoppeld, niet valideert of herkent. In de post van vandaag kijken we naar de activeringsfout in een organisatie. De exacte foutmelding luidt: " We kunnen Windows niet activeren op dit apparaat omdat we geen verbinding kunnen maken met de server van uw organisatie ".

We kunnen Windows niet activeren op dit apparaat

Dit foutbericht geeft meer informatie over:

We kunnen Windows niet activeren op dit apparaat omdat we geen verbinding kunnen maken met de activeringsserver van uw organisatie. Zorg ervoor dat u bent verbonden met het netwerk van uw organisatie en probeer het opnieuw. Als u problemen met de activering blijft ondervinden, neemt u contact op met de ondersteuningsmedewerker van uw organisatie. Foutcode 0x8007007B.

We kunnen Windows niet activeren op dit apparaat omdat we geen verbinding kunnen maken met de server van uw organisatie

In organisaties worden meerdere computers geactiveerd via KMS-licentieverlening (Key Management Server). Computers die via dit proces worden geactiveerd, krijgen geen permanente activering. In plaats daarvan moeten ze minstens eenmaal per 7 maanden of 180 dagen verbonden blijven met de organisatie. Meestal gezien in Pro- en Enterprise-versie die in bulk worden geïmplementeerd op ten minste duizenden of honderden computers. Stel je voor dat iemand op kantoor een pc gebruikt en nadat hij de organisatie heeft verlaten, hij een geactiveerde Windows-sleutel heeft. De bovenstaande methode zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Een andere mogelijke reden voor deze foutmelding is dat iemand een organisatiesleutel heeft gebruikt. Later onderging de pc een upgrade of downgrade naar een versie die niet geschikt is voor dat exemplaar van Windows.

Dit bericht oplossen:

1: Als u weet dat deze pc tot een organisatie behoort, moet u verbinding maken met het netwerk en deze activeren. Om te controleren of dit daadwerkelijk tot een organisatie behoorde, voert u dit uit in een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheid:

slmgr.vbs / dlv

Controleer of de Product Key Channel zegt GVLK - In dit geval, uw systeem geactiveerd via volumelicenties.

2: Als u de organisatie heeft verlaten, wordt het tijd dat u nog een exemplaar van Windows koopt en de licentiesleutel wijzigt. Zorg er echter voor dat de sleutel voor dezelfde versie van Windows is. Als het anders is, moet u uw pc formatteren.

3: Probeer Windows 10 via telefoon te activeren.

4: Als u denkt dat dit alleen het gevolg is van hardwarewijzigingen, kunt u de probleemoplosser voor activering gebruiken om te zien of dit het probleem voor u kan oplossen.

Vaak krijgen mensen deze toetsen in handen en activeren ze Windows. Het werkt een tijdje maar begint deze fouten na een paar dagen te vertonen en brengt de eigenaar in een probleem. Als iemand u een sleutel probeert te verkopen en daarbij doet alsof deze echt is, kunt u de hierboven genoemde opdracht proberen om te controleren of deze sleutel afkomstig was van een organisatie.

Bronnen die u kunnen helpen:

  1. Windows 10 installatie- of upgradefouten
  2. Kan Windows 10 niet activeren, productsleutel geblokkeerd
  3. Windows 10 is geactiveerd maar vraagt ​​nog steeds om activering.
We kunnen Windows niet activeren op dit apparaat