ScreenOff: Schakel het Windows-laptopscherm uit met een klik

Desktopgebruikers kunnen hun monitorschermen uitschakelen met de meegeleverde knop. Maar als u een Windows-laptop gebruikt, kunt u het laptopscherm niet handmatig uitschakelen, tenzij de fabrikant u natuurlijk een Fn- sneltoets heeft gegeven . Natuurlijk kunt u met de energiebeheeropties van Windows de planinstellingen configureren, zodat u het beeldscherm na enige tijd kunt uitschakelen. Maar wat als u het beeldscherm op uw laptopscherm gewoon meteen handmatig moet uitschakelen, zonder de laptop te vergrendelen of in de slaapstand te zetten?

ScreenOff Schakel het Windows-laptopscherm uit

Schakel het Windows-laptopscherm uit met ScreenOff

ScreenOff is een eerste in zijn soort 13 KB freeware waarmee u het beeldscherm van uw Windows-laptop met een klik kunt uitschakelen, zonder het in de slaapstand te zetten. Deze tool gebruikt geen batchopdracht. Het gebruikt een SendMessage Visual Basic-opdracht om het systeem de opdracht te sturen om het beeldscherm uit te schakelen. Bovendien is het een draagbare tool die niet hoeft te worden geïnstalleerd. Evenmin wordt u gevraagd om een ​​specifieke .NET Framework-versie te downloaden en te installeren.

Download eenvoudig het zip-bestand, pak de inhoud uit, verplaats de map naar uw programmamap en maak de snelkoppeling van ScreenOff.exe vast aan uw startscherm of taakbalk.

Als u weg moet en het laptopscherm wilt uitschakelen, klikt u gewoon op het pictogram en de laptopmonitor wordt uitgeschakeld. Windows hoeft niet te worden vergrendeld. Deze gratis tool zet Windows niet in de slaapstand; het schakelt gewoon het laptopscherm uit.

Als je het laptopscherm wilt inschakelen, beweeg je de muis of raak je het scherm aan als je laptop een touchscreen heeft.

Om een ​​sneltoets te maken, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteert u Eigenschappen. Stel op het tabblad Snelkoppeling een sneltoets in.

ScreenOff heeft geen gebruikersinterface - het werkt op de achtergrond. De tool is handig om bij de hand te hebben, voor uw Windows-laptop of -tablet , omdat het u ook kan helpen energie te besparen, vooral wanneer uw apparaat op de batterij werkt.

downloaden

ScreenOff v 2.1 is ontwikkeld door Paras Sidhu en is getest op Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7, 32-bits en 64-bits. Versie 1.0 maakte een blanco screensaver mogelijk die het scherm zwart maakte. De code is bijgewerkt door de ontwikkelaar en in recente versies wordt het scherm uitgeschakeld.

Zoals al onze TWC freeware, is ook deze tool volledig schoon en gratis en pusht geen PUP's of aanbiedingen van derden.

ScreenOff Schakel het Windows-laptopscherm uit