Systeemherstel vastgelopen of opgehangen? Hier leest u hoe u Systeemherstel kunt stoppen!

Als Systeemherstel vastloopt of vastloopt bij het initialiseren van het herstellen van het register in Windows 10, dan is dit wat u moet doen om uit de puinhoop te komen. Het eerste advies in het geval dat Systeemherstel lang duurt, is om het wat meer tijd te geven.

Hoewel het meestal niet meer dan 5 minuten duurt, raad ik aan om uit te rekken en zelfs 1 uur te laten als het vastzit. U mag Systeemherstel niet onderbreken, want als u het abrupt afsluit, kan dit resulteren in een systeem dat niet kan worden opgestart.

Systeemherstel is vastgelopen of opgehangen

Als uw systeemherstel vastloopt, volgt u hier hoe u systeemherstel stopt en het systeem toch veilig houdt. Er zijn drie manieren om vooruit te komen:

  1. Houd de aan / uit-knop 10 seconden ingedrukt
  2. Forceer automatische reparatiemodus
  3. Systeemherstel in veilige modus

1] Houd de aan / uit-knop 10 seconden ingedrukt

Wat gebeurt er als u Systeemherstel onderbreekt of Windows 10 reset?

Als je genoeg hebt gewacht, is het tijd om een ​​harde uitschakeling uit te voeren. Houd de aan / uit-knop iets langer dan 10 seconden ingedrukt. Zodra de computer is uitgeschakeld, start u opnieuw op en volgt u de stappen.

Er zijn hier twee scenario's:

Scenario 1: De computer is niet geleverd met de Windows-installatieschijf; het betekent dat er een voorgeladen herstelactie beschikbaar is. Volg de onderstaande stappen en voer een systeemherstel uit vanuit de Windows Herstelomgeving.

  • Na het uitvoeren van een harde reset, drukt u op de toets F 12 om op te starten in het menu Boot Priority.
  • Selecteer in het menu Boot Priority de wizard Systeemherstel
  • Voer Systeemherstel uit vanuit de wizard Systeemherstel

Scenario 2: er was een herstelschijf, maar u bent deze kwijtgeraakt. In dit geval moet u een Windows 10-herstelschijf branden met een andere computer.

Start de computer op met een opstartbare schijf of USB-station en start vervolgens op in de geavanceerde herstelmodus. Hier kunt u ervoor kiezen om systeembestanden te herstellen met Systeemherstel, of u kunt ervoor kiezen om Windows 10 volledig te resetten.

2] Automatische reparatiemodus forceren

Diagnose van uw pc of automatische reparatie voorbereiden

Als u lang genoeg hebt gewacht en u moet stoppen, kunt u het systeem geforceerd opnieuw opstarten. Als u de aan / uit-knop gebruikt, moet u deze mogelijk minimaal 4 seconden ingedrukt houden om de stroom geforceerd uit te schakelen. Wanneer u het inschakelt, wordt de automatische opstartherstel in dergelijke situaties een kickstart gegeven. Het besturingssysteem stelt vast dat er iets mis is met de bestanden. Het zal de automatische opstartherstel activeren.

3] Systeemherstel in veilige modus

Systeemherstel is vastgelopen of opgehangen

Systeemherstel kan ook worden geactiveerd vanuit de veilige modus. Volg de stappen om op te starten in de veilige modus van Windows 10.

  • Ga naar Kies een optie> Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Opstartinstellingen> Opnieuw opstarten .
  • Druk op F6 om Veilige modus inschakelen met opdrachtprompt te selecteren om Systeemherstel uit te voeren.
  • Voer rstrui.exe uit om het te openen, indien nodig.

Omdat de Veilige modus begint met minimale instellingen, is het veiliger om hier de computer te herstellen.

We hopen dat je de stappen gemakkelijk hebt gevolgd en dat je erin bent geslaagd om uit de puinhoop te komen.

Systeemherstel is vastgelopen of opgehangen