10 beste gratis snelle software voor het kopiëren van bestanden voor Windows 10 pc

Een van de meest voorkomende functies op Windows-systemen is knippen, kopiëren en plakken. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het bestand over mappen te slepen of sneltoetsen te gebruiken om de functies uit te voeren - Cut-CTRL + X, Copy-CTRL + C, Paste-CTRL + V. De kopieersnelheid hangt grotendeels af van de media waarmee de bestanden worden overgedragen. Het is raadzaam om USB 3.0-poorten te gebruiken voor het kopiëren, aangezien de kopieersnelheid in feite de laagste is van wat is toegestaan ​​door de kabels, apparaten, media en protocollen.

Snelle bestandskopie-software voor Windows

De gebruikelijke procedure voor het kopiëren van bestanden in Windows heeft twee problemen: de kopieersnelheid en het feit dat het tussentijds stoppen van het proces het moeilijk maakt om het vanuit dezelfde fase te hervatten. Hoewel we met enkele tips de trage kopieersnelheid van bestanden in Windows kunnen herstellen, zal deze lijst u interesseren als u op zoek bent naar gratis snelle software voor het kopiëren van bestanden voor Windows-pc's.

1] TeraCopy

TeraCopy

TeraCopy is een tool voor kopiëren en plakken met veel functies. Het ontwerp is slim. Het kopieert de bestanden via het snelste kanaal en slaat problematische bestanden over. Aan het einde van het proces vraagt ​​de software of de gebruiker de eerder overgeslagen bestanden wil kopiëren of niet. TeraCopy kan ook worden opgenomen in het rechtsklikmenu van Windows Explorer. Deze geweldige software maakt het mogelijk om het kopieerproces ergens daartussenin te pauzeren en het naar eigen inzicht te hervatten. De kopieersnelheid is veel beter dan die van Windows, en het heeft een slim foutherstelproces.

2] Snel bestanden kopiëren

Snel bestanden kopiëren

De Fast File Copy-software opent een venster dat in twee secties is opgesplitst, waardoor het gemakkelijker wordt om de bron- en doelmap voor bestandsoverdracht te selecteren. Selecteer eenvoudig de bestanden aan de linkerkant en de bestemmingsmap aan de rechterkant en start de overdracht. Het beste van FastFileCopy is de snelheid. De overdrachtssnelheid van de software is veel beter dan de oorspronkelijke overdrachtssnelheid van Windows. Gebruikers kunnen File Explorer ook openen vanuit de software zelf.

3] File Fisher

Software voor het kopiëren of verplaatsen van bestanden

De File Fisher-software is waarschijnlijk de meest veelzijdige softwareproducten voor het kopiëren van bestanden. Het is volledig aanpasbaar en kan in een USB worden vervoerd om direct te worden gebruikt waar dat nodig is. U kunt het kopieerproces op elk moment onderbreken, hervatten of annuleren, en het proces opnieuw starten vanaf het exacte punt waar u het stopte. Het beste van File Fisher is dat het de bestandsstructuur behoudt.

4] Ultracopier

Ultracopier

Ultracopier is een andere software voor het kopiëren van bestanden die deze lijst waardig is. Het gratis product heeft een geweldige kopieersnelheid van bestanden. U kunt de besturingselementen zo instellen dat bestanden met vergelijkbare namen kunnen worden gedownload met een vast beleid, of het nu gaat om het hernoemen van het dubbele bestand of het trotseren van de overdracht. Ultracopier geeft u een foutenlogboek nadat het kopiëren is voltooid.

5] Dabel File Mover

Dabel bestandsverhuizer

De gemakkelijkste software in deze lijst is Dabel File Mover. Het heeft een vrij eenvoudige maar krachtige interface. Blader eenvoudig door het bestand of de map van de bron en selecteer de bestemming. Begin daarna met kopiëren. Hetzelfde kan worden gedaan voor meerdere bronnen en bestemmingsmappen. Het beste is dat Dabel File Mover geen installatie vereist. U kunt het rechtstreeks vanuit de map gaan gebruiken.

6] ExtremeCopy

ExtremeCopy

Hoewel ExtremeCopy twee versies heeft, gratis en betaald, is de gratis versie toch beter dan de originele Windows-kopieerfunctie. De gratis versie biedt de mogelijkheid om het kopieerproces te pauzeren, over te slaan en te verifiëren. Het is sneller dan het oorspronkelijke bestandsoverdrachtproces in Windows. U kunt de freeware vanaf hier downloaden.

7] CopyHandler

Gratis snelle software voor het kopiëren van bestanden voor Windows

De CopyHandler-software heeft twee opties: de ene gebruikt het in het standaardvenster en de tweede is de gedetailleerde versie die uitgebreide overdrachtsgegevens weergeeft. CopyHandler wordt geleverd met pauze- en hervat-opties om het kopieer- en plakproces te besturen. Het is hier beschikbaar op de website van de ontwikkelaar.

8] NiceCopier

NiceCopier

NiceCopier is lichte software die het beste kanaal voor het kopiëren van bestanden in uw Windows-systeem berekent en gebruikt voor het overdrachtsproces. Met de freeware kunt u het overdrachtsproces naar wens pauzeren en hervatten. Het kan een uitstekende vervanging zijn voor Windows Verkenner. Als je het leuk vindt, kijk dan hier meer op de website.

9] Microsoft Richcopy

Microsoft Richcopy

Hoewel veel softwareproducten online beschikbaar zijn, heeft alles wat is goedgekeurd door Microsoft en beschikbaar is op de officiële website een eigen ding. Met de RichCopy-tool kunnen gebruikers meerdere profielen maken om deze te gebruiken. Het heeft een betere kopieersnelheid dan de originele Windows-functie en ondersteunt opdrachtregels. U kunt het proces in elk stadium onderbreken of hervatten. De software is beschikbaar op Microsoft Technet.

10] SuperCopier

Snelle bestandskopie-software voor Windows

De SuperCopier-software is geïntegreerd met Windows Verkenner en is veel sneller dan het standaard kopieerprogramma van Windows. Hiermee kunt u het kopieerproces ergens tussenin pauzeren en vanaf dezelfde fase hervatten. U kunt deze hier downloaden.

Laat ons weten of we iets aan deze lijst kunnen toevoegen in de opmerkingen hieronder.