De harde schijf blijft automatisch vollopen op Windows 10

Er kunnen bepaalde momenten zijn waarop een logische partitie van uw harde schijf snel vol raakt en snel vol raakt. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Er is echter geen specifieke reden voor dit gedrag; er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor deze fout. Dit kan worden veroorzaakt door malware, opgeblazen WinSxS-map, Hibernation-instellingen, systeembeschadiging, systeemherstel, tijdelijke bestanden, andere verborgen bestanden, enz.

De harde schijf blijft vanzelf vollopen

In dit bericht bekijken we twee scenario's. De redenen zouden anders zijn en dat geldt ook voor het oplossen van problemen:

 1. C System Drive wordt automatisch gevuld
 2. D Data Drive wordt automatisch gevuld.

De harde schijf blijft vanzelf vollopen

De systeemschijf kan om verschillende redenen automatisch vollopen. Als u software hebt geïnstalleerd en verwijderd, kan uw WinSxS-map met verweesde DLL-bestanden worden opgeblazen. U moet de ruimte die is toegewezen aan Systeemherstelpunten controleren en ook het Hibernation-bestand uitschakelen - anders kunnen er buitensporige logbestanden (.log) worden gegenereerd voor fouten die op uw systeem optreden.

Gebruik voordat u begint een gratis Disk Space Analyzer-software om erachter te komen welke van uw mappen op welke schijf overmatig veel ruimte in beslag nemen. Als u niet-systeemmappen vindt die schijfruimte innemen, met gegevens, downloadbestanden, enz. Bestanden, verwijder dan alle dergelijke bestanden die niet nodig zijn, handmatig.

Als je eenmaal een idee hebt, is dit waar je naar moet kijken of je C (systeem) -station of je D (datastation) automatisch en zonder reden automatisch vol raakt op Windows 10/8/7.

Oplossingen die alleen van toepassing zijn op C-systeemschijf

Deze volgende fixes zijn alleen van toepassing op de C-systeemschijf:

 1. De sluimerstandinstellingen beheren
 2. Voer WinSxS-mapopruiming uit
 3. Software die zich misdraagt ​​en schijfruimte in beslag neemt.

1] De slaapstand-instellingen beheren

Druk op de WINKEY + X-knopcombinatie of klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en klik op Command Prompt (Admin). Klik op Ja voor de UAC- of Gebruikersaccountbeheer-prompt die u krijgt. Vervolgens wordt het opdrachtpromptvenster eindelijk geopend. Typ nu de volgende opdracht om de hibernationstand uit te schakelen en druk op Enter.

powercfg.exe / slaapstand uit

Sluit het opdrachtpromptvenster.

Als u echter opmerkt, is deze methode alleen van toepassing op de systeempartitie. Dit is meestal de C: -partitie.

2] Voer WinSxS-mapopruiming uit

Voer WinSxS-mapopruiming uit om de grootte van de map te verkleinen.

3] Controleer de geïnstalleerde software

Controleer of geïnstalleerde software zich niet goed gedraagt ​​en schijfruimte in beslag neemt. Misschien genereert het veel logbestanden (.log). Het installeren van de software is in dit geval de enige optie.

Oplossingen die van toepassing zijn op zowel C System Drive als D Data Drive

Deze volgende fixes zijn van toepassing op zowel de C System Drive als de D Data Drive,

 1. Corruptie van bestandssysteem herstellen.
 2. Malware detecteren en verwijderen.
 3. Beheer van de systeemherstelpunten.
 4. Schijfopruiming uitvoeren.
 5. Op zoek naar verborgen bestanden.
 6. Diverse oplossingen.

1] Corruptie van bestandssysteem herstellen

Begin door op de WINKEY + X-knopcombinatie te drukken of klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en klik op Command Prompt (Admin) of zoek naar cmd in het Cortana-zoekvak, klik met de rechtermuisknop op het Command Prompt-pictogram en klik op Uitvoeren als beheerder. Klik op Ja voor de UAC- of Gebruikersaccountbeheer-prompt die u krijgt. Vervolgens wordt het opdrachtpromptvenster eindelijk geopend. Typ nu de volgende opdracht om chkdsk uit te voeren en druk op Enter.

chkdsk / f / v / x

Het zal ofwel op fouten gaan zoeken en ze oplossen. Anders verschijnt er een bericht met de tekst:

Chkdsk kan niet worden uitgevoerd omdat het volume in gebruik is door een ander proces. Wilt u dat het schema van dit volume wordt gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw opstart? (J / N)

Vervolgens kunt u op Y drukken om de schijfcontrole te plannen de volgende keer dat het systeem opnieuw opstart.

2] Malware detecteren en verwijderen

Er kan een ernstige malware-infectie op uw computer zijn die dergelijk gedrag kan veroorzaken. Om dit op te lossen, kunt u een volledige systeemscan, een snelle scan en een opstartscan uitvoeren vanuit Windows Defender of een andere antivirussoftware die u gebruikt.

3] Beheer de systeemherstelpunten

Om de schijfruimte te configureren die wordt gebruikt door systeemherstelpunten, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze pc en vervolgens op Eigenschappen.

Klik op het lint aan de linkerkant op Systeembescherming.

Dan verschijnt er een mini-venster. Klik aan de onderkant van dat mini-venster op Configureren.

Er verschijnt nu een ander mini-venster. Onder het gedeelte met de naam Schijfruimtegebruik kunt u de schuifregelaar verplaatsen om de maximale opslagruimte te wijzigen die kan worden gebruikt tijdens het maken van een systeemherstelpunt.

U kunt ook de knop Verwijderen selecteren om de gemaakte systeemherstelpunten te verwijderen of schakelen om de systeemherstelpunten in of uit te schakelen.

Klik op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen door te voeren.

4] Voer Schijfopruiming uit

Voer het hulpprogramma Schijfopruiming uit.

Schijfopruiming zit vast bij Windows Update Cleanup

Typ Schijfopruiming in het Cortana-zoekvak en druk op Enter om het te openen en selecteer het juiste resultaat.

U kunt het ook gebruiken om zelfs 7 dagen oude tijdelijke bestanden te verwijderen en zelfs extra schijfruimte vrij te maken door alle, behalve het meest recente systeemherstelpunt, te verwijderen met behulp van het hulpprogramma Schijfopruiming.

5] Zoek naar verborgen bestanden

U kunt ook proberen de optie Verborgen bestanden weergeven te gebruiken om alle verborgen bestanden te controleren die ruimte op uw harde schijf innemen.

Deze bestanden kunnen worden verwijderd om wat extra ruimte vrij te maken.

Het bevat enkele RAW-gegevensbestanden van games en een aantal hulpprogramma's.

6] Diverse oplossingen

Deze oplossing brengt een breed scala aan oplossingen naar voren die u kunt ondernemen om het probleem waarmee u wordt geconfronteerd op te lossen.

Allereerst kunt u proberen de UWP- of Win32-applicaties die op uw computer zijn geïnstalleerd te verwijderen. U kunt toepassingen verwijderen die u niet langer gebruikt of die buggy genoeg zijn om dit probleem van het opeten van vrije ruimte op uw schijf te veroorzaken.

Ten tweede kunt u hulpprogramma's van derden, zoals CCleaner, gebruiken om alle rotzooi op te ruimen die in bijna alle delen van uw computer aanwezig is en ook veel ruimte vrij te maken.

Ten derde kunt u de Prullenbak opschonen om meer ruimte vrij te maken door enkele bestanden te verwijderen waarvan u zeker weet dat u ze niet permanent nodig hebt.