Beste helderheidscontrole-software voor Windows 10

Vermoeidheid van de ogen is een veelvoorkomend probleem voor degenen die constant verslaafd zijn aan desktopschermen, smartphones en andere digitale apparaten. Een slecht aangepaste schermhelderheid op een desktop kan vermoeide ogen en mentale vermoeidheid veroorzaken.

Onderzoekers hebben bewezen dat langdurig kijken naar de beeldschermen een nadelig effect kan hebben op de gezondheid. Dit wordt erger als je 's nachts of bij weinig licht naar de heldere schermen staart. De elektronische schermen gebruiken blauw licht dat helpt om digitale schermen onder helder, zonnig licht te zien, maar het is een bewezen feit dat als je veel tijd besteedt aan het kijken naar schermen bij weinig licht, iemand wordt blootgesteld aan blauw licht, wat je hersencellen kan verwarren, mentale vermoeidheid en berooft uw slaapcycli.

Dat gezegd hebbende, kan een goed geconfigureerde desktop met de juiste schermhelderheid u helpen een gunstige sfeer te creëren voor langdurig gebruik van desktopmonitors. Hoewel u de mogelijkheid heeft om de helderheid van de computer aan te passen via een schuifregelaar in de instellingen van het energiebeheerschema van Windows, bieden veel computers geen externe helderheidsregeling.

Sommige computers hebben geen sneltoetsen zoals een speciale Fn-toets waarvan de combinatie het gemakkelijk maakt om de helderheid van het scherm aan te passen. Gelukkig is er veel software voor het regelen van de helderheid waarmee gebruikers de helderheid van het scherm en het contrast gemakkelijk kunnen regelen en aanpassen aan de lichtomstandigheden om een ​​omgevingsinstelling te creëren voor langdurig gebruik van een computer. In dit artikel ronden we enkele van de beste software voor helderheidsregeling voor Windows10 af.

Helderheidscontrole-software voor Windows-pc

1] RedShiftGUI

Helderheidscontrole-software voor Windows

RedShiftGUI is een gratis programma waarmee u eenvoudig de helderheid en kleurtemperatuur kunt regelen. Naast handmatige instellingen past het automatisch de helderheid en kleurtemperatuur aan op basis van de lichtomstandigheden. Het programma is veel efficiënter als het gaat om het beheer van de schermhelderheid, en het werkt zowel in Windows als Linux. Download deze software hier.

2] Desktopaansteker

Desktop Lighter is een zeer eenvoudige applicatie waarmee u snel de helderheid van uw scherm kunt aanpassen. Na installatie wordt de applicatie toegevoegd aan uw systeemvak. U kunt de helderheidsinstellingen aanpassen door de schuifregelaar te verplaatsen of door sneltoetsen zoals Ctrl +> en Ctrl + <te gebruiken . U kunt de helderheid van het scherm snel verhogen met de toetsencombinatie Ctrl +> en de helderheid van het scherm verlagen met Ctrl + < . Het programma is licht van gewicht en belast het systeemgeheugen niet. Download dit programma hier.

3] CareUEyes

CareUEyes is een eenvoudige, lichtgewicht software waarmee u eenvoudig de helderheid van het computerscherm kunt regelen. Het heeft een aantal geweldige functies die uw ogen beschermen terwijl u gedurende lange tijd op een computer zit. De software filtert automatisch het blauwe licht om een ​​ontspannen omgeving te creëren voor het langdurig gebruiken van computers in een opstelling met weinig licht. Hiermee kunt u de kleurtemperatuur en helderheid aanpassen aan de lichtomstandigheden.

De softwareschermdimmer regelt automatisch de helderheid van het computerscherm zodat deze het beste past bij uw omgeving. Het waarschuwt u ook om regelmatig een pauze te nemen als u te lang aan het scherm vastzit. De software is ontworpen door rekening te houden met de noodzaak om uw ogen te beschermen tijdens het gebruik van een computer en om warmere schermen te maken die uiteindelijk uw productiviteit zullen verhogen.

4] iBrightness-lade

iBrightness is een hulpprogramma voor helderheidsregeling waarmee u de helderheid snel kunt aanpassen. Bij het downloaden wordt de applicatie toegevoegd aan uw taakmenu waarin u de schuifregelaar kunt aanpassen om de helderheid te regelen. De software is licht van gewicht en verbruikt niet veel van uw bronnen. Bovendien kunt u met het programma het scherm volledig uitschakelen en ook de standaardschermbeveiliging met een enkele klik wijzigen. Download deze software hier.

5] Gamma-paneel

Gamma Panel is een eenvoudige applicatie waarmee u de helderheid, het contrast en de gamma-instellingen van het scherm met een enkele klik kunt aanpassen. Het is ideaal als u op zoek bent naar real-time geavanceerde instellingen voor schermhelderheid en weergave. Hiermee kunt u ook de RGB-combinatie aanpassen. Een kenmerk dat deze software van andere onderscheidt, is dat u hiermee uw kleurprofielen kunt maken met de juiste instelling voor gamma, helderheid en contrast en dat u een combinatie van sneltoetsen of sneltoetsen kunt toewijzen om deze te activeren. Om het kleurprofiel toe te passen, drukt u eenvoudig op de toegewezen sneltoetscombinatie. De applicatie is gratis te downloaden. Download deze software hier.

TIP : Eyes Relax, DimScreen, f.lux, ClearMonitorDDC en Pause4Relax zijn vergelijkbare tools die u misschien wilt bekijken.

6] PangoBright

PangoBright is een gratis hulpprogramma voor helderheidsregeling voor Windows dat geen installatie vereist. Het wordt toegevoegd aan het systeemvak onder aan uw Windows-scherm zodra het downloaden is voltooid. Hiermee kunt u de helderheid snel aanpassen aan uw lichtomstandigheden. Deze software wordt aanbevolen als u voornamelijk in het donker werkt. Als u meerdere desktops gebruikt, kunt u met het hulpprogramma de helderheid voor elke monitor instellen. Download de software hier.

We hopen dat je het bericht nuttig vindt.