Beste gratis animatiesoftware voor Windows 10

Animatie omvat de manipulatie van stilstaande beelden om te verschijnen als bewegende beelden die op grote schaal worden gebruikt in korte films, speciale effecten, videogames en andere media die fanatiek zijn in het weergeven van bewegende beelden. Terwijl de traditionele animatie het met de hand schilderen op transparante vellen zoals cellen betrof die later in de films werden getoond, is de huidige animatie verplaatst naar CGI of Computer Generated Imagery.

Kleine bedrijven en individuele freelancers kunnen nu met behulp van animatiesoftware vanaf hun thuiscomputer films, kunst en games van professionele kwaliteit produceren. Dankzij de verhoogde beschikbaarheid van CGI-software en computernetwerksnelheden die hebben bijgedragen aan het creëren van toonaangevende animaties.

Bovendien zijn onafhankelijke videogames (indiegames) in opkomst en heeft de nauwe band van de animatie-industrie met de game-industrie alleen maar geleid tot een enorme vraag naar CGI-software. De software zoals CGI helpt de animators op korte termijn bij het genereren van deze indiegames die zijn gemaakt door kleine teams zonder noemenswaardige financiële steun.

Computeranimaties kunnen een 3D-computeranimatie of 2D-animatie zijn. Als u van plan bent zelf een animatie te maken, bent u wellicht op zoek naar de juiste animatiesoftware. Eerder hebben we een gratis Pencil-animatie en cartoon-software voor Windows gezien, dat is een goede tool voor beginners die van plan zijn om animatie te leren. In dit bericht ga ik nu enkele van de beste gratis 2D- en 3D-animatiesoftware voor Windows 10/8/7 bespreken.

Gratis animatiesoftware voor Windows-pc

Zoals we allemaal weten, worden commerciële applicaties zoals Adobe Flash geleverd met heel veel functies die samen zijn samengevouwen. De meeste beschikbare functies worden nooit door iemand gebruikt - en weten misschien niet eens dat ze bestaan. Dus ik raad het gebruik van deze applicaties aan als je een beginner bent - alleen om een ​​kort overzicht van de animatie te krijgen.

Gratis 2D-animatiesoftware

1] Plastic animatiepapier

Gratis animatiesoftware voor Windows

Plastic Animation Paper (PAP) is een krachtig software-animatiepakket voor handgetekende animaties. Het is efficiënt en biedt een super responsieve interface die uiterst eenvoudig is voor de real-time workflow. PAP biedt een eenvoudige interface die alle voordelen van de computer benut en zo de traditionele animators helpt om volledig op de computer te tekenen. Op deze manier kunnen gebruikers een groot deel van de tijd besparen. Bovendien kunnen gebruikers met het Plastic Animation Paper de voltooide projecten opslaan in verschillende formaten zoals PNG, AVI, GIF en andere.

De software is nuttig voor iedereen, of het nu een professionele animator is of zelfs een onafhankelijk team; het biedt een gemakkelijke interface om animatie vanuit het thuissysteem te maken. De software kan gratis worden gedownload op Mac OS X, iOS en Windows-pc's. Download het hier.

2] Stykz

Stykz is een freeware tool voor het genereren van 2D-animaties. Het is gratis te downloaden voor Mac OS X, Linux en Windows. De software biedt een eenvoudige en krachtige interface die helpt bij het genereren van animaties, allemaal vanaf uw thuisdesktop. Stykz is op frames gebaseerde software waarmee u individuele frames kunt aanpassen en waarmee u ook de vorige frames kunt wijzigen met Onionskins. De Stykz is een hulpmiddel dat zal helpen bij het schetsen van de personages en het landschap voordat daadwerkelijk verder wordt gegaan met de volgende stappen. De interface is gebruiksvriendelijk en ook op zijn best intuïtief. De software stelt u in staat de bestanden op te slaan in .stl-indeling die ook compatibel is met andere animatietools. Download het hier.

3] Pencil2D

Pencil2D is freeware animatiesoftware die een gebruiksvriendelijke interface biedt om de 2D-animatie te genereren. Het is een open source-tool die kan worden gebruikt in Linux, Mac OS en Windows. Het is eigenlijk een potloodtoepassing gemaakt door Pascal Naidon die een bitmap- / vectortekeninterface gebruikt. Hoewel het minder functies biedt in vergelijking met andere tools, wordt dit op grote schaal gebruikt als u 2D-tekeningen op een uitgebreide manier wilt genereren. De software maakt gebruik van vector- en bitmapafbeeldingen om de afbeeldingen in computergraphics weer te geven. Download het hier.

4] Victoriaanse Giotto

Gratis animatiesoftware voor Windows

Giotto wordt geleverd met meer dan 50 geweldige geanimeerde effecten die kunnen worden toegepast op zowel vormen als tekst, zonder enige codering! Speel met Flash-effecten via de effecteditor en bekijk de verbluffende animaties direct op het scherm. Het is een lichtgewicht applicatie met een interface die lijkt op Adobe Flash. Giotto vereist geen codering of animatiescript om effecten te maken en kan worden gebruikt om aantrekkelijke effecten op uw website te maken door flash-effecten te integreren. Download Victoriaanse Giotto hier.

Lezen : maak interessante 2D-animaties met OpenToonz, gratis animatiesoftware.

Gratis 3D-animatiesoftware

1] Aurora 3D-animatiemaker

Gratis animatiesoftware voor Windows

Aurora 3D Animation Maker is gratis animatiesoftware die sjablonen biedt om grafische items toe te voegen om animaties te maken. Deze tool is voor iedereen, of het nu een professionele filmmaker is of een individu, en biedt hoogwaardige sjablonen om animaties te ontwikkelen. De software biedt uitgebreide voorgeladen effecten en functies die kunnen worden gebruikt om complexe animaties en ook een eenvoudige presentatie te maken. Auro laat gebruikers hun eigen logo en watermerk aan de afbeeldingen toevoegen. Aurora 3D Animation Maker wordt ook gebruikt voor het maken van 3D-videotitels en teksten. Bovendien helpen functies zoals duur en afspeelsnelheid gebruikers om coole animaties te maken. Andere boeiende effecten zijn vuurwerk, vlammen en bewegingen zoals stuiteren en draaien. Bovendien ondersteunt de software ook een heleboel bestandsindelingen, waaronder GIF. Download het hier.

2] Blender

Blender heeft een relatief kleine installatiegrootte en werkt op verschillende populaire computerplatforms. Het heeft een grote verzameling functies met tools van hoog niveau voor 3D-modellering, animatie, effecten en nog veel meer. De functies omvatten eenvoudige niet-lineaire video- / audiobewerking. Het animatiesysteem van Blender ondersteunt een verscheidenheid aan technieken en taken, waardoor complexe animaties kunnen worden gemaakt.

Het is goed voor 3D-animatie en nabewerkingstool die een overvloed aan functies biedt. Het is uitstekend geschikt voor leerlingen en ook ervaren animators en biedt real-time 3D / game-creatie, 3Dwrapping, Edge-rendering en botsingssimulatie. De software is een open source-tool waarmee gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen en zelfs nieuwe functies kunnen toevoegen. Het is hier gratis te downloaden.

TIP : neem ook een buit bij Express Animate.

3] Clara.IO

Gratis animatiesoftware

In tegenstelling tot andere animatietools is Clara.IO een cloudgebaseerde, volledig functionele animatiesoftware. De software draait rechtstreeks in uw browser zonder downloads en configuratie-instellingen. De software biedt gratis plannen voor 3D-enthousiastelingen en biedt polygonale modellering samen met de skeletanimatie. De tool is beschikbaar in verschillende browsers, waaronder Chrome, Edge, Firefox en Safari. Clara.IO maakt bewerking door meerdere gebruikers mogelijk door gelijktijdige samenwerking en versiebeheer. Het biedt eenvoudig delen, VRay-cloudweergave, moderne interface en biedt een gebruiksvriendelijk multiplatform. Bovendien stelt de tool gebruikers ook in staat om bestanden te exporteren en importeren uit andere formaten zoals Blender, Babylons, STL, FBX en meer. Download het hier.

4] Anim8or

Anim8or is een lichtgewicht draagbare applicatie voor 3D-animatie . Anim8or is heel eenvoudig te installeren en uit te voeren. Het is samengesteld uit een enkel uitvoerbaar bestand dat overal op uw schijf kan worden geplaatst.

De interface van Anim8or is onderverdeeld in vier secties, elk met zijn eigen toolset:

  • Objecteditor
  • Figuur-editor
  • Sequentie-editor
  • Scène-editor.

Anim8or is volledig open-source en kan hier als zip-bestand worden gedownload.

Als je een andere freeware animatiemaker wilt aanbevelen, deel dit dan in de comments.

Lees het volgende : Pencil Animation en Cartoon-software voor Windows.

Gratis animatiesoftware voor Windows