Verwijder de Groove Music-app uit Windows 10

Windows 10 wordt standaard geleverd met bepaalde apps die automatisch worden geïnstalleerd. Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan deze instelling, zouden velen dat niet doen. In Windows 10 worden bijvoorbeeld sommige afspeellijsten geopend met Groove Music, zelfs als u deze wilt openen met Windows Media Player. De Groove Music-app in Windows 10 is een gloednieuwe app waarmee je je muziekcollectie kunt afspelen en afspeellijsten kunt maken en beluisteren.

groove muziek-app

Normaal gesproken zou u deze standaardapp verwijderen of volledig uitschakelen door simpelweg een 2-klik-bewerking uit te voeren, dwz met de rechtermuisknop op een app in de lijst Alle apps in het menu Start en selecteer "Verwijderen". Helaas staat Microsoft je niet toe om deze ingebouwde Groove Music-app eenvoudig op de gebruikelijke manier te verwijderen.

verwijder groove music windows 10

Als laatste optie kunt u uw toevlucht nemen tot het gebruik van een Windows Powershell- cmdlet om deze applicatie volledig te verwijderen.

Lezen : Groove Music crasht regelmatig.

Verwijder of verwijder Groove Music

Sluit Groove Music als het op de achtergrond draait. Klik op het menu Start, typ Windows Powershell en open PowerShell met beheerdersrechten.

Voer vervolgens in de verhoogde PowerShell-prompt de volgende opdracht in en klik vervolgens op Enter om de opdracht uit te voeren:

Get-AppxPackage –AllUsers

Als u klaar bent, zoekt u naar Zune Music en kopieert u de PackageFullName van ZuneMusic. U kunt met de rechtermuisknop op de menubalk klikken en Bewerken> Zoeken selecteren.

In mijn geval is het:

Microsoft.ZuneMusic_3.6.12711.0_x64__8wekyb3d8bbwe

U moet de naam gebruiken zoals weergegeven op uw pc.

verwijder groove muziek

Voer nu de volgende opdracht uit om Groove Music van uw Windows 10-computer te verwijderen:

verwijderen-AppxPackage Microsoft.ZuneMusic_3.6.12711.0_x64__8wekyb3d8bbwe

In de bovenstaande opdracht zou je de PackageFullName van Groove Music moeten gebruiken die je in de vorige stap hebt gekopieerd.

Druk ten slotte op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren. dat is het!

De opdracht moet zonder fouten worden uitgevoerd. Als je klaar bent, ga je terug naar het Startmenu en zoek je de Groove-muziekapp. Het zal daar niet meer verschijnen. Dit is hoe je de Groove Music-app volledig kunt verwijderen of verwijderen van je Windows 10.

UPDATE : Als het bovenstaande commando niet voor u werkt, gebruik dan het volgende commando zoals voorgesteld door Marco Paulan hieronder in de commentaren:

remove-AppxPackage (Get-AppxPackage –AllUsers | Waar {$ _. PackageFullName -match "ZuneMusic"}). PackageFullName

Met 10AppsManager voor Windows 10 kunt u eenvoudig Windows Store-apps van uw computer verwijderen.

verwijder groove muziek