Uw verbinding is onderbroken. Er is een netwerkwijziging gedetecteerd

Als je een foutmelding ontvangt Je verbinding is onderbroken, Er is een netwerkwijziging gedetecteerd, ERR_NETWORK_CHANGED , in je Chrome-browser stelt dit bericht manieren voor om het probleem op te lossen. Hoewel dit bericht zich richt op Chrome, kunt u deze suggesties ook gebruiken om een ​​soortgelijk probleem in Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer of elke andere webbrowser op te lossen.

Uw verbinding is verbroken

Uw verbinding is verbroken

Wat volgt zijn een aantal opties die met elke browser kunnen worden uitgevoerd. Maar voordat u begint, schakelt u uw VPN-software uit, scant u met uw antivirussoftware en gaat u verder.

  1. Controleer de wifi-router
  2. Spoel de DNS-cache door
  3. Reset Winsock
  4. Controleer de LAN-instellingen
  5. Controleer of een browserextensie de proxy-instellingen beheert
  6. Gebruik een andere DNS-server.

Er is een netwerkwijziging gedetecteerd

1] Controleer de wifi-router

Als u een Wi-Fi-router gebruikt om uw computer met internet te verbinden, is de primaire oplossing om te controleren of de router goed werkt of niet. Soms veroorzaakt de Wi-Fi-router problemen die tot deze foutmelding kunnen leiden. Als het niet goed werkt, kunt u de router opnieuw opstarten en controleren of het nu werkt of niet.

2] Spoel DNS-cache

Het doorspoelen van de DNS-cache kan dit probleem voor u oplossen. Deze specifieke techniek wordt door veel mensen gebruikt na een aanzienlijke verandering in het netwerk. Open hiervoor een opdrachtprompt met beheerdersrechten. U kunt naar cmd zoeken , met de rechtermuisknop op het resultaat klikken en 'Als administrator uitvoeren' kiezen. Voer daarna deze opdracht uit:

ipconfig / flushdns

Het duurt niet langer dan 2 seconden om het hele proces te voltooien.

3] Reset Winsock

Reset Winsock en kijk of dat je helpt.

4] Reset TCP / IP

Soms kunt u dit probleem oplossen door uw Internet Protocol V4-instellingen opnieuw in te stellen. Daarvoor moet u een eenvoudige opdracht uitvoeren. Om TCP / IP opnieuw in te stellen, opent u een opdrachtprompt, typt u het volgende en drukt u op Enter:

netsh int ip reset resetlog.txt

Hiermee worden alle registerwaarden en instellingen voor TCP / IP-instellingen gereset. Nadat u deze opdracht heeft uitgevoerd, moet u uw computer opnieuw opstarten.

5] Controleer de LAN-instellingen

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een verkeerde configuratie van de proxyserver en u zou dan geen toegang krijgen tot internet op uw computer. Om dit probleem aan te pakken, opent u Internet-opties , schakelt u naar het tabblad Verbindingen en selecteert u LAN-instellingen . Zorg ervoor dat de volgende optie NIET is aangevinkt - Gebruik een proxyserver voor uw LAN (deze instellingen zijn niet van toepassing op inbel- of VPN-verbindingen) .

Uw verbinding is verbroken

6] Controleer of een browserextensie de proxy-instellingen beheert

Uw verbinding is verbroken

Als je een gedeelde accountservice gebruikt en je hebt een extensie of add-on voor die service geïnstalleerd, is de kans groot dat de extensie de proxy-instellingen van je browser beheert. Als gevolg hiervan kunt u dergelijke problemen krijgen als de extensie geen gegevens van de root-server kan ophalen. In Google Chrome kunt u dit controleren via Geavanceerde instellingen. Als u een dergelijke extensie heeft, moet u deze uitschakelen en controleren of uw internetverbinding is hersteld of niet.

7] Gebruik een andere DNS-server

Als u ditzelfde probleem lange tijd blijft ondervinden, moet u wellicht overwegen om de DNS-server te wijzigen. In dat geval kunt u uw standaard DNS-instellingen wijzigen en een andere proberen. U kunt Google Public DNS, Open DNS, Yandex DNS, Comodo Secure DNS of een andere gebruiken en zien. DNS Jumper & QuickSetDNS zijn gratis tools waarmee u uw standaard DNS-instellingen met één klik kunt wijzigen.

Als niets helpt, moet u mogelijk uw browser opnieuw instellen of opnieuw installeren om te zien of dat voor u werkt.

Uw verbinding is verbroken