Windows 10 gaat automatisch willekeurig in slaapstand

Als uw Windows 10-laptop of -computer tijdens het gebruik blijft slapen, zijn hier een paar dingen waar u naar moet kijken om het probleem op te lossen. Sommige gebruikers hebben onlangs klachten ingediend over problemen waarbij Windows 10 automatisch in de slaapstand zou gaan. Een gebruiker zei dat hij de laptop had liggen en pas onlangs besloot om een ​​nieuwe versie van Windows 10 te installeren. Daarna zei hij dat de laptop meteen in slaap viel nadat hij succesvol was opgestart.

Windows 10-computer blijft slapen

Blijkbaar gaat het scherm in slaapstand, maar de aan / uit-lampjes en de toetsenbordlampjes werken nog steeds, wat best raar is. Bovendien voelt het apparaat nog steeds warm aan, wat niet het geval zou moeten zijn als een computer in slaapstand staat. Als u het gebeurtenislogboek controleert, ziet u dat de computer niet in de slaapstand is gegaan, maar is uitgeschakeld. Om erachter te komen wat hier echt aan de hand is, hebben we besloten om de zaak te onderzoeken in de hoop een manier te vinden om het probleem voor eens en voor altijd op te lossen. We kunnen met zekerheid zeggen dat we een paar dingen zijn tegengekomen die zouden moeten helpen om Windows 10 zonder veel problemen correct te laten werken. Probeer deze suggesties:

 1. Bewerk de instellingen van het energiebeheerschema via het Configuratiescherm
 2. Bewerk energiebeheer via Instellingen
 3. Voer Power Troubleshooter uit
 4. Controleer programma's op Clean Boot
 5. Voorkom dat uw computer in slaap valt
 6. Controleer Slaap geavanceerde instellingen
 7. Installeer v9 of 10 van de Intel Management Engine Interface (MEI).

1] Bewerk de instellingen van het energiebeheerschema via het Configuratiescherm

Windows 10 gaat automatisch in de slaapstand

Start het Configuratiescherm in Windows 10 door eenvoudig op de Cortana-knop te klikken en vervolgens Configuratiescherm te typen. Selecteer van daaruit het pictogram om het op te starten, en dan is het tijd om verder te gaan.

De volgende stap is om op Energiebeheer te klikken. Selecteer Plan-instellingen bewerken en zorg ervoor dat het gedeelte met de tekst Zet de computer in slaapstand is ingesteld op Nooit .

2] Bewerk energiebeheer via Instellingen

Windows 10-computer blijft slapen

Start de app Instellingen door op de Windows-toets + I te klikken. Selecteer daarna Instellingen en navigeer naar Energiebeheer en slaapstand. Vanaf hier stelt u het systeem eenvoudig in op Nooit slapen als het apparaat is aangesloten op het stopcontact of op batterijstroom werkt. U kunt uw pc opnieuw opstarten om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

3] Voer Power Troubleshooter uit

Een andere goede optie is om te profiteren van de automatische opties voor probleemoplossing van Microsoft. We raden aan om deze specifieke Power Troubleshoot uit te voeren in de hoop de zaken weer op gang te krijgen. Volg gewoon de instructies zoals vermeld en het komt wel goed.

4] Controleer programma's bij Clean Boot

Controleer uw geïnstalleerde programma's van derden - misschien hebben ze een instelling die uw pc in de slaapstand zet. Voer daarna Clean Boot uit en los het probleem zo nodig handmatig op.

5] Voorkom dat uw computer in slaap valt

Als u wilt voorkomen dat uw computer vergrendelt en in slaap valt, raden we u aan om gebruik te maken van een programma dat bekend staat als Cafeïne.

6] Controleer Slaap geavanceerde instellingen

Dit is wat u nu moet doen. Klik op de Menu-knop , dit is de Windows-toets in de linkerhoek van uw scherm. Typ vanaf daar Configuratiescherm en klik erop als het in de zoekresultaten verschijnt .

Selecteer daarna de optie met de tekst Beveiliging en onderhoud en klik op Energiebeheer . Vanaf hier moet u de optie Planinstellingen wijzigen selecteren , maar houd er rekening mee dat deze letters klein zijn, dus let op.

We zijn nog niet klaar, mensen, maar we zijn dichtbij, dus houd je Fedora vast. OK, dus zoek de woorden Geavanceerde energie-instellingen wijzigen op en klik erop omdat het een knop is. Er zou een nieuw venster moeten verschijnen, en vanaf hier moet u naar Slaap zoeken , het uitvouwen en Hybride slaap toestaan selecteren .

Schakel het ten slotte uit, klik op de knop OK en sluit alle vensters. Start het systeem opnieuw op en controleer of alles normaal werkt zoals zou moeten. Zo niet, dan kunt u de wijzigingen ongedaan maken.

7] Installeer v9 of 10 van de Intel Management Engine Interface (MEI)

Dit is van toepassing als u een HP laptop gebruikt. Als je moederbord Hybrid Sleep niet ondersteunt , raden we aan om de Intel MEI te downgraden naar versie 9 of 10. Laten we je dus door dit eenvoudige proces leiden.

Ga naar de pagina HP Drivers & Downloads aan de rechterkant en zoek de driver die bekend staat als MEI-driver versie 9 in het gedeelte Driver Chipset van de website hp.com.

We begrijpen dat versie 9.5.24.1790 1.5M voor de meeste modellen werkt, dus download deze eerst voordat u iets anders doet.

Download de driver en installeer deze. Als u een waarschuwing in het dialoogvenster ontvangt, negeert u deze gewoon en gaat u verder.

We hopen dat iets hier je helpt!

Een Windows-computer kan te maken krijgen met verschillende andere slaapgerelateerde problemen. Misschien zullen sommige van deze berichten je ooit helpen.

 1. Windows 10 gaat niet naar de slaapstand - Legacy Kernel Caller
 2. Voorkom dat de computer uit de slaapstand ontwaakt
 3. Windows 10-computer gaat te vroeg in slaapstand
 4. Windows ontwaakt niet uit de slaapstand
 5. Windows gaat niet slapen
 6. Slaapmodus werkt niet in Windows
 7. Windows-computer wordt automatisch uit de slaapstand gehaald
 8. Maak de computer op een bepaald moment wakker uit de slaapstand
 9. Surface gaat niet aan.