Schakel netwerkdetectie in of uit in Windows 10

Netwerkdetectie in het Windows-besturingssysteem is een netwerkinstelling waarmee u kunt instellen of andere computers op het netwerk uw Windows 10/8/7-computer kunnen zien of dat uw computer andere computers en apparaten op het netwerk kan vinden. Als Netwerkdetectie is ingeschakeld, wordt het delen van bestanden en printers via een netwerk eenvoudiger.

Als u zich herinnert, zou u, toen u voor het eerst verbinding maakte met een netwerk op uw Windows-pc, zijn gevraagd of het een privé-, openbaar of een domeinbasisnetwerk was.

Schakel netwerkdetectie in of uit

Als u een zelfstandige pc gebruikt, wilt u misschien netwerkdetectie uitschakelen, omdat u er geen gebruik van zult maken. U kunt netwerkdetectie uitschakelen via Instellingen in Windows 10 of via het Configuratiescherm of de opdrachtprompt in Windows 10/8/7. Laten we eens kijken hoe we het moeten doen.

1] Via Windows-instellingen

Klik op de Start-knop en open Instellingen en selecteer Netwerk en internet en vervolgens Inbellen (of Ethernet).

Netwerkdetectievensters 10

Selecteer het netwerk en klik vervolgens op Geavanceerde opties . Draai vanuit het paneel dat wordt geopend de schuifregelaar naar de positie Uit voor de instelling Deze pc vindbaar maken.

Schakel netwerkdetectie uit

Om het weer in te schakelen, verplaatst u de schuifregelaar eenvoudig terug naar de positie Aan.

Het is hetzelfde voor wifi-netwerken. Open Instellingen> Netwerk en internet> Wi-Fi> Beheer bekende netwerken> Selecteer een WiFi-netwerk> Eigenschappen> Zet de schuifregelaar op Uit, de instelling Deze pc vindbaar maken.

In het geval van een Ethernet-verbinding, moet u op de adapter klikken en vervolgens de schakelaar Deze pc detecteerbaar maken omzetten.

2] Met behulp van het Configuratiescherm

Open vanuit het WinX-menu Configuratiescherm> Alle configuratieschermitems> Netwerkcentrum> Geavanceerde instellingen voor delen.

Netwerkcentrum

Schakel het selectievakje Netwerkdetectie inschakelen uit voor zowel privé- als openbare / gastprofielen.

Sla de wijzigingen op en sluit af.

3] CMD gebruiken

Om netwerkdetectie uit te schakelen, voert u de volgende opdracht uit in een verhoogde opdrachtprompt:

netsh advfirewall firewall set rule group = "Netwerkdetectie" new enable = Nee

Om netwerkdetectie in te schakelen, voert u de volgende opdracht uit vanaf een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheid:

netsh advfirewall firewall set rule group = "Netwerkdetectie" new enable = Ja

Op deze manier kunt u netwerkdetectie in- of uitschakelen.

Kan netwerkdetectie niet inschakelen

Als u Netwerkdetectie niet kunt inschakelen, wilt u misschien services.msc uitvoeren om Services Manager te openen en te controleren of de volgende services zijn gestart en zijn ingesteld op Automatisch.

  1. DNS-client
  2. Functie Discovery Resource Publication
  3. SSDP-detectie
  4. UPnP-apparaathost

Ik hoop dat dit helpt.

Schakel netwerkdetectie uit